|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
"Write protected" USB stick - zašto?
imam BTC usb stick od 1Gb, mogu normalno otvorit sve na njemu, ali kad pokusam nesto obrisat javlja mi da je"write protected". Na njemu nema nikakav fizički mehanizam kao sto sam imao na kingmaxovom sticku pa da je to problem. Jel to neki virus ili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Selektuj jedan od fileova na njemu, klikni desnim tasterom misa, idi na properties. Najvjerovatnije da je oznaceno polje "read only", ako jeste deselektuj ga i probaj ponovo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
istu glupost sam imao davnih dana prvo sa karticom na fotoaparatu (xD tako nekad poludi ako se koristi onaj win wizard za kopiranje slika s kartice, izbjegavati ga po mogucnosti iako mi se nije vise nikad ponovilo) i kasnije s nekim USB stickom. za ovo prvo sam nasao na netu savjer da se ide s killdisk-om i pomoglo je. tako da cim mi se desilo isto sa stickom isao sam isto s njim i opet - pomoglo. tako da bi savjetovao njega. Link |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
probao je frend u linuxu sredit stvar, ali nije islo, sa svim i svacim od programa ali 0 bodova! Na kraju je stick (bio je pod garancijom) vracen u trgovinu i zamjenjen za novi. Moze lock! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|