|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
s-ata hdd prepoznaje kao usb uređaj
htjeo sam pitati nekog ako slučajno zna zašto mi s-ata hdd prepoznaje kao usb uređaj i stalno mi stoji ona ikonica dolje u task baru za "safely remowe hardware". hard inače radi normalno koliko mi se čini samo me zanima zašto mi je to tako i da li možda to utječe na brzinu rada hdd-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš hot swap SATA kontroler. Isto je i meni bilo na matičnoj jer imam 2 SATA kontrolera. S obzirom da ti dotična funkcionalnost ne treba, preštekaj disk u drugi par SATA kontektora pa bi i dotična ikona trebala nestati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ne ne prepoznaje ti disk ko usb uredjaj. Sata disk u teoriji ima mogucnost hot swapa. Znaci ti ga iskljucis s safely remove hardware i onda ga zamjenis s drugim diskom. Neutjece na brzinu rada. P.s. Spor sam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ta ikonica ti se pojavljuje jer si vjerojatno instalirao SATA2 drivere od matične. Tako je bilo meni prije, kada sam naknadno jer mi nisu Windowsi prepoznavali SATA2 disk morao to instalirati. Zato danas i držim sve SATA diskove u SATA1 režimu - nemaš zafrkancije oko instalacije windowsa i drivera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Opterećujete se nepotrebnim stvarima, to tako mora biti i gotovo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Mislim da to nema veze sa SATA1/SATA2. To ovisi o SATA kontroleru, tj. podržava li ili ne hot swap funkciju. Isti SATA diskovi (SATA1) na staroj ploči sa Silicon Image SI3112 kontrolerom nisu nudili tu mogućnost, a na novoj ploči s nVidia nForce4 SATA kontrolerom imam tu mogućnost. Ali, kako reče domy, to je prilično nebitno...
![]() |
#9 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
meni je nebitna ikona ali ne bi baš htio da mi radi disk ko sata1 kad ima sve mogucnosti da radi kao sata2. uglavnom s tim istim diskom i istom plocom i jednom od prijasnjih instalacija WINa sam imao ikonu a sad nemam... nego kako provjeriti u kojem modu radi disk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
|
Nema veze dal je SATA I ili II.. Ovisi o matičnoj, tj kao što je igorba rekao SATA kontroleru, neke matične ga uredno prijave neke ne, meni to osobno ide na živce jer volim da mi je system tray što manji.. 2 Foxman Hitachi Feature Tool Stavi na USB stick, bootaj s njega i tam će pisat, ono što programi tipa Everest napišu, nije točno. Ako ti se ne da sa tim skini HDTach i pogledaj Burst speed, mislim da je kod SATAII preko 200MB/s.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
daj, pa nisi neki noob da tako govoris, moras znati da za sve postoji rjesenje ![]() rjesenje za nforce maticne dakle odete na start, run i upisete reg edit nadjete ovaj key HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata (ili nvatabus kod nekih drivera) desni klik -> New -> DWORD Value nazovite taj novi DWORD "DisableRemovable" (bez navodnika) dvostruki klik na njega i kao vrijednost mu stavite 1 restartajte komp moguce da za diskove u raid-u treba isto napraviti i u HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvraid, ja ubacim na oba mjesta odmah pa se ne gnjavim s time gdje sta i kako da si skratite muke ubuduce exportirajte si reg key za iduci put kad reinstalirate win |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Iskreno, u svom kompu sam imao samo nForce2 Ultra 400 chipset i nijedan više tako da nisam ni tražio rješenje, a na kompovima sa servisa jednostavno instaliram, otpremim i baš me briga za ikonu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Tako ti je svejedno jeli sata 1 ili 2 jer nema razlike isto ko sto nema razlike izmedju ide diska i sata diska. Marketing ftw ^^ Jedina prednost sata diska su ti konektori i to sto nema master , slave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma krivo sam se izrazio, nisam mislio reć nestabilni neg eto... Nisam mogo nać stručan naziv...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|