|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Overclocking E 6420 na Gigabyte DS3
![]() ![]() Izgleda da ja to jedini ne znam podesiti i složiti. Molim iskusnije za pomoć. Šaljem dvije slike iz biosa kak to izgleda kod mene. Nigdje ne mogu pronaći za postaviti memoriju sa procem valjda 1:1. Ima jedino system memory multiplier koji je u originalnoj postavki na auto, a vrijednosti koje mi nudi su 2, 2.5, 3, 2.66, 3,33 i 4.0+ Pretpostavljam da moram staviti na 2x, i onda mi je memorija na 533Mhz. Kad idem podizati FSB ništa mi se ne mijenja. Negdje sam pročitao na forumu da moram isključiti neke dvije stvari, ali nigdje to više ne mogu pronaći. Molim nekoga ko je u toku sa C2D clokanjem za malu pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
prvo postaviš PCIE freq na 100 zatim postaviš djelitelj na 2.00 i dižeš fsb memoriju staviš na 5-5-5-15 napon ne moraš dirat do nekih 2.7-2.8GHz a ovo što si pročitao, to si vjerojatno pročitao za c1e i eist... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
I dalje molim za pomoć, eist i c1d nisam dirao jel ne mogu naći. Sve ovo gore navedeno šta da napravim, znaći PCI Ex na 100, djelitelj na 2, onda mi se memorija s 800MHz spusti na 533MHz, i podignem FSB sa 266 na 280 i neće bootat, čak ni monitor ne podigne sliku nikakvu. Gdje je problem i greška? Jel moram još nešto podesiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Evo ovdje ti je C1E EIST ti je odmah malo ispod. Postavke memorije: Sve isto bi trebalo biti i kod tebe, pošto je maltene isti proc u pitanju. Latencije i voltaže: E sad neznam koju memoriju imaš ? Kod mene je supertalent 2 X 512 DDR800 deklaliran na 5-5-5-15 sa 1,8v i još 2 X 512 DDR800 iste meme ali deklalirane na 4-4-3-8 sa 2,2v, pošto jedan par pločica traži 1,8v a drugi 2,2v ja sam to postavio na 2,0v i lošijoj memi su latencije zategnutije a boljoj malo opuštenije no onda nema ni potrebe za 2,2v nego sve fino radi sa 2,0v i s tim postavkama ide mema do 850MHz. U vezi EISTA, probao sam ga uključit no nikakve promjene nisam vidio, C1E spušta onaj množitelj sa 8 na 6 no šta točno radi EIST ako netko može pojasnit i zašto bi morao biti isključen ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
@stuc: vidim da imas MBO Gigabyte S3 to je malo lošija verzija nego DS3? (kvalitetniji kondenzatori ili ovako nešto). ja imam Intelovu ploču DP965LT aka Lemont s kojom nemogu napraviti nikakav OC, pa gledam neku Gigabyte-ovu ploču da si kupim kad skupim nešto para, a ova S3 je nekih 300-ak kn jeftinija od DS3, pa me zanima koliko možeš najviše podesiti FSB na toj ploči? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=187543 Ide to još no temperatura od proca me kočila za dalje... Navodno su kondezatori lošiji, no nebih ja rekao lošiji nego obični kao što su do sada bili na svim pločama, oko socketa su isti kodići kao na DS3, t.j. sve do utora za grafu su isti kondići kao na DS3 a ostatak su "lošiji" - obični. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
@astral: pronašao sam ove: Gigabyte 945P-S3, s775, i945, FSB 1066/800/533MHz 563,13Kn (Adm.hr) Gigabyte 965P-DS3, s775, i965, FSB 1066/800/533MHz 773,55Kn (Adm.hr) znači neke posebne razlike nema osim tih kondenzatora, OC sposobnosti su im jednake? jer je razlika nekih 200-ak kn. Ja bih svoj Core 2 Duo E6300@1,86 GHz OC na najviše 3,2 GHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() 3.2ghz ti nije bas malo...preporucam ti ds3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
1.45v dok si idle u windowsima mjereno everestom/cpuz-om(ima bug kad stavis 1.5v u bisu, pokazivat ce ti 1.213v, sta je normalno krivo) ili speedfanom, opni bi trebali davat vise manje tocna ocitanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
Ja sam išao do 1,5200v. Temp jezgri super pi 1M 67-69 pa nisam dalje htio. Nije bilo nikakvih bug-ova na 1,5000v očitavano sa everestom ili sa cpuz-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
ma nije opce vazno do kolko ides ti, ja ili bilotko, vazno je smao na kolko cemo ga tako drzat 24/7, a za to ne preporucam vise od 1.45v, sad dal ces ti ic do 1.55v u zelji za vecom frekvencijom...tvoja stvar sta se tice cpuz-a, vidio sam da se to par ljudi desava, a i meni se desava pa sam mislio da je to opceniti bug, valjda nije sa svim procesorima/plocama al trebalo bi se se dogadat ljudima sa ds3 i e4300 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Banned
|
Citiraj:
Pa naravno... no čovjek je pitao do koje voltaže se smije dizati c2d a tu nema neke preporuke osim one dokle su ti temperature u normali. Može ga on kurit i na 1,6v 24/7 ako će imati neko vodeno hlađenje i temp ispod 60c u loadu. Znači sve ovisi isključivo o hlađenju, procu neće ništa biti kad je na 1,5v ili više ako se dobro hladi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Hvala svima koji su mi pomogli riješiti moj problem. Uspio sam nakon puno muke kloknuti svoju zvijer, radi na 3.0GHz, dalje nisam isprobavao dok ne kupim bolje hlađenje. Zapravo hladnjak na procu je ok, temperatura je 43-44 stupnja, ali me malo brine onaj pasivni hladnjak na nortbridgu(valjda sam dobro napisao), on je i inaće vruć dok komp nije klokan, ali kad ga dignem na 3.0 na njega se ne može maltene ruka nasloniti. Jel to normalno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
a je, al nije dobro, trebo bi ga hladit bar sa jednim mali 40mm venticem, mozes ga direktno na NB stavit sa malo duzum serafima 43-44c nije bas malo za proc, pretpostavljam da govoris o idle temperaturama, pokreni orthos pa ces onda vidjet kolko ti je load temp, treba bit ispod 60c |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Tak sam i mislio zasad zbog financija ali nema u formelu xilence 40mm ventića baš za chipset. Nemaju ni 120mm ventilatora, tek za mjesec dana. Temperature proca su u idlu, ali nisu puno manje ni dok nije klokan, razlika je oko 5 stupnjava. Dal bi značilo išta da na bočnu stranu rebel 9 kučišta( ima za staviti 2x120mm ventlatore) stavim ta dva ventilatora koji bi direktno puhali po grafičkoj koja je pasivna, po chipsetu i procu? Jel bi to bilo od pomoći? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Budem nekaj smislio za hladiti NB. Imam i 120mm vent za ispuh zraka. Sad sam stavio još 2x92mm Xilence na bočnu stranicu i spušteni sa cooldriveom 4 na 1000-1100 okretaja za upuhivanje po grafičkoj i NB. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|