|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
19'' lcd
uskoro kupujem lcd monitor do 2300kn i zapeo mi za oko ovaj monitor http://www.links.hr/index.php?option...kl=100.317.042 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
daj recite dali valja ili ne?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
imam ja taj monitor, nije los, iako mislim da se moze i bolje naci, pogledaj ponudu philips-a, sto mi se ne sviđa: - svjetlina nije jednaka gore i dolje, dolje je svjetlije (primjetio sam odmah po kupovini, sad stvarno vise ne primjetim, uglavnom, u odnosu na CRT koji mi je stajao pokraj njega primjeti se) - lagano probijanje backlighta gore - RTS (nekakva napredna funkcija kod samsunga koja u mom slucaju umjesto da ubrza matricu uspori... uglavnom svaki put kad upalim monitor moram to iskljucit, ne zapamti se postavka LOL!) - TN matrica, za moje potrebe ok, al ima boljih za istu cijenu - tipke na monitoru su uzasne, mogli su ih bolje izvesti - nemoze ga se po visini namjestit, iako meni osobno to ne smeta jer mi je ovako idealno... sto mi se sviđa: - nema ghosting cak ni u ut-u sto je vrlo pohvalno - dizajn neupadljiv, philips nasuprot ima uzas bar po meni - boje su skroz ok, al se treba potrudit namjestit ih (par dana mi trebalo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
neka ovo još netko sa WS-om potvrdi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
mislio sam pitat dali taj monitor moze imat neku drugu WS rezu npr: 1440*900(nativna reza na 19'' WS monitore)? a kakav je ovo monitor: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.326.002 Zadnje izmijenjeno od: mehekek. 01.06.2007. u 23:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Rekao si da imas 2900kn. Za te novce su najbolji HP LP1965 i Philips 190P7 (koji ce doci pa ga nema pa samo sto nije pa ce iduci tjedan...). Oba imaju VA matrice i daleko su bolji od ekrana s TN matricama. Jedina mana im je spor odziv (mislim 20ms), no najpametnije ti ih prvo pogledati, mene pri igranju gotovo uopce ne smeta mojih 30ms... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
HP LP1965 ili Philips 190P7 ...bilo koji drugi odabir do 2000-3000kn bi po meni bila totalna greska... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
6ms kod lp1965 je tebi velik odaziv? drzi vodu isto kao i 2ms, 5ms i slicne vrijednosti LG, Samsung i ostalih monitora, ali da je spor, hehe, pa nebi se bas slozio.. lp2065 ima jos 2ms veci deklarirani pa nema ghostinga nikakvog, barem ja ne vidim
![]() |
#13 |
Premium
|
Pa ako nisi neki zahtjevni korisnik, za 2900 uzmi 226BW... Solidan monitor ako pogodiš S panel... Imaš 22" što je veće od 20"... Ima ti 2ms odaziv ako ti je to toliko bitno, ali ti odazivi su ti marketinški trikovi i ne pokazuju u većini slučajeva pravu kvalitetu i brzinu monitora... Inače 226BW naravno nije toliko kvalitetan kao neki 19"-20" za 3k kuna, ali mislim da će ti tih 2-3" više biti kasnije važnije od možda malo slabije kvalitete...
Macbook Pro Unibody 15.4", 2.4GHz, 4GB DDR3, 9400M+9600GT, 250GB iPhone 4 16GB Logitech Z5500, G-Drive Mobile 500GB, Canon LBP-3010, Logitech HUB Premium, Apple Magic Mouse, Apple Remote, Apple Airport Express, Terratec Cinergy DT USB XS Diversity, Tucano Second Skin Samsung LE-32 B530 P7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
vidi se da se ne razumis puno...taj odziv sluzi uprincipu samo da zamaste oci ljudima... 2ms GtG tj sivno na sivno ...se ne desava skoro nikad u normalnom radu to je cisti marketinski trik...a svi ti monitori koji imaju odziv 2ms GtG imaju stvaran odziv 16ms+ (rise + fall) tj odziv crno na bjelo..tako da su to price za malu djecu... 16ms rise + fall...i sasvim dovoljno i previse...tu nema nikakvog gostinga... 20ms je DOVOLJNO... 25ms se vec da zamjetit kod brzih scena... frend mi ima NECa sa S-IPS matricom star 4godine sa 25ms...rađe bi kupio to u njega polovno neko bilo koji taj samsung od 2ms...ghosting ja kod njega jos nisam ni primjetio...dobro nista tako brzo nismo ni koristili al eto... A SLIKA I BOJE SU SAVSENI.... baza ti je u svemu tome sta vecina smsunga i inih monitora isticu du GtG koja prakticni neznaci nista..bitno je samo (rise + fall) tj crno na bjelo i natrag |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr...-12908878.html dali je ovo po vama dobar izbor?? (vidi se da sam noob ![]() Refresh response time 6 ms (typical gray to gray), 20 ms (rise and fall) sad neznam oce li to biti DOVOLJNO??? a sta je s ovim http://www.tecomtrade.hr/konfigview1.asp?id=98 Zadnje izmijenjeno od: mehekek. 08.06.2007. u 11:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Odaziv možeš zanemarit skroz, uglavnom svi novi monitor imaju <10ms response, 2000 kontrast .. i ostale brojke koje je odjel za marketing postavio ![]() Imam 205BW i 932B (6 i 5ms) .. iste TN matrice, bez RTS ubrzanja .. realno, po mjerenjima, je odaziv na ova dva 7-23ms, ovisi o kojoj se boji radi... ali ghostinga NEMA ni na jednom .. igra se CMR, RBR, Quake4, STALKER itd. (HDTV) Bitniji je prikaz boja (isto 8bit(16,7), ne znači puno ako ovaj sa 6(16,2) ima bolju elektroniku) .. i kut vidljivosti, barem 160/160 ili više Pogledaj testove monitora na Xbitlabs i Behardware ...ova dva monitora koje je @focal naveo su ok, ja bi za 2-3k pogledao i 225BW (22", HDCP 1650x1080, odličan za gledat filmove, igre ..sve) .. 226BW je lutrija panela, pa jedino ako bi naletio na S model.
![]() |
#17 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Philipsa nema niti će dolazit HP LP1965 nema, ta ga vjerovatno neće bit ni u sljedećih 10 dana ![]()
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ma uzmi Philips 190X7FB ili Samsung 931BF. Oba su super monitori za prosjecnog korisnika a ostat ce ti 400/500kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
a HP bi se vec mogao nac...neka vidi u M-computersa HP 1965 2400kn mislim da je... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Ja sam zvao Nitel i rekli su mi da će P doći poslije 15-og,ali sa izmjenjenom matricom i da će biti skuplji nekih 400tinjak kuna,isprovociran tima sutra idem po Philips 190X7FB!
![]() |
#21 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
A za HP san zvao Borga i rekli su mi: na žalost nije dostupan, nema ga distributer za Hr - m-san grupa, nadamo se dolasku drugi tjedan, ima jamstvo 36 mjeseci. tako da ostaje čekanje...
![]() |
![]() |
#23 |
Torrent freek
|
![]() |
#25 |
Torrent freek
|
![]() |
#26 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
i koji je onda na kraju najbolji monitor onaj dell,philips ili hp? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Torrent freek
|
Ja san uzea HP LP1965 od Borga. Rezervira san ga u sridu, a u četvrtak me zovu da ih nema više ![]() Uglavnon dolazi u srijedu ![]()
![]() |
#28 |
Banned
|
hmmm gorluk je u jednom threadu rekao argumentirano da je 190P7ES bolji od tog hpa pa cu vjerovatno uzet tog philipsa, e da i jel ima tog philipsa u crnoj boji |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
A nema ga nigdje. A koliko sam uspio pročitat, neće ni dolazit, nego će doć sličan monitor s novom revizijom matrice i koštat će više... Neznam, ja sam tog Philipsa čekao od 3 mjeseca. Na kraju sam uzeo ovog HP-a i nije mi žao. Nek iman 5% (ako i tolko) lošiji monitor, ako ekipa masovno radi na LCD-ima od 1000 i zadovoljni su, di ja ne bi bija s ovin ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
|
mr.ex. kakav je u igrama, ipak cu onda hpa uzet jel njega ima u crnoj, najvaznije mi je da je crn, da ima super sliku u svemu pogotovo igre i filmovi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|