Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2007., 19:30   #1
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
konfa i HTPC in one :)

U zadnje vrijeme dosta surfam po forumu i pratim vase teme o slozenim konfiguracijama i moddingu. pa me sad uhvatila zelja da i ja sam sebi nesto novo slozim.

posto sam nedavno (prije 8 mjeseci, i nije bas nedavno ) kupio LCD Sony braviu 32" koja je na zalost ne iskoristena kako spada, odlucio sam sloziti jedan solidan HTPC od komponenta koje imam, a to su:

CPU pentium4 3.2 GHZ 800MHZ 512K
COOLER ZALMAN CNPS7000B-Cu LED @ 13000 rpm
MBO P4P800-E-Deluxe socket 478 I865PE
RAM 2x256 pc3200 ddr400 dual channel twinmos
GPU radeon 9600pro 256rama
PSU AOpen 350W, 120mm fan
HARD WD 40gb hard disk

Sve bi to stavio u Silverstone LC17 kuciste, stavio bih DVD przilicu (LG ili pionner), stavio bih VF700 zalman na grafu (jer ce mi koristiti HTPC koristiti i za PES6, jer nemam konzolu), zvucnu Audigy4, i Logitech Z-5500 zvucnike.

to bi pristekao na TV, i ta konfa bi radila cijelo vrijeme, skidala torrente, gledali bi se filmovi na njoj i igrao PES6. i naravno slusala mjuza. osim te konfiguracije bih imao i laptop (mislim, vec ga imam ), neki stariji, ali za surfanje i pisanje dostatan.

Sve sam to nakanio upravljati sa bezicnom tipkovnicom i misem.

za sad ne znam da li cu stavljati media centar nekakav, jer bi se komp koristio (kao sto sam vec rekao) i za torrente, rapidshare i PES5.
na to bi naravno bio prikopcan Wlan (imam amis 2megabita/ sec).

Cijena sve bi otprilike ovako izgledala:

kuciste - 750kn
zvucna kartica - 400kn
DVD prza - 280kn
bezicni mis i tip - 450kn
zvucnici - 2500kn
hard disk - 700kn
vent na grafi - 170kn
-----------------------
skupa - 5250kn

kad bih prodao svoj monitor (400kn), kuciste (250kn), hard (100kn), cd przu i DVD citac (100kn) bi uspio vratiti 850kn. naravno to su okvirne cijene.

to bi sve spojio na TV putem VGA prikljucka.

e sad imam par pitanja.

1.) da se slazete s odabirom komponenti?
2.) da li imate za preporuciti neki potenciometar za ventove koji NE svijetli, a ide u 3.5" utor ili u 5.25" utor (sliverstone imam 2 takva, ne?). svi bi ventovi bili na low.
3.) koja je najpovoljnija grafa s HDMI izlazom (da tako spojim s TVom) i da li bi slika bila bolja (cujem da zbog reze od TVa ne bi, jer TV pokazuje 1366 x 768 WXGA) a kad se spoji komp je na 1024x768, pa preko HDMI izgleda losije nego VGA, ili nije tako?
4.) da li ozvucenje valja, mozda neki bolji prijedog?
5.) ista stvar s kucistem.
6.) koliko su dugi kablovi na z-5500, ovi od straznjih satelita? meni treba 6,5m.

to je za sad to, svi prijedlozi su dobro dosli. naravno to ce se sve postpeno kompletirati, komponenta po komponenta, i nadam se da ce za 2-3 mjeseca sve biti spojeno.

Zadnje izmijenjeno od: SrKi. 09.04.2007. u 19:43.
SrKi je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno