Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.04.2007., 21:10   #1
menneskedyr
Registered User

Datum registracije: Apr 2007
Zbilja neobičan ADSL problem

Možda ćete mi vi moći pomoći, ili barem predložiti u čemu bi mogla biti stvar.. Imam, naime, bizaran problem s ADSL vezom. Spajam se preko Kasde i prvih par mjeseci bilo je sve u redu. Prije neka tri tjedna počela mi je na čudan način pucati veza:

- Prvo sam normalno spojen, sve OK, nema nikakvih problema. Statistike Kasde su sve 5.
- Onda se, bez ikakvog upozorenja, veza (ADSL) prekine. Ikonica veze, međutim, ostaje u trayu i s njom ne mogu ništa, ni 'disconnect' ni pogledati status, uopće ne trza. Smrzne se. LAN veza s Kasdom je i dalje OK (no i ona počne za*ebavati kad pokušam prčkati po postavkama). Ne mogu ništa napraviti, ni ponovno se spojiti ni bilo što drugo, bez rebootanja kompa. Najčudnija stvar u svemu tome je nakon što se to dogodi nestane mi zvuka u igricama i nekim programima. Windows zvukovi i muzika ostaju; nema zvuka u npr. igricama. Ponekad sistem općenito postane nestabilan.
- Nakon rebootanja sve je opet OK i mogu se spojiti, no onda sve ispočetka..

Spajam se preko LAN-a, ali USB radi istu stvar. Postavke i IP adrese su podešene prema onima u članku 'Sve o ADSL-u' na ovom forumu, no nema nikakvog učinka. Sistem je provjereno čist od virusa i spywarea. Lik iz T-Coma je bio ovdje i nije utvrdio u čemu je problem (naravno). Ne vjerujem da je stvar u mom sistemu, pokušao sam valjda sve, od drivera do raznih drugih perverzija.. A počelo se događati iz čista mira, ništa nisam mijenjao u to vrijeme.

Također, nema nekog određenog vremenskog intervala nakon kojeg veza puca. Ponekad sam satima spojen bez problema, ponekad pukne nakon 5 minuta.

Ne znam ima li ikakve veze s ovim, ali ScanDisk mi ne radi, čak ni na bootu.

Ima li netko kakvu ideju? Ili da prijavim kvar na Kasdi (što mi je malo glupo, budući da još uvijek nisam siguran da je stvar u njoj)?
menneskedyr je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2007., 21:49   #2
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Zvuči mi poznato.
Napravi slijedeće: u korisničkim postavkama uključi preporučenu firewall zaštitu (t-com firewall na netu, ne lokano), pa vidi da li se to ponavlja.
Meni je nešto slično bilo preko optime (svchost error) i nakon ovoga je sve radilo dobro.
Mar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.04.2007., 23:12   #3
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
hmmm, ja prije brijem da je tebi to do windoza, onak nekako mi to na drivere vuče... a opet dok je kasda u pitanju nikad ne znaš na čem si... uglavnom da skratim, najbolje ti je dase zamjeniš za modem sa frendom pa da onda vidite kako idu stvari, tako ćeš najbolje znati do čega je a i imat čes čvrstu argumentaciju ako je modem u bedu jer si ga testirao na drugom računalu samim time ne mogu svaliti na tebe.
Staro 08.04.2007., 12:33   #4
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Da, gotovo sam siguran da je to problem sa drajverima za mrežnu. To se i meni događalo prije svježe instalacije Windowsa. Npr, igraš nešto online, i pojavi ti se connection interrupted, izadješ u win, ikonica veze u trayu svijetli bez prekida ali ne reagira na klikove, prekid veze isto. Reboot jedino pomaže. S tim da se meni do ikonice za vezu pojavi i ikonica za "local area connection disabled". Uglavnom, čudne neke djubretare.

Iskopaj drajvere druge.
Staro 08.04.2007., 12:57   #5
menneskedyr
Registered User

Hvala, pokušat ću..
Staro 09.04.2007., 18:47   #6
menneskedyr
Registered User

Napravio sam sve gore navedeno i više ne stvara probleme, samo ne znam u čemu je točno bila stvar.

Hvala vam puno!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno