|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
OC savjet
klokao sam procesor dosao do 2250 mhz, kada klokam dalje komp se resetira. pa me zanima kako mogu jos clockati,mozda memoriju, napone nisam dirao. evo par slika pa da vidite. Zadnje izmijenjeno od: Caddy Master. 17.01.2007. u 11:32. |
![]() |
![]() |
#2 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Takvog sam ja na poslu imao, nije htio raditi niti na 2100Mhz tak da može biti da imaš lošiju seriju. Da je Venice onda bi mogao očekivati oko 2400-2700mhz. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Probaj podići napon i gledaj da neideš preko 1.6v, napon dižeš u koracima od max. 0.25v.Također gledaj da i temperatura nejde preko 50°C! |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Digni napon na nekih 1,5-1,55V za CPU i probaj dalje. (pazi da ti temp ne prelaze 55-60°C u loadu) Ništa čudno da na def naponu Winchester ne ide preko 2,2 Kakvo napajanje imaš? P.S. ne moraš se derat (čemu caps u naslovu i toliko uskličnika) ![]()
#10 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Miči to napajanje ak misliš clokat. Imamo ih u firmi par komada pa mogu reći slobodno da su nikakva. Za default je donekle OK ali više od toga ništa. Imaš test u zadnjem vidi-u pa si vidi, imaš dosta dobar izbor za ok novce (do 500 kuna). Recimo: Fortron: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.725.008 Chieftec: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.712.060 Hiper: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.753.001 Zadnje izmijenjeno od: 9800pro. 17.01.2007. u 11:30. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
evo da ne otvaram novi thread, iman semprona 2600+, na msi k8 neo ploči, uspia san ga dignt sa 1.6 na 2.2 GHz, sad me samo zanima dali se životni vijek proca išta bitno smanjuje, voltažu nisam dirao, kloka san ga sa mijenjanjem fsb-a sa 200 na 275, htt san spustia sa 4 na 3 i malo sam poštelao latencije na memoriji, možda je pitanje glupo al se ne kužim baš pa bi bio zahvalan na nekom objašnjenju, hvala |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
gledajuci trziste polovnjaka mozes zakljuciti da procesori i memorije zive najduze u prosijeku iako ih najvise maltretiramo dok je recimo sve teze naci graficku prosle generacije iako bi ljude koje osobno znam a da su radili pencil modove i slicno mogao nabrojati na prste jedne ruke slabovidnog radnika u pilani a i globalno su rijetku u odnosu na sve koji dizu voltazu procesorima i memorijama. tako da mozemo reci da, (razumno) dizanje voltaze nece osjetno smanjiti radni vijek procesora. no isto tako ne moze se to niti iskljuciti potpuno. no zar ces za 5 godina jos uvijek imati ovaj procesor koji imas danas? cisto sumljam |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|