|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
2 problema-gašenje kompa i BSOD
Problem 1 Konfiguracija Athlon XP 2000+ GeForce Ti4200 64MB 512 MB RAM 433 Mhz(radi na 233 i latencije su veoma velike) MBO NForce 2 Maxtor 20 GB(neam pojma model)-star hard Napajanje 400W Komp se jednostavno gasio nakon nekog vremena (cca 5-10 min) Posudio sam napajanje od frenda i isto Poslije toga sam isao obrisati prasinu sa coolera na procesoru(negdje 29 kg prasine) i cudnog li cuda vise se nije gasio I sad nakon 3 dana igranja CODa opet ista stvar(normalno radim na njemu ali igranje je problem) Frend kaze da je imao slican problem te da ga je rijesio kupnjom novog coolera Problem 2 ista konfiguracija samo hard:WD 120 GB star godinu dana Imao sam problema sa BSOD-om(usred duzeg rada,igre...) i isao sam ga formatirati ali se usred formatiranja javio BSOD i tako cijelo vrijeme kada ga pokusavam formatirati poruke su bile tipa:IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL i slicno Kod frenda se hard formatirao bez frke i radio bez beda dok sad kod mene kada se loadaju WINXP javi se BSOD na negdje pola sekunde i resetira se i tako iznova Mislim da memorija nije problem jer radi na visokim latencija a i radi na 233Mhz jer maticna ne da vise Molio bih pomoc ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
: hello2 : lacoste! Welcome! 1. O kojoj NF2 ploci je rijec u oba slucaja? 2. Mozes li navest bios postavke za oba slucaja mislim na OC CPU i latencije rama te napon na tim istim..? 3. Jesi li sta mijenjao u zadnje vrime? 4. Opisi kako se masina gasi u prvom slucaju sta si naveo. 5. Citiraj:
BTW svakako se potrudi pocisiti parasinu sa svih ventova u kucistu ukljucujuci i CPU-a. Napajanje nemoj otvarati...! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Procesor nije overclockan,maticna nije problem ![]() Temperatura je 55 stupnjeva odmah kada upalim comp Napajanje je EVERPOWER i isti su simptomi znaci nema veze napajanje! U prvom slucaju zanimljivo je gasi se samo usred igre (najcesce kada se ide loadat mapa) Mislim komp dati na servis :/ to mi mozda jedino preostaje nego meni prvo treba rijesiti onaj drugi slucaj da znam dali mozda ima veze s hardom jer sada radim s ovim maxtorom koji je star ŠEST GODINA! znaci trebam prvobitnu pomoc oko Problema 2 jer ne namjeravam raditi na ovom smecu Iskljucujem da je problem u napajanju,memoriji,maticnoj U vezi te paste ;o cemu se radi?! Hvala na pomoci i dobrodoslici ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
pa ovak...baci oko na ovaj link http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16231 .pomoci ce ti 100% napominejm..samo oprezno ja sam isto imao proc ko i ti..samo kaj je njemu temperatura 55 bila kad sam cijeli dan igrao igrice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Za BSOD, jel si probao promijenit memoriju? Probaj ako nisi, makar i ako mislis da ona nije krivac... Meni se vecina BSOD dogadala bas zbog memorije, pogotovo kod instalacija windoza...
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Jesi siguran da ce pomoci Operacija ciscenja ? p.S kakva je to pasta?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Pa ajde probaj svakako ako nisi cistio neko vrijeme...nemas sta izgubiti... To je termalna pasta,ona je samo medij/posrednik izmedu CPU-a i sinka ... dode cca 20ak kn... ako budes kupovao svakako preporucujem Arctic Ceramique... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Lol nisam cistio od kada sam kupio cijeli komp(negdje prije 4 godine ![]() idem vidjet pa vam javim decki |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Lol, nebi se cudio da ti je vent na procu zagusen prasinom, pa se uopce ne vrti ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ehem kupio sam pastu(Signal Active sa bio granulama=) ali kako i gdje da ju stavim sry kaj sam njub ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Prvo moras uklonuti sink/hladnjak sa proca onda dobro ocisti hladnjak i proc od paste..mozes upotri***************it one salvete koje su malo kruce a da se ne mrve i da nisu prasnjave... I onda malo alkohola na pamuk i ocisti dobro hladnjak njime i posuši ga... Kada pastu nanosis..bitno je da je stavis malo i da je naneses gdje treba u tvom slucaju na sam cip..gdje ces staviti jednu malu kap paste... Kada vracas hladnjak na proc paz da ne setas njime puno po procu jer ces razmazat pastu svugdje (gdje ne trebas) a moga bi ga ostetit ako vrsis puno pritisak po rubovima cipa...polako to napravi nemoj zuriti... Znas li stavljat hladnjak na proc...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Znam vec sam ga vadio Puno hvala na ovome postu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
prvi problem: imam osjecaj da se pregrijava procesor, 55° za tog athlonceka u idleu je preprevise, u loadu mozda ode i preko 80°, nebi se cudio ![]() postoji mogucnost da ti je u biosu ploce namjesteno da nakon odredjenje temperature proca ona gasi sustav da procesor ne ode u dim ![]() koji cooler je sad gore? drugi problem: to se samo dogadja sa tim 120GB hardom ili i sa ovim starim 20GB? nekako mi to smrdi na problem ploca -> ram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Max, tema je stara godinu dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |