|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Pomagajte ljudi...
Odlucio sam udahnuti novi zivot svom starom kompu i malo ga osvjeziti. Nakon mnogo surfanja po netu odlucio sam se definitivno za maticnu GIGABYTE GA-M61P-S3 po cijeni od nekih 550 kuna i tu je sve stalo, jer nikako da odlucim koji procesor da stavim na nju... AMD Athlon 64 3000+ (Orleans Core) osvojio me svojom povoljnom cijenom od oko 350 kuna, a i jedan frend ga ima vec duze vrijeme i veoma je zadovoljan onim sto on za te novce pruza. Ipak ja bih najradije neki AMD Athlon 64 X2, ali posto neznam nista o njima zanima me sta mislite o npr. AMD Athlonu 64 X2 4000+ (Windsor Dual Core) koji je nekih 600 kuna? Iskreno mene taj procesor maksimalno zbunjuje. Negdje pise da mu je BUS 1000MHz, negdje da je 2000MHz, pa me zanima sta je od toga na kraju tocno? Inace za AMD Athlon 64 3000+ (Orleans Core) znam da mu je BUS 2000MHz i tu dvojbi nema. Takodjer me zanima i je li izmedju AMD Athlona 64 3000+ (Orleans Core) i AMD Athlona 64 X2 4000+ (Windsor Dual Core) toliko velika razlika i ako je u cemu je najocitija? Koje su prednosti Athlona 64 Dual Core procesora u odnosu na obican Athlon 64? Hm? Dakle... Imam neke dvojbe i pri izboru memorije. Mislio sam uzeti za pocetak 1GB DDR2 PC-6400 (800MHz) KINGMAX memorije (mislim staviti jos barem 1GB) po cijeni od oko 350 kuna, ali nisam siguran da li je to najbolji izbor. Ako netko zna za neku bolju memoriju, a da je slicne cijene neka napise... Unaprijed hvala... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Svi AMD-ovi K8 na AM2 ili soc. 939 procesori imaju HT link od 1000Mhz. Sve ostalo je podvala naših trgovaca. Windsor je starija jezgra naprema Brisbane-u, 90nm vs 65 nm proces izrade. Brisbane-i se bolje OC-aju, tj. veće su šanse da ti OC bude bolji, ali 90% njih ionako stane na 3-3.1Ghz. Windsor može isto toliko povući, ali realnije je nekih 2.8-2.9Ghz - IMO, neznatna razlika. Brisbane nema ispravan senzor za temp u jezgri (ako ti je to bitno ![]() Uglavnom, gledaj što jeftiniji AM2 x2 procesor - 3600+ ili 4000+. (Inače, nisam siguran da je Windsora bilo u verziji od 4000+, već da je to samo Brisbane. Pol 2 je u noći pa baš i ne funkcioniram najbolje, bude ti netko drugi to rekao) Razlika između jednojezgrenog i dvojezgrenog procesora se najbolje vidi u programima koji mogu iskoristiti više jezgri. Danas ih ima već čisto dovoljno i ubrzanje može biti poprilično (nije baš 2x, ali recimo da je oko 1.6-1.8), tako da je x2 bolja kupnja. Gledaj di ima x2 3600+, jeftiniji je od 4000+. Priča se o ciframa oko 450-500kn. Jedino u igrama višejezgreni procesori malo kaskaju, ali i to će se promjeniti. AMD je počeo ukidati proizvodnju jednojezgrenih procova, tako da, to ti i neš govori. Kingmax je bestbuy vjerojatno trenutno. Tako da, samo daj...Kingmax DDR2 667 je osim drugačijih tvorničkih postavki, identičan 800-ici, tako da moš i na njega ići, trebao bi bit koju kunu jeftiniji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|