|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
dali je dobar ovaj protok zraka ?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
U pravilu je to neki idealna postavka za dobar protok zraka. No ovo ti je definitivno previše ventova. Na Infinity-ju ćeš sa duplim ventom dobit 3-4°C nižu temp. Ja bih to malo drugačije napravio. Maknuo bih ovaj lijevi vent na Infinity-ju i napravio tunel do stražnjeg venta (tunel ide od Infinity-ja do tog stražnjeg venta). I na vrhu bih ostavio samo jedan vent, te bih maknuo jedan (ili oba na donjoj stranici).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja bih maknuo sva 3 usisna venta, a rupu ostavio samo naprijed da zrak ulazi preko diskova. Podtlakom mozes napraviti lijep protok ako kuciste nije prerupicasto, a imat ces puuuuuuno manje prasine i manje ventova-vecu tisinu. Slazem se s Vucom vezano za proc, no ako je napajanje odma do ploce ces ga malo udaviti tunelom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo tu možeš pogledat ima ti opisano http://www.digit-life.com/articles2/...struction.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Tako što će ventovi koji ispuhuju biti većeg kapaciteta od onih koji upuhuju naravno... ![]() Imaš izbor - ili veća brzina ili veći broj ventialtora ili drugačiji ventilatori i to je to... Pretpostavljam da je jedan od ovih koje si spomenuo na napajanju? ako je tako odna ćeš teško 2x80mm nadmašiti bez nekih 2000RPM na ispuhu a to je - dosta bučno, ako te buka ne smeta kupi si neki 2500-3000rpm 80mm i to će ispuhati sve van iz casea, ja sam nekad bio tolerantan ali dans pi popizdio da mioram pored toga sjedit.. ![]() 1100-1200RPM na 80mm tops... Anyway ako oćeš podtlakom radit netreba ti usis, za hardove se nemoraš sekirati pretjerano dobro je njima do 50C (tj do 40ak C okoline u normalnom caseu) bez obzira što je uvriježeno misšljenje da moraju bit u frižideru, naravno mislim to bolje je što su hladniji ali ne po cjenu pretjerane buke... a dobar usis će ih dovoljno ohladit - ako iam rupa kod njih kakva naravno...
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Samo da se i napomene da se kučište mora dobro izloirati za hlađenje podtlakom. Ako ti je case pun rupa i rupica po svuda, sve dobro zatvoriti, a ostaviti rupe tamo di treba (kako je yedwy rekao, ispred HDD-a). Malo pripaziti na kablove i to je to...
![]() |
#8 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|