|
![]() |
#1 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Savjet za Silent napajanje od oko 600W?
Prodao sam svoje chieftec 550W napajanje i sada me zanima koje mi mozete preporuciti da uzmem za konfu(ima popis iznad avatara u 'Moj komp') uvjet je da bude: -modularno (ono sa istekavanjem nepotrebnih kabela) -i da je super tiho, nije toliko do venta, njega ne cujem jer vecina u tom cjenovnom rangu ima 12-14cm i rade na minimumu, vec da se ne 'cuju' zavojnice i slicne sitnice u samom napajanju. (onaj visoki pistavi zvuk ili bilo sto takvoga jer mi je kuciste na stolu pa cujem sve, a vodeno hladjenje je pa nema drugih zvukova osim tog iz napajanja...) cijenovni rang do 1000 kn(preferiram links, bili su fer do sada) ali ako nema tamo toga, onda slobodno pucajte neki drugi ducan. hvala puno! ![]()
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: Savjet za Silent napajanje od oko 600W?
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
jel ga imaš, ili si ga imao? čuo ili uopće vidio u radu i djelu, ili ga preporučuješ jer je to "Seasonic"? možda ovo: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.733.065 neznam dal je modularno, ja imam jedinicu i ako je dvojka barem upola dobra ovo je napajanje za tebe...
![]() |
![]() |
#4 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Meni se sviđa onaj OCZ od 600W, ali on nije modularan i jedini korisnik koji ga je opisao na Linksu okarakterizirao ga je riječima "glasan kao svinja". Što je po meni bolje od "glasan kao pijevac" ili "glasan kao urlikavac". Pitam se kako bi se na toj "ljestvici" plasirao Seasonic..."glasan kao troprsti ljenjivac" ili "glasan kao vombat"? Korisnici, zoolozi, pomozite! Moje srce opet vuče ovome: http://www.links.hr/index.php?option...egorija=052753 Baš sexy izgleda. A ako šljaka ko moje, onda je riječ o dobrom napajanju za gotovo pola cijene OCZ/Seasonic braće... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako mora biti Links onda Seasonic S12 500W, no ono nije modularno, a M12 nije toliko tih ko S12 Zato bi ti radije preporučio Corsair HX520W koji je u principu isti ko i S12E+ i M12 Izrazito tiho i odlično napajanje Ima ih u Optimumu za 760kn BTW tvoja konfa ne treba 600W PSU dosta bi ti bio i 430W Seasonic S12 Također bi ti toplo preporučio i Antec NeoHE 500W no ne znam gdje ih trenutačno ima
![]() |
#7 |
|
Hvala svima na savjetima, Uzet cu onda taj Corsair 520HX. Nadam se da ce biti dovoljno tih. Jer je osjetno ispod onog 'limita' od 1k kn, pa da ne pozalim kasnije tu 'ustedu' od par stotina kn na racun buke.... (a sad jel cu uzet preko Linksa ili optimuma jos nije odluceno, poslao sam email u links da pitam mogu li oni nabaviti taj psu, posto ga nemaju trenutno online na listi...)
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ne znam jesi li ikada čuo Seasonic S12 kako radi. Ako jesi onda znaš što je tiho napajanje. E pa taj Corsair je podjednako tih. Imaš ovdje review sa zvučnim zapisima http://www.silentpcreview.com/article692-page1.html http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=28
![]() |
#10 |
kretil (kreten+debil)
Datum registracije: Apr 2007
|
Corsair hx520 ti je najbolji izbor. Provjereno! Meni osobno najbolja stvar kod tog napajanja je 5 godina jamstva! Uz to, vrlo je jako i trebat ce ti opasan stroj da ga dobro ugrijes. Moj Pc je ocito preslab da bi ga iskoristio, tako da nikad nisam uocio promjenu brzine vrtnje ventilatora, tj povecanje buke, uvijek necujno :-) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() Nedavno sam ugradio jedno takvo napajanje i imao ga malo na testiranju. Buka? nema je... Snaga? ma 3 kompa će upogonit ako treba ![]() Modularno? po principu, ukopčaj što ti treba... Svaka preporuka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Da se pridruzim preporukama za Corsa - sve stoji sto su kolege rekle. Jedino me malo hebe to sto ne mozes maknuti jedan 12V kabel koji ne treba. Znaci, i EPS 8pin i onaj ATX 2.0 4pin su fiksni, tako da ce trebat jednog frkat na neko nevidljivo mjesto. ![]()
![]() |
#13 |
|
Sve to stoji... Problem je jedino sto mi u Linksu vele da ga ne mogu nabaviti nikako. A ovi u optimumu se ponasaju kao da im nije do prodaje...cijeli dan ne odgovore na mail, a na poziv telefonom lik veli da on ne zna o tome nis, a kolegice nema.... jos cu pricekati sutra pa ak nema odgovora onda idem u links naruciti Seasonica S12 500, jest da je skuplji, ali koliko sam skuzio po onim linkovima moze biti samo bolji od corsaira, pa nekom logikom i tisi(Nazalost M12 je glasniji jer ima jos jedan mali vent ![]() ![]() Lako za par kablova, u ovom kucistu bar ima mjesta za sakriti (iza podloge na kojoj je maticna)
![]() |
#15 | |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
|
a cuj, vremena bas nemam ![]() psu prodao neplanski prebrzo, mislio da ce se to otegnuti dok dodje novo. pa sam vec 3 dana bez kompa, a kak je krenulo jos 3-4 mi ne ginu... http://forum.pcekspert.com/showthrea...751#post705751 Probaj tjedan dana radit na 7x6cm pocket pc-u, postat, mailat i slicno...mucno poprilicno ...
![]() |
#17 |
Moderator
|
Čuj, Wolv nebu prodo svog jer nema potrebe za time ![]() Kaj se tiće Optimuma to je, ekipa koja tam dela je kak bi reko.... blago nezainteresirana a kad im postaviš konkretno pitanje na njega i u IRL čekaš pol sata (jer je liku problem pogledat u excel tablici kaj ima) Probaj još otić pitat u MagazinRS ako ih još imaju. Znam da je Links imao te jedinice ali su koštale oko 1100kn Što se tiće Seasonic-a, S12 je slabiji od HX520 HX serija je snagom podjednaka M12 i S12E+ seriji P.S. Corsair jest Seasonic tj made by Seasonic No i S12 500W će ti biti sasvim dovoljno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|