|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
AMD brisbane 3600 ili c2d 4300?
..pitanje... ne mogu se nikako odluciti... znaci C2D 4300 + DS3 =1970 kn ili AMD X2 64 Brisbane + (neka dobra ploca sto podrzava OC) = ? kuna molio bih neku preporuku za AMD plocu..i k tome jos koju memoriju da uzmem da se ne "kolju" .... pregledao sam milion postova...clanaka i slicno...i ne mogu se odluciti.. Oba procesora bi se OC-ala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ih, opet - jel patiš na svaku dobivenu sekundu ? Za kaj ti treba ? Jel delaš doma na tom kompu nešta na ćemu zarađuješ novce ? Jer AMD verzija je duplo jeftinija - barem bez memorije... Ali odg. će ti većine biti - ako imaš nofce, C2D. Umjesto, ako ti je potrebno - C2D. Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 20.04.2007. u 00:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
eh..ne bash novce.. uglavnom vise bih volio AMD..i neku plocu koja ce prepoznati proc (negdje sam procitao da treba update biosa..a nemam drugi proc da to napravim)... Jos ljudi puno pisu o komplikacijama AM2 ploca i memorija... i kad bih bio siguran koju plocu i ram uzeti..da taj proc ode barem blizu 3Ghz (odnosno da ga ne koci memorija i ploca)...uzeo bih tu kombinaciju... ak ne...onda isao na Intela.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Za 3Ghz ćeš morati imat sreće na više nivoa - dobar procesor, dobra matična i manjak problema oko nekompatibilnosti matične i memorije. Hm, a zašto baš 3Ghz ? Pa barem kod AMD-a ne raste proporcionalno performanse sa frekvencijom (dapače, neznam dal igdje raste ?). Zašto npr. sa 2.7-2.8Ghz ne bi bio zadovoljan ? Svi bi nekako na tih okruglih 3Ghz... EDIT: Makar, to ti je sve malo i prenapuhano, sa tim problemima. Dosta toga i je uistinu malo zmrdano, ali dosta toga je i do korisnika. Evo ja sam npr. probao 4 memorije kod sebe - 3 su radile super (HTT od 280), jedna nije (Corsair). Dok je ZMAJ probao 6, od koje su mu 2 radile kako spada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
eh..dobro..to sam onako bubnii...bio bih zadovoljan i sa 2.7 ... samo da mi netko tocno veli sto je najisplativije...odnosno...ploca plus RAM..da se dobije to... Jer za Intel otprilike znam sto bih uzeo..no to je 500 kuna gore...a ak su performanse u igrama slicne...onda se ne isplati... ak nisu...onda..bih radije INTEL |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Gle, sve ovisi na kojim rezama se igraš. Na nekim visokim tipa, veće od 1280x1024 su ti razlike sitne, ali onda moraš imat grafu koja gura tu rezu. Sve ispod C2D vodi, negdje više, negdje manje. S time da si ti napisao da ćeš OC-at - tu Intel ima prednost. AMD je spustio cijene, i ti za cijenu tog intela i ploče dobiješ AM2 CPU+MBO+2GB RAM-a. Dobro, možda ti RAM nije najvažniji, ali to ti je onda 1000kn više za grafu npr. Koliko vidim, očito su ti igre najvažnije i da rade dobro, a tu moraš sam onda odlučit. Eventualno pričekati 22.4 ili koji već da i Intel spusti cijene, i nadati se da će cijene isto tako brzo pasti kod nas kao i što su u slučaju AMD-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
uzeo sam graficku 8600GT ...tak da cu jos uzeti i HD..i kuciste.. Znam da nije najbolja graficka..al za 990 kn..sumnjam da bi nasao bolju... S obzirom da se ne igram vise puno zbog posla...htio bih ipak nesto sto mi nece u novijim igrama zastajkivati...vec vrtjeti na nekin normalnim rezolucijama 1024 il nesto vise.... Tak da za sada..to bi bilo to... samo..moze preporuka neke maticne i memorije...po tvome iskustvu? E da..hocu li ili ne..imati problema sa BIOS-om i novim procesorom? ak cu se patiti da nadjem neku dobru memoriju...onda bi radije zaboravio AMD.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Problem sa BIOS-om i CPU-om? Sve ovisi jel flashan BIOS koji podržava nove Brisbane procesore. Uostalom, što te spriječava da pitaš osoblje (pošto znaš da može biti problema) da li mogu provjeriti dal je gore najnoviji BIOS i ako nije da ti flashaju prije nego kupiš ? Bit će i njim lakše i tebi, pošto nećeš morat vraćat ploču natrag nakon što skužiš i sam da ne radi... A sada, što birati, a da radi ? ![]() Moju ploču za koju garantiram da radi super sa ST-om, Crucialom i GoodRam-om ne buš više našao (Rev 1.0), DFI je pak izbirljiv sa memama. Asus nemam pojma, ima previše ploča da bi uopće tražio nešto od njih - a i skupi su. Biostar neotkriveni potencijalni dijamant etc. Memorija ? A-Data i Kingmax su prokleto jeftini, 400-500kn 1GB ![]() EDIT: Ja bi najradije sebi sada kupio Biostarku, ali me frka ako nije ok, pa da onda zvisim za ovu svoju sjajnu ploču (koju bi prodao prije onda, a to mi malo teže pada već ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Meni je Crucial od Masnog radio izvrsno, ali njegov je bio Ballistix DDR2 800 kojeg sada upravo prodaje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo ja prodao svoga c2d e6300 i uzeo x2 3600+ 65nm ![]() ZADOVOLJAN, ostalo 1000kn u džepu ![]() ![]() ![]() Matičnu uzeo gigabyte M55S-S3, sve su sada rev. 2 koje podržavaju nove procesore, uzeo svoju u kvarku jer ih trenutno nema nigdje osim tamo. Radi sve ko beba, još moram sredit stvari pa bacit koji benchmark da vidimo koliko sam izgubio u preformancama... ali sam zato dobio 1000kn ![]() Budala trebao sam odmah uzeti tako... Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Pa ono, za iste pare može se dobit puno bolja AMD konfa za igranje nego Intel. I to čisto na bazi toga što zbog niske cijene CPU+MEM možeš kupit puno bolju grafu i samim time dobit puno bolje performanse u igrama gdje CPU ne igra veliku ulogu (barem ako je riječ o modernijem procesoru). Dakako, ima i izuzetaka, no rijetki su. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ali za Pentiume E je dovoljno 3GHz da opere mnoge skuplje procesore. Naposlijetku, prvi testovi su pokazali da je razlika izmedju 1MB i 2MB puno manja nego kod 2MB vs. 4MB. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Daj link od trgovine gdje si kupio 8600GT. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
ŠIFRA: 16884 GRAF.KART. CLUB 3D nVIDIA 8600 GT/256MB/DDR3/128BIT/PCIX MPC: 1.042,27 kn Jamstvo: 24 mj. http://www.eurotrade.hr/eurotrade/ci...php?id=3&id1=7 ima ih u prodaji |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|