Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.05.2007., 17:59   #1
đo dalton
Mrzim Lucky Luke-a!!
Moj komp

đo dalton's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
savjet molim...

frend mi je dao ibm 600 thinkpad,to je pentium 2mmx,stroj sa 32 mb system rama,i nes sitno hdd-a.nije radila baterija cmos,pa mi je dao i novu bateriju,koju sam uspio zamijeniti,znaci vise se pri uzasno sporom dizanju nije javljala poruka,da sistem vrijeme ne valja,(podesio sam ga nakon zamjene baterije),i da baterija ne valja.sad u biti trebam baciti gore neki os.posto uz njega nisam dobio floppy,vec samo cd rom,ubacio sam cd od xp-a,koji mi je trebao formatirati bez suvisnjih pitanja disk,nakon toga prekidam instalaciju,ubacujem win millenium,ili nes slicno,98 recimo,i dovrsavam instalaciju bez potrebe za boot disketom.e da to bi sve sljakalo,ali za xp mi treba min 64MB-a a ja imam samo 32.zanima me da li zna netko za kakvu malu mac os distru,ili linux distru?posto su mi windowsi nemoguci,zbog boot diskete,i premalo rama...ako imate kakav prijedlog recite,ako netko ima 32 mb rama nek vice...hvala...
Staro 02.05.2007., 09:34   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Hiren's Boot CD - imaš na njenu alate za rad s particijama (http://www.hiren.info/pages/bootcd) ili skini Knoppix koji je live Linux distribucija tj. radi direktno s cd-a. Na takvu mašinu ja bi stavio win98se. A dodatni ram svakako ne bi škodio, ali je pitanje koliko je to isplativa investicija i da li bi uopće našao tako male kekse rama.
Oglas

Oglas
Staro 02.05.2007., 11:02   #3
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Win 98se se kao takav vuce ko krepana macka s 32MB. Odmah po instalaciji iskljuci web poglede, active desktop, vizualna poboljsanja, wallpapere, programe koji smetaju u trayu itd. Skini 98lite i pomocu njega si potvikaj windowse, a ako hoces ekstremnije (preporucam) napravi shell swap-zamijeni explorer.exe, shell32.dll i comdlg32.dll (IIRC) s onima od win95. Tako zauzima osjetno manje rama. Mozes cak staviti i win95 koji bez beda radi i na 24MB rama.

Win2000 sam vidio na 32MB i lose je. Unatoc svom mom trudu, ram usage nikako nije htio ispod 35MB.

Od linux distri preporucam Damn Small Linux. Imao sam ga neko vrijeme i vrlo sam zadovoljan (osim spajanja na ADSL je sve super radilo). Zauzima nekih 12MB u idle, 17MB s firefoxom. Mozes ga instalirati na disk, ali i pokretati s CD-a.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2007., 14:29   #4
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
moja preporuka ide takodjer za Damn Small Linux.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2007., 15:12   #5
đo dalton
Mrzim Lucky Luke-a!!
Moj komp

đo dalton's Avatar

thx,upravo skidam s torrenta damn small linux,pa cu nabaciti to...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno