Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2007., 22:39   #1
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Pitanja o parcijali

Imam nekoliko pitanja..studiram PITUP vanredovno u Zaboku..može li mi netko objasniti pojam "Parcijala"...kolko treba ispita za upisati parcijalu (znam da je uvijet za drugu godinu 9 ispita)..kolko se plaća parcijala...jer sam do sada položil samo 4 ispita...kaj se more zmisliti po tom pitanju...?

Zadnje izmijenjeno od: Mr.Black. 20.09.2007. u 11:40.
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2007., 11:41   #2
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

zar nitko??
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.09.2007., 14:55   #3
Red_Dragon
Lost soul still wondering

Red_Dragon's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Parcijala ti je lakši oblik pada. Ako imaš uvjete za parcijalu, možeš upisati i odslušati nekoliko predmeta iz više godine studija. Također možeš i te predmete polagati. Mislim da imaš određene koje možeš birati. Ako upisuješ čisti pad, plaćaš punu cijenu godine, kod parcijale je to čini mi se prepolovljeno ili negdje možda oko 3.500 kn? Nisam 100% siguran. Ipak gubiš jednu godinu.

Dobro si razmisli želiš li upisati pad ili parcijalu, ako upisuješ parcijalu natovariti ćeš si još više ispita, a ako upišeš pad, možeš se koncentrirati samo na ispite iz prve godine. Ako se želiš potruditi i misliš da možeš izaći s time na kraj bolje je parcijala.

Najbolje ti je da nazoveš referadu u Varaždin i pitaš ih, oni će ti sve objasniti. Nisam niti siguran do kad su ti rokovi da upišeš parcijalu. Godina ti završava 30.09., raspitaj se što prije.
Staro 20.09.2007., 15:44   #4
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

a kolko je minimalno ispita potrebno za parcijalu...jer ne mislim upisivati "pad"...nek se primita posla...btw..u referadi nisam baš puno toga izvukel...
Staro 20.09.2007., 15:47   #5
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ako upišeš parcijalu, možeš slušat onoliko predmeta iz druge godine koliko si ih dao iz prve godine, znači samo 4.. i tih 4 ispita mislim da ne možeš davati.. i sad neznam koliko ti se to isplati upisavat parcijalu jer si vanredni, ja sam to napravio jer sam bio redovni.. bolje samo nastavi faks dalje, u biti to ti bude kao pad al češ najjeftinije proć... trebaš platit 300kn po ispitu koliko ti ih je ostalo + 200kn upisnina.. znači ako si dao 4 ispita, imaš ih 12, 8x300kn=2400kn+200kn upisnina= 2600kn češ platit.. parcijala ti je po novom 3x skuplja...

Citiraj:
Autor Mr.Black Pregled postova
a kolko je minimalno ispita potrebno za parcijalu...jer ne mislim upisivati "pad"...nek se primita posla...btw..u referadi nisam baš puno toga izvukel...
mislim da nema uvjeta za parcijalu... ako očeš šta saznati, odi u vž u referadu ili još bolje na prvom katu u računovodsvo, tamo će ti teta sve reći jer su ove u referadi uvijek nadrkane...
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2007., 15:58   #6
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
... ako očeš šta saznati, odi u vž u referadu ili još bolje na prvom katu u računovodsvo, tamo će ti teta sve reći jer su ove u referadi uvijek nadrkane...
znam da su nadrkane, zato niti nisam niš saznal...sutra imam ispit iz marketinga, pa se budem odmah raspital malo o tome svemu...
Staro 20.09.2007., 16:02   #7
Red_Dragon
Lost soul still wondering

Red_Dragon's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
T0mB1ll jesi li siguran da on ima pravo upisati nastavak studija na prvoj godini? Ja mislim da ima opciju samo parcijale ili pada.

btw, možeš polagati neke ispite iz druge godine na crno, odnosno nakon što ih položiš neće ti se ocjena upisati odmah u indeks nego kad stekneš uvjet.

Najpametnije ti je pitati sutra gore
Staro 20.09.2007., 16:05   #8
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Citiraj:
sutra imam ispit iz marketinga...
ja idem na informatiku ujutro u 8... trebam oko pol 7 krenut, imam 1 sat vožnje do VŽ-a
i samo budem gorivo potrošil a ne budem prošo... još sam na prvoj godini, al nebi želio o tome koliko sam već na prvoj
Staro 20.09.2007., 16:06   #9
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

da to sam čul da se može kao polagati ispiti na crno kad završe predavanja...čini mi se da budem upisival parcijalu (3500 kn ili kolko već) upisal 4 predmeta za drugu godinu..i riješavam ostale predmete iz prve godine i hodal na predavanja iz druge godine...
Staro 20.09.2007., 16:09   #10
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
ja idem na informatiku ujutro u 8... trebam oko pol 7 krenut, imam 1 sat vožnje do VŽ-a
i samo budem gorivo potrošil a ne budem prošo... još sam na prvoj godini, al nebi želio o tome koliko sam već na prvoj
i moj frend ide na informatiku po 4. puta...malo je lud po tom pitanju....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.09.2007., 16:12   #11
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Citiraj:
Autor Red_Dragon Pregled postova
T0mB1ll jesi li siguran da on ima pravo upisati nastavak studija na prvoj godini? Ja mislim da ima opciju samo parcijale ili pada.
da, malo sam se krivo izrazio, ne može nastavit studiranje, da upiše drugu ili tak nešto... može ili pad ili parcijala.. kaj ti bolje paše, al mislim da je bolje pad, jeftinije je ak se ne varam... ako želiš odslušati par predmeta iz druge, onda upiši parcijalu, al mislim da ne možeš polagati te predmete iz druge koje si slušao ako nemaš onih 9 predmeta koji su ti bili uvjet..
e sad točno neznam, ja sam pisao parcijalu, pa ni u parcijali nisam dao uvjet pa sam nastavio studiranje.. pa nakon 3. godine opet nisam dao uvjet i opet pisao nastvak studija..
Staro 20.09.2007., 16:18   #12
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

samo kaj se ja stvarno mislim primiti posla sad...tak da...mene samo muči, kolko treba minimalno ispita za upisavanje parcijale..neki vele 4 neki 3...ak sutra ne prođem marketing onda imam samo 3 ispita...
Staro 20.09.2007., 19:43   #13
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Citiraj:
kolko treba minimalno ispita za upisavanje parcijale..neki vele 4 neki 3...ak sutra ne prođem marketing onda imam samo 3 ispita...
velim ti, mislim da za to nema uvjeta al ja sam imao 4 ispita kad sam upisivao parcijalu...
Staro 21.02.2008., 23:17   #14
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
pozz, sorry kaj pokrećem zastarjelu raspravu, ali zanimam se oko tog Pitupa, sad sam 4. srednje, pa me zanima jedino daj postoji kakav forum od Pitupa(nisam ništa uspio naći), pa da tamo sve detaljnije pitam......

karlito je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2008., 10:44   #15
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
postoji ti nesluzbeni forum od Fakulteta organizacije i informatike, PITUP je samo smjer u sklopu FOI.

www.foi-forum.com
vodokotlic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno