|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Chieftec LBX-02B-B-B i hlađenje
Odlučio sam se malo pozabaviti ovim kućištem, tj. napraviti dobar propuh i dodatno ohladiti komponente, a da pritom ne gubim tišinu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trenutne temperature su:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja imam gotovo isto kućište i hlađenje sam riješio stavljanjem dodatnih 92 mm Xilence Red Wing ventilatora na lijevu bočnu stranicu. Kod mene je na mjestu ove rupe za 120 mm vent radijator vodenog (klik na link u sigu). Kod tebe, možeš sve "probleme" riješiti stavljanjem jednog tihog 120 mm venta, recimo Xilence ![]() Diskove držim pasivno, uopće se ne griju i nema potrebe za dodatnim ventilatorima pošto je solidan propuh u kućištu. Isto bih i tebi preporučio. ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Razmišljao sam izrezati onu stražnju mrežicu i staviti neki 120mm vent (koji?) i fan grill. Na desnoj stranici zatvoriti dva otvora za ventove, a jednoga izrezati i staviti 92mm vent (koji?). Zatvoriti sprijeda i straga nepotrebne otvore zbog prašine. Ne znam što da napravim sa desnom stranicom, da li da zatvorim oba otvora, da zatvorim samo gornji i dole stavim 92mm vent ili pustim gornji otvor otvoren, a dole stavim 92mm vent. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
|
Rekao sam koje ventove - Xilence Red Wing http://www.formel.hr/artikl.php?id=4373 Kako za 120 mm, tako i za 92 mm ![]() Staviš ih na 7V i milina, dobar propuh rade, izuzetno su tihi a i na 12V su tiši od dosta popriličnog broja ventilatora recimo ThermalTakeovih, Cooler Masterovih i ostalih s kojima sam došao u doticaj. S desne strane zatvori sve rupe osim donje, i tamo stavi 92 mm Xilence ili Sharkoon.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
|
Doći će im na lager, samo malo treba pričekati. Inače ako ne Xilence, onda Sharkoon.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
-------
|
Ja sam kod sebe za LBX-02B-B-SL bočne stranice obožil spužvom. Nikakva posebna spužva (ne patim na tišinu - prašna me smeta), najobičnija 5mm debljine iz Peveca za kojih 7 kn/1m2. Prednju masku sam fino razmontiral, suvišne kablove spasal oko filtera za prašinu i onda cijelu masku prekril spužvom i takvu vratil na mesto. Još sam stavil spužvu između "kaveza" za diskove i one "mreže" na prednjoj strani kućišta. Disk je na sredini "kaveza" hlađen s 92mm Xilenecom, stražnji 120mm ventilator je GlacialTech SilentBlade (dok ne stigne Xilence) i to je sve kaj se tiče dodatnih ventilatora. Procesor je hlađen Zalmanom 7000B-Cu, grafička ima stock cooler i temperature za idle su:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Pričekati ću onda Xilenca, kupiti neku spužvu (neku za zvučnu izolaciju) da sve obložim iznutra, napraviti i neki filter za prašinu ispred usisnog 92mm venta. Moram si i kabele malo srediti. @McG: i kakvo ti je stanje s prašinom, nakon koliko se nakupi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Kao filter za prasinu uzmes zensku nailonsku carapu, isjeces na dimenzije koje ti odgovaraju (pazi, puno se razvlace) i stavis ih na otvore, te zlijepis najobicnijim sirokim selotejpom.
![]() |
#10 |
-------
|
Spužvu imam cca. 4 mjeseca i dosad sam samo jemput kompletno očistil kućište i sve u njemu. Makar ni ne bi čistil sve (osim ventilatora) da nisam mijenjal cooler na chipsetu. Sobu usisavam dva do tri put na tjedan, a da stavim kućište na stol možda bi malo manje vlekelo prašinu, ali i ovak je vredu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Negdje je ^SuperUnknown^ i još netko napomenuo da najlonksa čarapa nije baš najbolje rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Alo susjed, izreži mrežicu iza, stavi neki 120mm vent, rupe na bočnoj zatvori nekakvim stiroporom ili spužvom, rupu iza harda isto zatvori i to je to... više ti ništa netreba. zrak će ti ići kroz prednju stranicu i hladiti hard, nikakvi ventovi od 92mm ti nisu potrebni pogotovo za usis!
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|