|
![]() |
#1 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tagan i-Xeye problem
Danas ujutro prije nego sam išao na posao ugasio sam komp, i kad sam izlazio iz sobe normalno se ugasio, i kad sam se vratio i htio ga upalit neugodno sam se iznenadio.. Lampica na kučištu koja svijetli zeleno (struja) nije radila, radila je samo crvena za hardove, monitor ugašen. I ugasim ja komp i izvučem kabl i opet vratim i ista stvar.. Onda sam otvorio kučište pogledao unutra i vidio da lampica sa donje strane tagana malo blinka, lampica na grafi koja pokazuje da je grafa bez struje je bila upaljena, nakon čišćenja CMOSa i ostalih gluposti koje bi svi napravili da im se to dogodi zaključio sam da je 99% ošlo napajanje (isto kao i Domy i Vuco). E da zaboravio sam napomenut da su se svi ventovi vrtili i da su hardovi radili. Odem jest i vratim se i prije nego što sam htio sve rastavit i stavit u drugi komp da vidim da je svarno do napajanja ili je do nečeg drugog, komp se začudo upali, ali (*** ga uvijek je to ALI ![]() Dakle u Idleu voltaža na +12V je ova: 12.41V Konfa iz siga, proc klokan na 2,8 voltaža def i ram malo kloknut, ostalo sve normalno. Da li je ova voltaža prevelika? Dal je to napajanje spremno za servis ili nije? Dosta mi je to bitno jer od sutra dolazi FLAT i komp se neće gasit a bome ne bi htio da se neš spali dok mene nema.. Prijedlozi?
![]() |
#2 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
@buljo-najbolje da pokrenes samo napajanje izmjeri napon,spoji sve i onda opet izmjeri (multimetrom) to sto ti everest kaze u vecini slucajeva nije tocno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Tih 12.41V je još u 5% tolerancije. A znači, napajanje dela u drugom kompu? Hm, onda je očito problem negdje drugdje. Treba probati sa nekim drugim napajanjem tvoj komp (da slučajno MBO nije prdnula), a onda dio po dio mjenjat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Nemoj još biti 100% siguran da su napajanje i ploča ispravni. Uzmi multimetar i mjeri u stanju mirovanja/opterećenju. Ne može se prvo ne upaliti pa upaliti, definitvno nešto ne štima.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Nemaš što zahebat, multimetar prebaciš u DC 20V opseg, crvenu sondu priključiš u predviđeno mjesto za nju s osiguračem (recimo na mom multimetru ima još jedan ali taj je samo za mjeriti jačinu struje do 10A). Upikneš crvenu u molex gdje je crvena žica i crnu u crnu! Upališ komp i to je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Strichek Moderator
|
Tebi tagana, ipak ga još volim ![]() On ide u produžni, možda je Conroe kriv ![]() Citiraj:
![]() Morat će netko kod mene na pivu pa nek se igra sa Tagančekom. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas