|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
Problem Brzina?!?!?!
Imam jedan problem vezano za broadband... U staroj kuci i sa starim brojem brzina na beroadbandu (za skidanje) bila je 220kbps. sad kad sam dosao u drugu kucu dobili smo novi broj i star broadband koji sam doneo iz one kuce. ukljucio sam ga i brzina skidanja nije prelazila 105kbps. vratio sam stari telefonski broj iz one kuce a brzina na broadbandu je ostala ista. probao sam insalacijom drivera za njega da nesto promenim ali nista. da li neko zna u cemu je problem.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A o kojoj se točno vezi radi? ADSL? Koja točno brzina? Jer tih 105 je brojka koja je Ok za osnovni oaket brzine ADSL-a od 1 MB. A i moguće je da si na staroj lokaciji imao noviju centralu, dobre parice, lokacijski bliže centrali t-com itd. pa je bila i veća brzina. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Pa koliko ja vidim ti imaš 1024 kilo bita na sekundu brzinu (cca 1Mbps). 105 kilo bajta na sekundu nije ništa posebno čudno... Možda si si sa 2Mbps samnjio brzinu na 1Mbps pa zato. Inače sa 1Mbps nemaš teoretske da postigneš 220 KBps. Malo pazi na bite i bajte jer znaju zbuniti. kBps - kBajti po sekundi, kbps - kbiti po sekundi.
![]() |
#8 | |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() Sa vezom kakva je napisana na slici ne možeš imati više od 128kBps (to je teoretski max. stvarno brzina je mnogo manja). To je činjenica. Sad, možda si si promjenio tarifni model sa 2 na 1 MBps. To mi je logičnije. Ako ovo nije slika TVOG broadbanda onda je vjerojatno ono što je rekao tor, tj. loše instalacije, veća udaljenost od centrale, loša centrala...mogu biti i neke smetnje. Možda imaš visokonaponsko nešto pored žice pa stvara neke smetnje...,a ako možda imaš bežićno onda ti je možda slab signal ili imaš neku prepreku koja blokira signal. Ja bih ti savjetovao da nazoveš službu za korisnike SVOG ISP-a i pitaš ih imaju li kakve probleme/radove zbog kojih bi brzina pala za duplo.
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Je, a ja ispred sebe imam kristalnu kuglu i to vidim? pogotovo uz tvoju lokaicju gdje piše cro? ![]() Citiraj:
Nazovi jednostavno svog ISP-a i pitaj u čemu je problem. Sve ono što sam ja napisao gore vrijedi za Hrvatsku u kojoj ti očigledno nisi tako da...no, kakva je situacija u Irskoj to stvarno ne znam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
znaci, najverovatnije mi je promenjen paket... |
![]() |
![]() |
|