|
![]() |
#2 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
da. pretplata nje pretplata već pristojba. nešto kao porez na tv i radio prijemnik. iznos mjesečne pristojbe se određuje godišnje prema prosječnom OD u hrvatskoj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
pretplata se treba plačati na svaki uređaj koji prima radio ili tv signal, prema tome moj odgovor bi bio NE. A ako bi pretplata bila pristojba na TV ili Radio onda isto ne treba platiti pretplatu osim ako ju nisu proširili i na monitore. __________________________ poker igra ili igraš |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Koliko ja znam pretplata se placa jedna za kucansto, a pretplatu moraju placati bez obzira na broj uredaja koji se ima. Moze se imati i samo radio budilicu i to je dovoljno da ti naplate pretplatu. A opet moze se imati i 20 televira u kucanstvu i placati jednu pretplatu. A sto se tice njihove definicije kucanstva to ti je di zivi obitelj, ali recimo moji starci imaju 3 apartmana na moru pored svoga. i oni bi trebali i ta 3 placati posebno dakle sve ukupno 4 pretplate. a da je stari u jednom, stara u 2, sestra u 3 i ja u 4 apartmanu, placali bi samo jednu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ok, shvatili smo, ti imaš apartmane na moru : lol2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
šlap
|
sa http://www.hrt.hr/pristojba/odluka-pristojba.php Domaćinstva koja u vlasništvu imaju dva ili više radijskih i televizijskih prijemnika na istoj adresi, plaćaju mjesečnu pristojbu kao da imaju jedan radijski ili televizijski prijemnik |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
ZAKON O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI Citiraj:
Citiraj:
EDIT: Fizičke osobe ako imaju više radio/tv-prijemnika plaćaju pristojbu samo za jedan, pravne osobe za svaki koji posjeduju. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nope, plaćaju fizičke osobe za više prijemnika ako ih imaju, i ako ih prijave naravno lol. Pretplata se po zakonu više ne smije naplaćivati, pa su to fino preimenovali u pristojbu i kao opet sve ovce na broju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |||
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne znam, nas svaki put pitaju baš koliko imamo prijemnika, jer se za svaki treba posebno plaćat. Plaćam za jedan, nisam luda da za svih 5 dajem lovu. A ovo sa pretplata/pristojba je bilo još prije nekoliko godina aktualno, par dana PRIJE nego je u zakonsku proceduru pušten promet da HRT kao državna televizija ne smije naplaćivat pretplatu (brijem da ima veze sa većinskim/manjinskim vlasništvom države), HRT je suptilno pretplatu preimenovao u pristojbu i sve pet. Brzo se to i zataškalo u medijima, čudno... Btw. Google mi niš ne nalazi, a izreske iz novina o tome ne čuvam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
šlap
|
Citiraj:
A da bi ga odjavio morao je dati da mu zapecate televizor, koji nije bio njegov i jos ga koristi sada netko drugi. Kao jedini izlaz mu je ponudena opcija da kupi neki stari raz*ebani televizor i da ga zapecatiti. Tako da me uopce necudi da te oce smuljati. Mislim da inkasator ima neku proviziju od naplate pa mu je zato u interesu da ti ih naplati vise. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa koji je problem odjaviti televizor, odnosno uopće ga ne prijaviti, a inkasatora ne puštati u kuću?
![]() |
#16 |
zloČesta maČka
Datum registracije: Dec 2006
|
da bi odjavio tv trebaš platiti nekih 150 kn da ti dođu i "zapečate" tv (što god to značilo). nakon toga više ti ne dolaze računi za pristojbu. kradljivci! : baad : inkasatori više ne idu po kućama. : stoopid
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
vidim da se tema rasplamsala na sve strane nije me bilo par dana, ali ako to sada vise nije pretplata nego takozvani porez na tv-radio prijemnik nebili onda novci prikupljani od toga trebali biti raspodjeljeni tipa malo meni malo tebi i drugim tvkucama ako sada to nije pretplata za HTV. I mislim glupost da covjek netsto placa sto ni ne gleda, mozda mu tv koristi samo za gledanje DVD-a ili satelitskih programa. : bonker : |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ovak, tu pristrojbu mi placamo firmi koja se zove Odasiljaci i veze, te pristojbu placamo zato jer primamo signal na nase prijemnike preko njihove usluge slanja signala. Nofci od pristojbe se trose na odrzavanje te opreme za odasiljanje signala. Sad posto su te zakone radili kad jos nie bilo "novih" tehnologija gledanja TV-a, tak u zakonu nie definiran pojam primenik, tj. definiran je ali, TV-kartica za racunalo jos nie zakonski sprovedena kao prijemnik, te prema tome ko gleda TV prek kompa nije duzan placat TV pristojbu, tj zakonski ne mogu nist protiv vas u tom slucaju. Za korisnike MAXTv-a, ista stvar, vi mozete uredno odjavit pretplatu, (meni nisu nista zapecatili), uhvatiti vas ne mogu, jer lovce koje imaju, oni provjeravaju dal hvatate TV signal prek antene, kaj korisnik MAXTVa ne prima. U stan, kucu ih ne smijete pustiti, osim ak nemaju sudski nalog da pregledaju dal posjedujete TV prijemnik, od T-Coma ne smiju dobiti informacije dal ste vi MAXTV pretplatnik, opet osim ak nemaju sudski nalog. S obzirom da korisnici MAXTV-a ne koriste uslugu Odasiljaca i Veza, primajuci njihov signal direktno u svoju kuci, vec taj signal prima T-Com, tada, po logici mi ne trebamo placati TV pristojbu, jer ne koristimo tu uslugu, vec je to onda stvar T-Com-a i Odasiljaca i Veza, kak ce oni rijesiti medjusobno placanje. Eto malo da podignemo svijest potrosaca kaj placaju i zake, te zasto ne bi trebali placat!
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
a sto je s nama koji imamo kablovsku? Mi isto primamo direktan signal kablom, znaci ne mogu otkrit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|