|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Paljenje kompa nakon overclocka
Nakon što sam malo clocko proc (2.3) komp mi se ne pali normalno, nego se prvo mora zaletit ne znam kak da to opišem na 2 sec se upali i onda ugasi isto na 2 sec i poslje sve normalno. Jel to možda zbog preniskog vcorea(1,26). U full loadu mi je temperatura 52°. Testove sam provrtio stabilno je. E da kak se pokrene prime95 dva puta odjednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Koliko ja znam, pokreneš Prime prvi puta, i nakon toga ga pokreneš još jedanom, iliti u prijevodu pokreneš ga dva puta. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Inače, da se ne mučiš sa time skini si Prime v25.2 (to napiši na google). On te riješava tih problema, a i uostalom, tamo možeš narihatati koliko imaš working threadova (jezgri) EDIT: Zaboravio odg. čovjeku na početno pitanje ![]() Ovo mi se čini kao možda ili greška (loše napisan) BIOS ili nešta normalnoga kod te matične. Čini mi se kao da sam čitao tu da je nešta takvog normalno !? Može biti da griješim. Kakvo je stanje na defoltu ? Radi kako treba ? Probaj povisiti malo Vcore pa vidi dal je do toga... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je normalno, kod mene na Gigabyteu se događa od prvog dana, a i na Asusu je ista stvar. Pogledaj FAQ na službenim stranicama, mislim da piše nešto o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Da, nakon uključivanja napajanja i kod klokanja, ali kasnije ne. Kod Asusa je to stalno prisutno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ovo, da se komp. kad je klokan, pali i odmah ugasi i onda opet pali. Ovo ti je zaštita intela za OC. Prvi put kad pali, pali komp. na def. frekfenci, a drugi put pali na OC frekfenci. To mi je skroz radilo, sad kad su noviji biosi se ove stvari više ne događaju. Tako još napravi kad ga izvadiš iz struje. Tako je kod asusa. Ovo je sve normalno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
"popularni" cold boot kod asusa...imaju ga i ploče s 955x chipsetom...p5wdh ga više nema nakon 1506 biosa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Strichek Moderator
|
Obično se to događa kod mjenjanja FSBa ili ikakvog OCanja, ostale postavke koje nemaju veze sa istim ne utječu na to. I ja sam se prepao kad sam to prvi put vidio kod sebe, nisi jedini ![]()
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
I na mojoj P5WD2 se to desava, sto me STRASNO nervira. Najgore mi je kad posaljem komp u Hibernaciju, komp se ugasi i nakon sekundu upali opet. I onda moram drzati gumb na kucistu da umre. Na defaultu sve OK. Neki lijek?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Zadnji dostupan je: "P5WD2 Beta BIOS 0601 Latest beta BIOS." Imam 0501, probat cu mozda pomogne... thx
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|