Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2003., 01:33   #1
Gabre1
Guest

Modem slow connection?!

Meni se modem spaja na net na čudno sporoj brzini. Modem je inače interni 56k, conexant chip. A spaja se u prosjeku na 38.6, nikad preko 40000. Na Carnet. Ista stvar je i s Hinetom. To me izluđuje! Živim na knežiji!
Ima netko pametno objašnjenje?
  Reply With Quote
Staro 06.12.2003., 09:53   #2
ivan OS
Premium
Moj komp

ivan OS's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Ne znam koliko ti ovo može pomoći ali par prijatelja mojih je imalo sličan problem pa su kontaktirali HT,šumovi na telefonskoj mreži,nesavršena veza tako nešto,možda da ti to provjere,ne sjećam se točno
ivan OS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.12.2003., 12:32   #3
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
A kaj da ja velim?
Kad vidim 38,... onda sam sretan, a modem je USR koji sam prije cca 1,5 godina platio gotovo 500 ćuna....
Smrt monopolistima (HT....)
knezigor je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2003., 14:13   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma jebe ti se na koliko se spaja. To je iovako teoretska brzina po kojoj surfaš nikad. Ak ti je brzina downloada oko 5 kbps, onda nema razloga za zabrinutost. Iako bi i ja ispalio da mi pokazuje manje
tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2003., 15:35   #5
Gabre1
Guest

ma jebe se meni kolko ce pisat.. nego što je meni download oko 3, 3.3!! kužiš!! A uodnosu na 5 je velika razlika!! Da pitam HT, iako se spajam preko Carneta? u biti, HT daje tel. usluge (barem što se žica tiče )

na koji bi to broj treba nazvat? zna netko?
  Reply With Quote
Staro 06.12.2003., 16:59   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Gabre
ma jebe se meni kolko ce pisat.. nego što je meni download oko 3, 3.3!! kužiš!! A uodnosu na 5 je velika razlika!! Da pitam HT, iako se spajam preko Carneta? u biti, HT daje tel. usluge (barem što se žica tiče )

E ak je 3.3 onda je već sranje. Zvao sam ja to jednom ali se više ne sječam broja. Nazovi opče informavije pa traži info od HT, pa tamo pitaš. To ti oni dojdu doma pa izmjere propusnost linije i slično. Sretno, jedino to imam da ti kažem...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2003., 19:44   #7
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
meni je prije par tjedana bila koma... stalno mi je šumila lajna i to sve, povremeno se nisam mogao zbog toga spojiti, a i bila je spora veza. onda sam sve vodove u kući totalno usavršio i sredio kutijicu (onu od HT-a) da mi radi kak spada (zalemio sve vodove i povuko jedan direkan do modema). sad radi isve je ok, ali znaju mi se javit šumovi. jel oni kaj poprave ako se požalim da mi šumi ? mislim... zvao sam ih, zašamaro i idući dan je sve bilo ok, ali mi nisu ništa popravljali.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2003., 11:59   #8
damir1
Ancient
Moj komp

damir1's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
veza

ja sam imao isti problem,zvao 977(neznam dali je to po županijama,ali će Ti znati dati broj ako nije)došli su u roku pola sata sat,nešta mu je tip na drugom kraju mjerio,onda je ošao na neku centralu čaćko,uglavnom sad je ok.ide na 46.6 i down.preko 5

Asus Z97-A-i5 4690K-xfx 470 -Kingston DDR3 1866 SDRAM 2x4GB -dvd ladice-asus 450W-sve to u chenbro gaming bomb, jedinici + Dell U2412HM

damir1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2003., 13:22   #9
tihomir
Premium

tihomir's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
meni je bilo tako pretprošlo ljeto,provjerili liniju,i niš,stara mororola je krepala,sad se spaja samo na 14400...
kažem,provjeri modem...
tihomir je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2003., 22:30   #10
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Originally posted by Gabre

ja ti radim u Posti i imam istu frku...moji bivsi kolege iz HT-a vele da ti brzina ovisi o "PCP nacinu spajanja na mrezu.to ti je
kad ides preko dual skretnice,dakle,preko druge linije.ti NISI spojen direktno na mrezu nego preko susjeda,a brzina prijenosa ovisi o opterecenju mreze,pa se pomiri s tim.Kak ti veli Tor,pomiri se s tim... ili prijedji na GPRS privatne usluge od 14 Mbps/s.daj si pogledaj www.vodatel.hr. tam bus nasao sve kaj ti treba...za 1.500 kuna mjesecno...ak imas toliko love,samo izvoli
tin. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.12.2003., 23:15   #11
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Ja znam 2 moguća problema koja su se meni desila.

Ili si spojen na PCP kutiju kao što Tin kaže. To možeš rješit ako poznaš nekog u pošti koji opet poznaje nekog ko ti spaja te PCP kutije. To ti softwerski dijeli 1 liniju na 2. Ta se kutija stavlja u poštama di je potražnja za linijama velika, nema dovoljno fizičkih.

A druga, dosta banalna situacija je da probaš ištekat sve telefone koje imaš u kući iz telefonske utičnice. Meni se ako mi je tel spojen u zid spaja na oko 40000, a inače uvijek na 52000
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2003., 23:26   #12
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Originally posted by LorD ClockaN
Ja znam 2 moguća problema koja su se meni desila.

Ili si spojen na PCP kutiju kao što Tin kaže. To možeš rješit ako poznaš nekog u pošti koji opet poznaje nekog ko ti spaja te PCP kutije. To ti softwerski dijeli 1 liniju na 2. Ta se kutija stavlja u poštama di je potražnja za linijama velika, nema dovoljno fizičkih.

A druga, dosta banalna situacija je da probaš ištekat sve telefone koje imaš u kući iz telefonske utičnice. Meni se ako mi je tel spojen u zid spaja na oko 40000, a inače uvijek na 52000
O moj Lorde !ti si spas.hvala bogu da ima i logicnih ljudi na ovom site-u...mali savjet: NEMOJ KORISTITI TELEFONE CETKE !!! a i bezzicni nisu zdravi za liniju jer zderu pun kufer...obicna zica je mrak,a treba i razmisliti o PROMJENI KABLA OD PRIKLJUCKA DO TELEFONA.dakle...deblji kabel,manje otpora,veca struja =veca brzina,ne ?znam iz iskustva.uspio sam dobiti 8.000kbps
tin. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno