|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
Abit NF7-S problem
Pozdrav Prilikom paljenja kompjutera cuje mi se sirena kao opca opasnost. Jeli neko imao ovaj problem. Izvadio sam sve komponente iz kompa i opet isto. Mjenjo sam procesor, napajanje, memoriju i uvijek isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Two tone siren; generally caused by overheating or out of specification voltages. To sam ja pobrao odavdje a originalno je s Abitovog foruma. Znači nekaj ti se ili pregrijava ili je neki od senzora u qurcu,
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Ja imam isti problem. Jel ti je konektor za napajanje grafičke sa gornje ili sa donje strane. Ako je sa gornje kao i meni pazi da nije previše podignut od kartice jer onda izgubi kontakt. U tom slučaju komp se upali ali tuli ko lud zato kaj mu ATI neda da se pokrene jer graf. nema dovoljno napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ma sve se ovo odjedamput dogodilo. Komp radi od 8 mjeseca ko singerica, sve do sinoć kad sam ga upalio i onda je poćeo zavijat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Po ovome procesor se pregrijava ( iako nevjerujem jer nije ništa dirano. Orginalni hladnjak je na njemu ) Ili nije uredu napon? ( stavljo sam dva razlicita napajanja i opet isto. Možda je crkla regulacija napona na ploci ) Moram zvat danas servis INFO-GAME da vidim što ce oni reci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Te spike s original hladnjak na njemu !? Original ?! Pa netko ga je stavljao, neki čovac, dakle ljudski faktor je u igri !!! Ili previše paste, ili premalo !? Kako kažeš hladnjak je na njemu, a rekao si da si mjenjao proc. !!?!? Dakle skini procesor, očisti pastu, stavi tanki sloj paste, izravnaj s nekom karticom (vizitkom...) trebalo bi to biti to ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
|
Lako je moguće da ti se čipset pregrijava, čuo sam na starnim forumima da se često zna destit da ne stave dovoljno paste na čipset. Al prvo skini cooler od CPU-a.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
mozda je jednostavno crknuo ventilator... definitivno ponovno mountaj heatsink. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kad mi se pojavio problem bio je barton na njoj. Za provati procesor izvadio sam iz starog kompa procesor s hladnjakom za provati. Stavio sam novu pastu na procesor i sada mi se javlja 1 long beep continuous a nekad nema nikakvoga beepa. Što se tice chipseta nemogu skinuti hladnjak da se ne primjeti pa nebi volio da mi Info-Gama pravi probleme oko garancije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
***2CROwded***
|
Hm, sve se da skinuti da se ne primjeti ![]() A što se tiče paste, coolera hm .. Taj long beep mi je poznat, kao i sirena kao hitna i slične stvari.. No sve sam uvijek riješio ponovnim spajanjem svih komponenata ! Dakle memorija i proc. su glavni razlozi tuljenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ekspert iz sjene ...
|
Nakon duboke konsediracije: 1. Jesi li stavio napajanje dodatno na grafičku :confused: Naime 9500 pro bez ovoga javlja grešku --- tuli 2. Greška na memoriji - ako imaš dva modula izvadi po jedan da vidiš ako javlja grešku |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Nakon duboke konsediracije: 1. Jesi li stavio napajanje dodatno na grafičku :confused: Naime 9500 pro bez ovoga javlja grešku --- tuli Sad sam stavio unutra radeona 7500 koji nema dodatno napajanje. 2. Greška na memoriji - ako imaš dva modula izvadi po jedan da vidiš ako javlja grešku Imam dva modula (samsung ) i provo sam sve kombinacije s utorima i modulima. Nakraju sam pošo kod prijatelja i izvadio mu iz kompa njegovu memoriju i opet isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Re: Abit NF7-S problem
Citiraj:
2.Mozda ti jednostavno ploca nevalja,istu sam bacio u smece(vratio u ducan) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Headbangig Grunf!
|
Pretpostavljam da je senzor otiso nekam di sunce ne sija!Jer to je klasicni simptom...
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
***2CROwded***
|
Ajde neka mi netko još objasni. Dakle radi se o NF7-S, pri butanju prvi dio ekrana proleti da ne vidim, a kasnije stane na RAIDu (tamo pričeka kao da li ću stisnuti neki F. ), može li se izbjeći taj dio. SATA disk je gore. Btw ne radi se o mojoj ploći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
F6 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Headbangig Grunf!
|
Nemreš onaj dio sa SATA izbječ.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|