|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Izluđuje me ta mreža
Na početku da se zahvalim svima koji su ovdje napisali puno korisnih savjeta pomoću kojih sam (manje/više) uspješno sastavio svoju mrežu. Ali kao što je i za očekivati, tu sam zato jer sam zapeo. U spomenutoj priči se nalaze 4 računala, i to dva sa win98, jedno sa XP i jedan laptop sa XP koji je povremeno priključuje. Sve preko Micronetovih kartica i 8 portnog switcha. nalazi se tu i znameniti HT/SIemensov ADSL router. Sve to međusobno radi, vide se, printaju na tuđe printere, čak se i gledaju (i vide) preko Ultra VNC-a. Na net mogu svi ali kao dial-up, i to maksimalno jedan u isto vrijeme. Problem počinje pred par dana, a kulminirao je danas. ![]() Ne znam koje sam sve triper-kombinacije isprobao danas, i nisam uspio. Skrušeno molim pomoć. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Koji ti je IP od routera, a koji od wifi routera? Ako su isti eto ti konflikta. Zato prištekaj jedan offline komp na wifi router i postavi mu drugu ip adresu te pokušaj ponovno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nisu isti, Siemens je defaultni 192.168.1.1, pristup na AP je 192.168.2.1, veza sa njim je 192.168.2.3. Sama racunala su u rasponu 192.168.0.1 do 0.4. i sve je na standardnom subnetu 255.255.255.0. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da iskoristim text one pjesme: Nemože to tako . . . Kažeš SIEMENS (koji) je na 192.168.1.1, ok. Priključi AP privremeno direktno na jedno računalo i postavi mu IP na 192.168.1.2. Ukoliko postoji postavka za DNS svakako je unesi. Imaš u Sticky - ju navedeno za T-Com i Iskon. Nakon konfiguriranja AP - a, njega i računal spoji preko switch - a. Na računalima postavi IP iz 192.168.1.x niza (npr. 192.168.1.5, 192.168.1.6, . . .), također vidi Sticky. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Cijela finta je da ti uredjaji nisu u istom subnetu pa stoga ni nemozes pristupiti AP-u. Najjednostavnije rijesenje ti je da prebacis AP na subnet na kojem ti vec sve ostalo radi, dakle dodijelis mu IP 192.168.1.XX i radit ce, a to napravi tako da na jedno racunalo spojis AP gdje ces promjenit IP u 192.168.2.2 cisto da mozes promjenit IP i onda kad to sredis samo vratis kak je i bilo i eto... EDIT: A mogao bi i prebacit tog Siemensa u router mode pa da ti sva racunala mogu u isto vrijeme na net neovisno jedan o drugom.
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#9 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Uvijek pazi da su ti svi uređaji u LAN-u u istom subnetu. Znači ako je subnet 255.255.255.0 onda ti je adresa mreže 192.168.1.0 255 znači da su svi bitovi u tom oktetu rezervirani za mrežni dio adrese, a 0 predstavlja HOST dio IP adrese tj. svi bitovi u tom oktetu mogu se kombinirati. Što će reći da u zadnjem oktetu imaš raspon od 0 do 255 ->256 IP adresa 0 -ti je uvijek adresa mreže osim ako nije subnetirano. 1 -prva adresa u mreži ti se obično stavlja kao IP adresa routera 254 -ti je zadnja IP adresa 255 -broadcast adresa Zatim probaj ping prema routerima i ako to radi ona bi se mora telnetirati bez problema. Ako ti telnet ne radi onda je vjerojatno do postavki na routeru. Tada resetiraj router na defaultne postavke. Ako ti neće preko browsera na router, telnetiraj se na router i omogući spajanje preko http servisa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|