Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.06.2007., 14:23   #1
Max_Damage
Premium
Moj komp

Max_Damage's Avatar

Datum registracije: May 2007
Underclocking GF4 MX

Eto, sutra dolazi novi komp a stari komp (Athlon 1.4, GF4 MX) ide tati u ambulantu (informatizacija zdravstva)

Ovako, u BIOS-u mi je temp proc 65 stupnjeva i to je puno, znam. Kupio sam coolermaster hladnjak i silver pastu i to ce mi frend zamijenit i nadam se bar 10 stupnjeva nizoj temperaturi..

E sad me zanima s kojim prog underclockat graficku i sto trebam napraviti jer ikad nisam under/overcloclockao.. Jer sam primjetio da se uzasno grije a kad stavim prst na hladnjak, skoro se opecem..

Dakle, komp ce biti potreban za nekakve uredske aplikacije, printanje itd stoga je stabilnost vazna..

Trebam li kupiti jedan 50 mm fan da jos vise izbacuje vruci zrak?

Hvala na pomoci noobu!
Max_Damage je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2007., 14:42   #2
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
kakva je grafa? aktivni ili pasivni kuler? ak je pasivni underclockom neces nista dobiti, vec uzmi neki 80mm ili jos bolje 120mm i stavis nekako da puse po pasivcu. ja imam jednu gf4 mx4000 isto sa pasivcem, i to je u kucistu sa samo jednim 80mm intake bez ista na njoj i ne grije se previse.
Oglas

Oglas
Staro 12.06.2007., 19:58   #3
Max_Damage
Premium
Moj komp

Max_Damage's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
kakva je grafa? aktivni ili pasivni kuler? ak je pasivni underclockom neces nista dobiti, vec uzmi neki 80mm ili jos bolje 120mm i stavis nekako da puse po pasivcu. ja imam jednu gf4 mx4000 isto sa pasivcem, i to je u kucistu sa samo jednim 80mm intake bez ista na njoj i ne grije se previse.
Pasiva je..
Kuciste je bez ijednog ventilatora.. Ispred imam mjesto gdje mogu stavit 80mm a iza imam jedno mjesto gdje mogu staviti 50mm fan..

Jel ti to rijesilo djelomocno probleme? Jer ipak mislim da je bolje vise "outtake" nego intake..
Max_Damage je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2007., 20:42   #4
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
sve ovisi o tome kakav je polozaj grafe u odnosu na vent. ali i dalje mislim da bi ti najbolje bilo da stavis intake i outake samo ak imas fanduct 80->50mm jer 50mm vent je prebucan.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno