Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.06.2007., 22:10   #1
Crazy Shale
Premium
Moj komp

Crazy Shale's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
dali je dobar ovaj protok zraka ?

evo slazem novo kuciste pa me zanima dali je dobro slozen protok zraka svaka izmjena je dobro dosla . bilo koje pitanje . na proce je infinity sa dva venta 120 mm naravno .
Staro 09.06.2007., 22:26   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
U pravilu je to neki idealna postavka za dobar protok zraka. No ovo ti je definitivno previše ventova. Na Infinity-ju ćeš sa duplim ventom dobit 3-4°C nižu temp.

Ja bih to malo drugačije napravio. Maknuo bih ovaj lijevi vent na Infinity-ju i napravio tunel do stražnjeg venta (tunel ide od Infinity-ja do tog stražnjeg venta). I na vrhu bih ostavio samo jedan vent, te bih maknuo jedan (ili oba na donjoj stranici).
Oglas

Oglas
Staro 10.06.2007., 12:19   #3
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ja bih maknuo sva 3 usisna venta, a rupu ostavio samo naprijed da zrak ulazi preko diskova. Podtlakom mozes napraviti lijep protok ako kuciste nije prerupicasto, a imat ces puuuuuuno manje prasine i manje ventova-vecu tisinu.

Slazem se s Vucom vezano za proc, no ako je napajanje odma do ploce ces ga malo udaviti tunelom.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2007., 14:45   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Evo tu možeš pogledat ima ti opisano http://www.digit-life.com/articles2/...struction.html
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2007., 15:38   #5
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kratko pitanje, kako stvoriti podtlak u kucistu kompa, ako recimo imam 2x8cm venta naprijed dolje i 2x8cm odozada?
Staro 10.06.2007., 16:53   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Tako što će ventovi koji ispuhuju biti većeg kapaciteta od onih koji upuhuju naravno...

Imaš izbor - ili veća brzina ili veći broj ventialtora ili drugačiji ventilatori i to je to...

Pretpostavljam da je jedan od ovih koje si spomenuo na napajanju? ako je tako odna ćeš teško 2x80mm nadmašiti bez nekih 2000RPM na ispuhu a to je - dosta bučno, ako te buka ne smeta kupi si neki 2500-3000rpm 80mm i to će ispuhati sve van iz casea, ja sam nekad bio tolerantan ali dans pi popizdio da mioram pored toga sjedit..

1100-1200RPM na 80mm tops... Anyway ako oćeš podtlakom radit netreba ti usis, za hardove se nemoraš sekirati pretjerano dobro je njima do 50C (tj do 40ak C okoline u normalnom caseu) bez obzira što je uvriježeno misšljenje da moraju bit u frižideru, naravno mislim to bolje je što su hladniji ali ne po cjenu pretjerane buke... a dobar usis će ih dovoljno ohladit - ako iam rupa kod njih kakva naravno...
Staro 10.06.2007., 17:39   #7
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Samo da se i napomene da se kučište mora dobro izloirati za hlađenje podtlakom. Ako ti je case pun rupa i rupica po svuda, sve dobro zatvoriti, a ostaviti rupe tamo di treba (kako je yedwy rekao, ispred HDD-a).
Malo pripaziti na kablove i to je to...
Staro 11.06.2007., 01:23   #8
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kuciste je dosta dobro zatvoreno sa svih strana, inace ovako izgleda..

odozada ima dva ispusna venta + napajanje...tako da sam mislio ove naprijed dolje stavit na 7V, a ova dva iza ostavit na 12V ili 12V+7V+napajanje...

EDIT: Ako netko zna koje je to marka kucista nek kazem ja nemam pojma

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno