Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.06.2013., 12:20   #1
Krešimir-ZG
Premium
Moj komp

Krešimir-ZG's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Zalman GM1 laser gaming mouse review

Bok svima. Vec prije sam najavio review miša iz opisa, pa hajde da i to obavim.

Zalman proizvodi siroki spektar informatičkih proizvoda, od napajanja i kućišta do monitora, periferije i relativno dobrih CPU/GPU coolera. Relativno nedavno na globalno tržište su lansirali i svoj prvi gamerski miš pod nazivom ZALMAN ZM-GM1.. Sam miš dolazi u dobro dizajniranoj kutiji (što je u zadnje vrijeme i standard) sa svim svojstvenim specifikacijama. Pa da vidimo što piše:

6000 DPi Avago 9500 LaserStream Gaming Sensor
DPI adjustable from 800 to 6000
Adjustable Weight Tuning System
7 Fully programmable buttons
Ultra swift teflon feet

I nije lose toliko, na papiru. Osim pečatom (platičnom naljepnicom na poklopcu kutije) otvaranje kutije je spriječeno i sa po komadom čička na svakoj strani, slatko. Sam miš se nalazi u sendviču između 2 komada plastike - gornja prozirna, a donja crna. Miš se na računalo spaja sa pozlaćenim USB 2.0 kabelom dužine 180cm, obloženim gustim PVC pletivom. Ispod crne plastike nalazi se user manual, mouse software (koji se uvijek skida sa interneta) i kutijica sa utezima.

Službene dimenzije miša su 125(d) x 84(š) x 38(v) mm, što mi se i nije dalo provjeravat pa ćemo im vjerovati na riječ. Osim crta osvjetljenih plavim LEDicama na svakoj strani ovog simetričnog miša, krasi ga i natpis "GAMING" na zadnjoj strani.
Miš je sa postavljenim svim utezima relativno težak - oko 100g - što je odlično, nikada mi nisu ležali lagani miševi. Miš po podlozi klizi stvarno dobro. Razlog tome su 5 zakrivljenih teflonskih pločica - 2 na svakoj strani naprijed i sa strane te jedna na zadnjoj strani, koje čine vrlo dobru sinergiju sa Aluminium coated tvrdom podlogom E-Force.

Ima 6 razina osjetljivosti: 800-1600-2400-3200-5000-6000, koje se izmjenjuju pritiscima "+" i "-" gumbiju koji se vrlo zgodno nalaze oko 2 cm iza "scroll" kotačića. Softverom, koji je posebno napravljen za ovaj miš, se upravlja vrlo intuitivno.

Osjećaj kod klikanja svih 7 tipki na ovom mišu je vrlo dobar, a zvuk klikova je dosta glasan, što bi moglo smetati nekim korisnicima koji ne žele smetati ostalim ljudima u sobi. Scrol kotačić nema funkciju "tilt" nalijevo i nadesno, več ulogu "back" and "forward" tijekom surfanja netom obavljaju tipke na lijevoj bočnoj strani miša.

Avago 9500 senzor stvarno fantastično obavlja svoju ulogu. Prijenos pomaka sa podloge na ekran ne stvara nikakve probleme, a miš nema izboja trzavica kod visokih DPi postavki.

Za kraj nam ostaje cijena koja se kreće oko 200-250kn, ovisno o tome gdje ga kupujete i kojim načinom otplate.

Ako želite stvarno dobar, velik miš sa vrlo vrlo dobrim senzorom (koji se moze naci i u "razer", "corsair", "steelseries" miševima), koji nema previše tipki, sa varijabilnim sustavom mase, i nije toliko upadljiv, unatoč plavom LED osvjetljenju, a nemate previše para, ovo je idealno rješenje. 9/10.
Krešimir-ZG je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2013., 13:21   #2
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
thx na osvrtu, možda je moj mx518 dobio zamjenu
6Finger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.06.2013., 15:25   #3
Krešimir-ZG
Premium
Moj komp

Krešimir-ZG's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
za mx518 prvo isprobaj nasljednika G500, ako bas nemas 400-450 kn, uzmi ovo, neces pozalit
Krešimir-ZG je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2013., 12:01   #4
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
probao sam g400 neki dan nesviđa mi se nikako matirana površina, gadan mi feeling, a 500 mi je van platežnih sposobnosti
6Finger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno