|
![]() |
#1 |
Terminirani determinator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sounds of Silence
Evo ovako stari mi ima komp u racunalu i jako buci. Otvorio sam ga i vidio neki mali hladnjak valjda stock na Athlonu 3000+ koji zapravo najvise buci. Kad sam njega malo pridrzao skoro je necujno racunalo. E sad sljedi zabavni dio. Stari nema pojma o racunalima i reko je da kupim za komp vodeno hladenje jer ga buka jako smeta dok radi. Sad ja razmisljam sta da njemu upiknem nesto da bude tiho a sebi da uzmem vodeno. Komp je uredski tako da netreba nikakve Zalmana nedajboze. Mislim da bi i pasivac neki bio dosta jer se ne pokrece nista zahtjevnije od Outlooka ,Powerpoint je maximum. Cak mogu i downclockat procesor. Da i koje vodeno uzet do 1000kn barem za CPU i VGA. Imam sad P4 sistem u potpisu ali planiram prec na C2D tako da cu tamo hladenje koristit. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
uz sadasnje hladnjake, vodeno je potpuno nepotrebno... Starom uzmi Artic cooling 64pro ili Coolermaster hyperTX a sebi uzmi neki Big Typhoon, Scythe Ninja, Thermaltake 120 Extreme ili tako nesto... + neki zalman za grafu (ili jednostavno uzmes grafu koja vec po def. ima dobro sredeno hladenje...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Za obične usere je uvjek vodeno bilo nepotrebno i prilično sam siguran da će tako i ostati... ![]() Zmaj dobro veli, neznam koji Athlon je u pitanju (socket A, s754 ili s939) jer o tome ovisi dal možeš staviti uopće AC Freezer 64 Pro ali i ako on nejde ide neki od zalmana...
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
|
Gle ako oćeš fakat jako, jako tiho i nije ti bitan takt (overklok) najbolje si uzmi neki pasivnjak (npr Sonic tower ili klonovi) i kad upališ CnQ na Athlonu nebi trebao u normalnom radu bit nikakav problem držati ga i sa pasivnim na default taktu ispod 50C staviš u case sa 120mm ispuhom jedan 900RPM vent i psu sa 120mm tipa seasonic i nemoj krcati kartice jednu do druge, i to je to ako će ti trebati bolej hlađanje nb-a zamjeni ga sa thermalrightom...
![]() |
#6 |
Terminirani determinator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ta solucija bi igrala za Athlon,njega ne mislim clockat. A koliko dB proizvode ovi hladnjaci koje ste napisali za Athlon. Sad mislim kupovat novu konfu za sebe C2D pa bi si odmah sad za nju kupio hladnjak kad stari vec daje pare sebi. A C2D sistem mislim clockat tako da vjerojatno neki Zalman jaci ili nesto dolazi u obzir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
sonic tower je nečujan jer je pasivac znači bez venta, kupit vent nki bolji, recimo sharkoon 120mm oni za 50-ak kn i stavis ga na 7V i problem riješen. tiho a hladi. za c2d uzmi artic cooling freezer 7 pro - oko 180kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
"siromah"
Datum registracije: Jul 2007
|
najbolji pasivac je ziher sonic tower, brijem da moš i o/c da se proc ne itegrira s poločom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nisi u pravu ni po pitanju coolera pa tako ni po pitanju venta... TT ST već dugo nije najbolji, s vremenom je tu došlo konkurencije... Thermalright 120 Extreme, Tuniq Tower, Enzotech i drugi... A po pitanju ventova, Papstovi su daleko od najboljih, prije bih rekao da su razvikani i preskupi, ako bi već davao toliko lovu za vent prije bih uzeo nekog Scythea, Noctuu ili Panaflo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Potpisujem...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
"siromah"
Datum registracije: Jul 2007
|
A čuj, zato ni ne dajem lovu za papst, skompaš se sa nekim ko ih rabi, npr OiV ili HRT, i da vidiš... (ne treba im dokumentacija za mjenjanje ventova na opremi koje ionako dobivaju u kutijetinama!) Ma ovo mu je najisplativije, radit će normalno bez greške, baš za ono kaj mu treba. Thermalright 120 Extreme dođe ko 2 ST-a? Tak da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Znam koliko dođe TR 120...ja sam samo demantirao tvoju tvrdnju da je Sonic Tower najbolji pasivni cooler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() Sviđa mi se taj način razmišljanja... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|