|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Benq vs Samsung vs Philips
Pozdrav! Evo gledam okolo malo monitore i za oko su mi zapela ova tri modela.Pa molim neka misljenja i preporuke.Monitor ce mi bit prvenstvenu za obradu i rad u CS,DW itd.Hvala! LCD 22" BENQ FP222WH, 5ms, 1680*1050, DVI, HDMI http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=19 Monitor LCD 22'' Philips 220WS8FS,DVI-D, 300cd/m2, 1000:1, 5ms http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=A301431 Monitor LCD 20'' Samsung SM206BW, 300cd/m2, 3000:1, 2ms, DVI, Wide http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=A301388 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Čuj, ti monitori baš i nisu nešto za rad u grafičkim programima (ako pod CS misliš Photoshop i Illustrator). Ako ćeš raditi isključivo web (vidim da spominješ Dreamweaver), onda bi još i nekako mogao proći, budući da kod web design nije toliko color critical workflow. No, ako ćeš raditi i stvari za tisak i raditi nekakve korekcije boja na fotografijama - zaboravi te monitore. Sva tri modela koriste TN matrice (najslabija vrsta panela, a pogotovo za grafiku) - imaju 6-bit boju (do 16.2M boja dolaze ditheringom odnosno aproksimacijom, što je naravno loše). Najbolje da kažeš što ćeš točno raditi (dakle, hoće biti pripreme za tisak, koliko ćeš raditi s korekcijom boja itd.), te da kažeš koliki bi ti bio max. budget. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
da ne otvaram novu temu...koju matricu koristi 190X7FB i što je ovo dolje? na što se odnosi? HDCP ready High-Bandwidth Digital Content Protection (HDCP) je zaštita od neautoriziranog kopiranja zaštičenih sadržaja integrirana u DVI konektor. Dozvoljava reprodukciju zaštičenih sadržaja (filmova, audio CD-a i sl.) ali ne i njihovo umnožavanje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
imam ti tog benqua doma i vidi se da se radi o najslabijoj matrici ![]() monitor je za taj novac porpilično dobar osim što se ne može podešavati po visini isto tako je moja zamjerka na kvalitetu izrade stalka sve u svemu za taj novac ok monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Hvala gorluk. Nazalost to su moje trenutne financijske mogucnosti.Do sad sam sve radio na malom 15" LG monitoru koji ide mladem bratu.Najcesce printam slike u A4 formatu i radim u CS2 i CS3,ali i odigram koju igru.Ajde mi molim te preporuci nesto za ubuduce i da znam sta da gledam kad kupujem monitor za takve stvari.Za sad cu se morat zadovoljit nekim od ova tri,pa jel moze i preporuka za jedan.Hvala,pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ocito rulja navalila, moramo ga prestat preporucivat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|