Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 14.06.2007., 09:32   #1
probko
Guest

Datum registracije: Jun 2007
philips 190B7CS problem

Kupljen u Links-u prije 3 dana.
Prvo mala anegdota .... u kutiji nije bio niti DVI ( koji niti netreba biti, jer philipsi dolaze bez njega ) niti VGA kabel. Na telefonu sa prodajom prvi pokusaj od***anca : ' ako ga nema u kutiji onda ni ga ni netreba biti ' . Ali nakon sto sam im rekao da u papirologiji kutije What's in the box ' pise da mora biti su promjenili pricu u ' nazovite servis '. Na telefonu sa servisom i drugi pokusaj od***anca :
ja: dobar dan, kupio sam taj i taj monitor ali nema unutra VGA kabla
servis: (inace jako uljudni preko telefona kao i ovi iz prodaje , bez ironije) moramo pogledati u drugu kutiju, nazovite za 15 minuta
servis ( nakon 15 minuta ): taj philips ne dolazi sa VGA kablom vec sa DVI kablom
ja: to nije tocno,ali ok, zasto onda nisam dobio DVI kabel ?
servis: sta nema ni DVI ni VGA ??
ja: tako je.
servis: dajte mob, nazvat cemo vas.
Uglavnom dobio sam VGA kabel naknadno.
E sad problem..
Slika je jednostavno tamnija prvi vrhu i sto se ide blize dnu monitora je sve svjetlija. Mislim da to nije ono probijanje svjetlosti o kojem sam citao jer nije samo na dnu odjednom svjetlije vec je jednostavno slika sve svjetlija sto se vise priblizava dnu . Kao da se izmjenjuju par nijansi boja od vrha do dna. I to je tako bezobzira iz kojeg kuta se gledalo. Uvijek ide od tamnijeg na vrhu do svjetlijeg na dnu.
Jeli to normalno ? Dali je netko vec to vidio prije? Dali mogu traziti drugi monitor radi toga ?
Inace je taj monitor u linksu jeftiniji cca 300 kn navise od drugih ducana ( prema nabava.net ) tako da mi to jos povecava sumnju + sto nije bilo VGA kabla unutra ....
Instalirao sam drivere za monitor i 2 programa koja su dosla uz njega na cdu i stimao sliku desetak puta i nista ne pomaze. Bio je frend kod mene i isto vidio ovo sta ja pricam,dakle ne haluciniram.
probko je offline  
Staro 18.06.2007., 02:24   #2
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
prvo, dobrodosao na forum!

dakle, monitor. ja imam jednog takvog, platio ga 2050kn prije neki mjesec.
kod mene nema toga problema, jedino kad mjenjam kut gledanja mjenja se i boja, kaj je normalno, ali bas ovakav problem da je slika tamnija pri vrhu i svjetlija prema dolje ne. odnesi ga u links servis i zamoli ih nek ti to spoje odmah na neki PC(preporucam ili jako rano ili kasno dok nemaju guzvu, ali opet, to ovisi samo i iskljucivo o njima dali ce htjeti odmah pogledati) da se i oni odmah uvjere u to. ako je to stvaran problem dobit ces drugi sigurno, pogotovo ako je reklamacija unutar 8 dana od kupnje, meni su se takvi slucaji uvijek rjesavali unutar sat vremena.

dakle, zamoli normalno ljude da ti to srede, ja recimo tamo nikad nisam imao problema sa reklamacijom(mozda jer me vec poznaju :-)), makar cujem da uvijek ima nekoga tko ima problema i sa njima, tako da ti preporucam normalan i smiren pristup, posto je u ovom slucaju to greska i to tako nebi smjelo biti, dakle pokupi mon i u links.
zasto nisi dobio kabel neznam, ja sam trazio da mi mon otvore da vidim sliku ...ja sam dobio VGA kabel, ne DVI, to sam kupio naknadno.
...cak razmisljam da uzmem jos jedan jer sam treutno samo na jednom a trebaju mi dva...i opet bi trazio da mi se otvori i upali monitor da vidim da je sve u redu.

EDIT: hm...zbog tebe sam i ja malo pazljivijie promotrio svoj monitor i imam isti problemcic, ak se to tako moze nazvati...meni je malcice svijetlije dno nego vro, isto kao i kod tebe, samo neznam kolika je razlikakod tebe, kod mene se vidi razlika, ali ono, treba bas na to paziti...neznam jel kvar ili kaj vec...
dali ima jos netko ovakvih situacija?

lp, mladen

Zadnje izmijenjeno od: gamer. 19.06.2007. u 00:00.
gamer je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.06.2007., 17:00   #3
probko
Guest

^^ prvo ti zahvaljujem sto si mi odgovorio. Ti valjda jedini na ovom forumu imas LCD monitor pa znas jeli to normalno ili neka greska ....
Evo radi tvojeg posta sam odlucio danas otici u Links na reklamaciju i sta da kazem osim KOMA. Isao sam potpuno smiren i bez predrasuda, nisam cak niti ocekivao da ce mi zamjeniti monitor ali ovo sta oni tamo rade je uzas.
Jedina pohvala im je sto si mi istestirali monitor iako sam zaboravio racun ( sve mi ostalo u fasciklu a on u stanu ) ali me se frajer jos sjecao odprije tjedan dana kada sam po kabel dosao. Istestirali ga i naravno ne vide oni tu nista krivo. Zapravo vide kao nesto malo ali sve to ovisi o kutu gledanja. Njima nije nista cudno sto je bez obzira na kut gledanja gornji dio ekrana tamniji. Onda im pokazem prozor total commandera koji je gore na ekranu full tamno plavi a kad se spusti dole je svjetlo plavi i onda sute i opet kao ' ma kut gledanja bla bla ' . Kada se sjedi onako kako se sjedi kada se gleda u monitor onda se crno na bijelo vide razlike u boji, ali se onda ustaju i staju sastrane i pricaju i svaljuju to na kutove gledanja....
No dobro, reko ja, ako vi mislite da je to normalno ,ja sam napravio sve sta sam mogao. I onda nemogu usporediti sa istim takvim jer odjednom nemaju vise nijednog na raspolaganju ,a kada sam kretao od doma pogledao sam na internetu i pisalo je da je monitor raspoloziv .Onda oni kao nude da salju monitor u ovlasteni servis da ga pregleda ,ali to traje 7-10 dana i to mi nikako ne pase,ali kao druga opcija je da ga nosim sam u Feniks-kompjutor jer su oni ovlasteni uvoznik i imaju jos takvih pa neka oni usporede. I zovem ja Feniks, kazu oni dodite, kuham se ja po guzvi do njih, frajer spoji monitor, pogleda i vidi da ne stima slika ali kaze da nemoze on tu nista i da mu je cudno da su me Links-ovci uopce slali k njima. I nazad doma,zovem links da zasto su me slali tamo i onda krece ... links-ovcima je prvo Feniks ovlasteni servis ( sto nije ) pa su mi oni trebali to rjesiti, onda shvati da nije ovlasteni servis vec samo uvoznik pa krece prica kako je Feniks-ov stambilj na garanciji pa da ga zato oni trebaju zamjeniti ako nije ispravan, pa ja pitam a zasto nije i stambilj od Links-a kao prodavaca na garanciji ,e to je kao njihov propust i njima je zato žao ali opet je Feniks trebao zaprimiti taj monitor i slati ga na servis ..dakle sad je prica da je jedino sta je Feniks mogao napraviti je poslati monitor na servis sto traje 7-10 dana za sto sam dok sam jos prvi put bio u Links-u rekao da mi ne odgovara. Uglavnom vec su me 3 puta vozali ti Links-ovci i sad mi jos frajer kaze da su mi opcije da ga ili opet nosim njima ili direkt sam u servis ,a u Feniksu su mi rekli da recimo servis ima besplatan prijevoz kako se ja nebih opet morao vozati dok Links-ovci to i nakon sto su me vozali 3 puta uopce samoincijativno ne spominju vec tek na moje pitanje dali oni mogu podici monitor od mene kazu da moze.E i da ,za zastitu potrosaca onaj dio da se proizvod moze vratiti u roku od ( mislim da je 8 dana ) kazu da je to sam kod kupovine na daljinu jer se onda kao ne vidi monitor, a to sto ga ja vidim tek kada ga doma izvadim iz kutije to nema veze jer to nije kupovanje na daljinu. ?!?! I eto. Otisao dan na gluposti.
Btw taj isti monitor U Feniksu kosta 550 kn ( iliti 30% ) vise.
probko je offline  
Staro 20.06.2007., 10:38   #4
Mister T
Registered User

Philips monitori dolaze sa vga kabelom, dakle ne sa dvi kabelom.

Razlog zašto u vašem konkretnom slučaju nije bilo niti jednog kabela u kutiji sa monitorom nam nije poznat, isti dan vam je isporučen odgovarajući kabel i sa time je navedeni nedostatak otklonjen.
Nadalje takvi propusti se ne smiju događati i imate naše isprike, ali kako se kutije u kojoj se monitori nalaze radi stavljanja i potvrde jamstvenog lista otvaraju na najmanje dvije lokacije moguće je da kabel našom greškom ili greškom distributera nije vraćen nazad prilikom ponovnog pakiranja.

Monitor ste donjeli u servis i isti je odmah spojen.
Prikaz slike nije savršen, međutim kod modela u tom rangu koji imaju TN matricu nije moguće očekivati savršenstvo u prikazu slike, pogotovo po pitanju kuta gledanja.

Monitor smo htjeli usporediti sa istim takvim, međutim taj model trenutačno nije raspoloživ.

Ono što smo za vas mogli napraviti je da monitor odvezemo u ovlašteni servis da ga pregledaju stručne osobe kojima je posao testiranje i servisiranje navedenih monitora, što ste odbili jer vam isto nije odgovaralo.

U Feniks kompjuter ste upućeni jer su oni uvoznik navedenog modela i monitor je nabavljen iz njihove distribucije, te se njihov pečat i nalazi na jamstvenom listu, nadalje kako je navedeni model monitora bio raspoloživ kod njih mogli ste ga direktno usporediti sa drugim primjerkom.

Feniks kompjuteri su ovlašteni distributer, a ne ovlašteni servis, popis ovlaštenih servisa se nalazi na jamstvenom listu koji niste donjeli prilikom nošenja monitora na reklamaciju, kao niti račun po kojem je monitor kupljen.

Usluga besplatne dostave monitora u ovlašteni servis regulirana je između vas kao korisnika i ovlaštenog servisa za Philips monitore, Links d.o.o. nije ovlašteni servis tih monitora već maloprodaja.

Za uvjete besplatne dostave monitora u ovlašteni servis morate dakle kontaktirati ovlašteni servis - npr Renopom d.o.o.

Preuzimanje monitora sa vaše lokacije dakle nije obveza tvrtke Links d.o.o. premda vam je kolega u telefonskom razgovoru omogućio navedenu uslugu, koju ste također jutros odbili.

U vezi impliciranja, da mi skrivamo monitore iako su raspoloživi, ili to što smo krivi što je monitor kod nas povoljniji nego u drugim trgovinama, nemam komentar.
Mister T je offline  
Staro 20.06.2007., 16:58   #5
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Da nebi došlo do flejmanja zatvaram temu.

Probko, jedini izbor ti je da usporediš svoj monitor s nekim drugim primjerkom istog modela i ukoliko je tvoj drastično lošiji od drugog imaš pravo na žalbu i zamjenu monitora ispravnim primjerkom.

Sad nemogu nagađati koliko je drastična razlika u slici, no pokušaj u nekoj drugoj firmi ukoliko Links nema taj monitor napraviti usporedbu.
Mar je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno