|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Gainward 7900 GS pregrijavanje...
Pozdrav ljudi.. Ovo mi je prvi post na ovome forumu,so go easy on me ![]() Ovako, komp je kupljen u prvom mjesecu 2007 i radi besprijekorno.. AMD 4200 dual core Gainward 7900 GS 512 MB Hard od 260 GB.. Bla bla.. Uglavnom,poprilično high end konfa u to vrijeme.. Nego u zadnje vrijeme mi se pojavljuje warning dok igram neku igru(np.Half-life 2,Dark Messiah) "warning!Temperature too high!Please check your fan and heatsink"! Nakon 5 minuta igranja..A što je najbolje,te igre su mi radile normalno dok sam ih prelazio prvi put,pa mi nije jasno..Otvorio kućište,sva tri ventilatora unutra rade normalno.. Everest pokazuje da je temp grafulje oko 65 u windowsima ,a dođe čak do 85 u igrama.. Dajte pomozite..Ne znam šta da radim da rješim ovo sranje..I da..U biosu sam probao podići temperaturu na kojoj mi dolazi warning ali ima samo za system i CPU...GPU se ne spominje..ŠTa da radim? Hvala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
hm,prviremeno riješenje dobro propuhat kučište sa 2-3 120-80mm venta, al konkretno bi trebalo nabacit kakav VF700 ,85 c jest velika temp i uzrokuje nestabilnosti u jezgri---- a razlog štos e sad pojavljuje su toplija vremena
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Imas nekoliko threadova sa tom temom o pregirjavanju grafickih ja sam na svoju ugradio zalmana i nemam brige vise sa visokim temperaturama http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69578 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Zalman VF700-AlCu =193kn ili Zalman VF700-Cu =215kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Registered User
|
E cool..Hvala.. :wink: Ja sam ova tri našao,
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Eto bas je sad u subotu bila akcija - VF700Cu za 140kn. Malo si fulao ![]() BTW mislim da te Gainwardice imaju naljepnicu straga, da bi se stavio zalman mora se skidat naljepnica. A to povlaci gubitak garancije. Ne mogu tvrdit da je tako i kod tebe, ali znam za takve slucajeve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ja imam gainwardicu 7900gs doduše model sa 256mb ali brijem da imaju isti hladnjak. Uglavnom meni temperature idu ovak: 2D 40-50/3D 50-65 stupnjeva C(ovisno o vanjskoj temperaturi). Prvo u expertool-u provjeri brzinu vrtnje ventilatora (kod mene je podešeno 60 posto za 2D, 100posto za 3D). Ukoliko imaš takvih problema u igrama sa neklokanom karticom možda bi je mogao reklamirat ako je pod garancijom!? Gainward zna ponekad napackat previše paste na gpu i to može biti razlog pregrijavanja, temeljito čišćenje i nova pasta bi trebale riješit taj problem-to najbolje nek naprave u servisu ako je grafa pod garancijom |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
ma stock hladnjak joj je shit,ja sam na njoj imao vf900 i temperature nisu bile ni 65c a 40c idile.Stoga kupi taj vf900 i nećeš se pokajati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
BTW pogledajte cijene u Formelu jer mi se ovo u Ve-Milu čini skupo ja sam svoj VF900Cu u Formelu platio 235kn u Linksu je sada cijena VF900Cu oko 260kn EDIT evo: http://www.nabava.net/katalog/trazil...=VF900&x=0&y=0
![]() |
#14 |
Registered User
|
ista grafička,Soprano kućište,40c idle,51-52c nakon par sati igranja GWa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|