|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() Bog narode! Evo nakon šetnje po vrlim prodajnim centrima tipa Pevec, Merkur, Metro... nisam mogao da se ne zapitam kako je moguće složiti višekanalno audio pojačalo npr.: vivax vox AM-100 za približno 700kn? Prodavač iz straha nije htio ni uključiti uređaj radi demonstracije rada ( valjda se bojao da mu ne izađe bijeli dim, a znamo da sva elektronika radi na ovaj- kad on izađe oprema više ne radi ) tako da to čudo nisam ni poslušao. Samo informacija: toroidni trafo za pojačalo približne snage 250VA košta oko 300kn. A gdje je ostala oprema te razni porezi-PDV, uvoz...- pa na kraju i zarada svih, od proizvođača do prodavača, ovlaštenog servisa... Svejedno evo prijedlog: napravimo listu svih linijskih DVD playera i sl. sa svim dostupnim podacima - npr, -tvrtke proizvođači sa linkovima na njihove stranice ( mislim na stvarne proizvođače a ne tvrtke-naljepnice ) -linkove sa shemama ( i servisnim uputama ako postoje ) tako da svi smrtnici mogu vidjeti kakav su krš kupili - među njima i ja -opis vlastitih iskustava - npr. koje medije čita, koje formate, gdje ima -ako ima- firmware i sl. - i na kraju koliko vam je godina i kako ( nekim manje sretnim mjere su u danima ) uređaj radio ( ili još radi )... Ajmo ekipa, testirajte i pišite. Vjerujte, mnoge zanimaju vaša iskustva. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo, ja naime imam Vivax K-210 dvd/divx player već pola godine i radio je u tih pola godine jaaaako puno, player služi svrsi, ima dosta čitljive titlove, malo ružniji izbornik, ali funkcionalan i garanciju nevjerovatne tri godine...ja sam sve u svemu jako zadovoljan jer sam ga platio punih 199 kuna, da dobro ste pročitali stodevedesetdevet kuna u kauflandu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ak ti se da raskopaj ga, mi smo jednog u ŠK raskopali, neznam sad dal je Elit ili Vivax uglavnom... hrpa praznog prostoga unutra, velko kučište a unutra elemenata kolko bi bez problema stalo u 5.25" CD-ROM za komp..
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja sam kupio prije 2 godine Quadro DVD820-DivX, garancija 2 godine, čita sve živo (i xvid), hrvatska slova u divx titlovima (i titlove sve formate čita). Čak mu titlovi ne moraju imat isto ime kao video file! Uglavnom, jako zadovoljan, platio ga oko 400 kn. Jedine mane koje sam mu dosad našao su da kad se zumira slika svako nekoliko sekundi zna preskočit po koja sličica, i nekad zaplokira kada na dvd-u u root direktoriju ima puno različitog sadržaja, slike, različiti video materijali i dr... Zadnje izmijenjeno od: Roso. 10.05.2007. u 12:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Bilo je u nekom časopisu, raskopali neki jeftinjak DVD player i gledali koliko svi djelovi vrijede...Svi kondići i iskoristivi djelovi vrijedili su više od samog playera. Neiskoristivi djelovi su bili optički pogon i pločica sa procesorom, te kućište. Sam player je još došao sa manualom i u kutiji. ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Gledao, bilo u BUG-u. Iskreno stvarno nisam skuzio poantu tog clanka, ali ajde... ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moje iskustvo što se tiče kupovanja takvih stvari govori - čim 'gluplje', tim bolje. Pod 'gluplje' mislim na marku. Osim toga, ako rikne neće ti biti žao baciti ga.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ajde baš ću malo raskopat ovaj svoj player, ako nađem vremena... Ma stvar je u tome da je toliko jeftin, da ne mogu vjerovat da tako dobro radi za te pare, a čita mi bolje od pioneera koji je koštao 800 kuna (isto s divx-om)... Titlovi su mu naravno hrvatski tj čita dijaklitičke znakove a jedina mana je što mu titl mora biti istog imena kao film...ali sve u svemu ta uložene pare, jako dobar uređaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
RE: Dngy
Dngy samo naprijed! Evo primjera: Proizvođač: Roadstar Model: DVD-2045H Podržani mediji (samo testirano) ![]() -napomena: u 99 % slučajeva koristim Verbatim medije Podržani formati (samo testirano) ![]() -napomena: divx/xvid/mp3 nije ni deklariran, a s nekim verzijama MPEG-2 formata iz "kućne radinosti" (ripani DVD-i uopće ne radi dok se isti na samsungu DVD-P355 čitaju bez beda) Priključci: 5.1 chinch, stereo out, video out, scart, S-video Iskustvo: samo za Teletubiese, crko nakon 3godine slabog korištenja, a po opisu u manualu - u pitanju je SDRAM Evo nešto i za entuzijaste: service manual -škrt ali sa dobrom shemom digitalije. http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2 -ako link ne radi idite na www.eserviceinfo.com i tražite pod roadstar ![]()
![]() |
#10 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
kupio excella u hg spotu. fenomenalan player. čak ste mogli gledati divx film 4x ubrzan i čitati titlove. ne ko ostali gdje na ubrzanju divxa vidim samo frameove. ali, imao je ograničen broj znakova u titlovima tak da se znalo dogodit da fali dio titla. a i nije imao power tipku na daljinskom a uređaj se s vremenom neaktivnosti ugasi pa se moram dignut do njega i upalit ga. to me živciralo i vratim ja njega i doplatim za grundiga. KOJE JE TO SMEĆE! više ništa što ima ime grundig neće u moju kuću. triput bio na servisu u garantnom roku, odaziv na daljinski je sa hebenim zakašnjenjem. na divx dvd-u s petnaestak epizoda star treka treba mi pun k da dođem do zadnje epizode. ne podržava hrvatske znakove (mislim, kojem kretenu je palo na pamet prodavat u hrvatskoj player koji to nemože)... da ne nabrajam dalje. htio uzet nekog lg-a kojeg su svi hvalili al ga više nije bilo u dućanima. a onda sam jednom hodao kroz pevec i vidio hrpu vivaxa k-210 po cijeni od 199 kn i reko se; ko ga hebe, nek crkne za godinu dana za te pare. i fakat nemam nikakve zamjerke. još samo da ima ubrzano pregledavanje divxa ko onaj excello.... a za diskove koje ni grundig ni vivax ne žele pročitat (dosad bio samo jedan takav), imam 8 godina starog sonya koji sve čita. zanimljivo je da čita pržene dvd-e mada ih onda nije ni bilo. al zato ne čita divx i mp3. al on mi jedini izgleda ko normalna hi fi komponenta. masivna mrcina a ne ovi danas od 3cm debljine. u svakom slučaju, ovaj vivax za dvjestotinjak kuna rula na veliko.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
made in china
Idemo dalje: Proizvođač: Excello ( stvarni proizvođač: Desay a&v science and technology co. ltd.) Model: DS-N833S Podržani mediji (nije testirano nije bilo prilike): -napomena: u 99 % slučajeva koristim Verbatim medije Podržani formati (nije testirano-nije bilo prilike): -napomena: pristup stranicama stvarnog proizvođača potencijalno riskantan - Antivir javlja viruse Priključci: 5.1 chinch, stereo out, video out, scart, S-video Proizvođač: Mega ( stvarni proizvođač: Quadro ): Model: više modela Podržani mediji (nije testirano nije bilo prilike): -napomena: u 99 % slučajeva koristim Verbatim medije Podržani formati (nije testirano-nije bilo prilike): -napomena: Priključci: ![]()
![]() |
#12 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Sep 2006
|
to je vjerovatno zbog nekog "standarda" ako se slažu komponenta na komponentu (kao hi fi ) da se mogu slagati jedno na drugo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Hejter
|
OT - di ima taj vivax pojacalo za 700kn ? jako dobro bi mi dosao |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: Sep 2006
|
Kaufland,nešto slično ima i u Chipoteci,i trgovačkim centrima |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Hejter
|
hvala , idem sad ionako do kauflanda po sitnice pa cu pogledati ako ima i kakve ima iza prikljucke jer bi stavio gore samo 2x30w zvucnike . |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
RE:Router
Vivax vox AM-100 = 699,00 kunića u Spartaka. Ako ga kupiš daj nam nekakvu povratnu informaciju, tj, bruji li puno ili još više? Šala mala, ali daj zbilja napravi mini test, barem sa onim starim CD-testom iz časopisa Hi-Fi ili nečim sl. Ali i ostali, pokrenite se! Sve informacije o DVD playerima "čudnovatih" proizvođača nekomu mogu poslužiti! Nemojte se bojati otvoriti svoj uređaj i otkriti tko mu je stvarni proizvođač - unutra nisu zmije - no dobro, možda bude koji kinez ilegalac - ali ako ga pustite na slobodu, to je onda human čin! ![]()
![]() |
#19 |
Hejter
|
Bio u Kauflandu i ima za pogledati ali proba nista , U spartaku ima jos i neka dva modela , marke Mingo i Alpha Benq vrlo slicnih karakteristika i moram priznati da lijepo rade , jucer sam ih slusao sa na njihovim tamo zvucnicima i radi lijepo i sigurno vrijedi te novce . I izgledno je da cu uzimati taj Vivax ako ga budem imao di probati , a i 3 godine garancije su jako privlacne . a imam i u kombinaciji jedan Sony koji je bio izlozbeni u jednom ducanu i moram otici ga poslusati jer od frenda jedina informacija je bila da je crni i da pise koja je radio postaja ( dakle ima rds ) i dali bi ga uz neki veliki popust - sa 1500 na 500 , ali bez papira i kutije . |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
re:Router
Vjerojatno se i u Kauflandu boje da im ne pobjegne bijeli dim - valjda je to danas tražen artikl. A zamisli samo mogućnosti: -bijeli dim sa primjesom dima od smreke -bijeli dim sa primjesom dima od hrasta i posebna ponuda - super akcija - punjeni bijeli dim sa primjesom dima od marihuane! Pa šta ti ljudi misle da prodaju? Ulje na platnu? Ono, baš lijepo izgleda, kupujem! Jednom riječju SRAMOTA! ![]()
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|