|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
20-22" LCD (Philips 200WB7?)
Dakle, situacija je sljedeca - vjerojatno cu reklamiranog Xeroxa mjenjati za nesto drugo u Linksu, neki 20 ili 22 Widescreen monitor, pa me zanima koji je najbolji izbor u Linksu po vasem (gorluk osjecaj se prozvanim ![]() Dakle, u igru su sljedeci: Philips 200WB7 Samsung 205BW Samsung 226BW odnosno nesto do 3k kuna. philips je 2,5k, samsunzi 2,2 i 3k. koji bi od navecenih bio najbolji? planiram jos neki dan se zaletiti tamo i isprobati ih sve na licu mjesta, vidjeti koji mi najvise pase, ali bih bio jako zahvalan na strucnom misljenju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja bi uzeo 226BW, naime za taj sam se odlučio i napokon ga kupujem sljedeći tjedan ![]() A ja ti baš ne znam posebno objasniti ono što Gorluk zna ![]() A s kim ideš u Links ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ma morat cu ih pogledati uzivo, danas sam bio u linksu, ali 205 i 226 nemaju postellane boje pa je slika katastrofa, žuta i sve njene nijanse=zeleno na jednom, na drugom samo neke nijanse. philipsa nemaju izlozenog, to cu kod isprobavanja morat zamoliti da ga pogledam. ali eto, prvo da vidim s tehnicke strane kakav je Philips buduci da nisam uspio za sada izguglati detalje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja imam Samsung 205bw slika je skroz ok. kada se malo dosteluje, stvarno nemam primjedbe na njega za tu cijenu je odlican. Ranije sam imao 930BF sada je kod zene on ima malo losije boje i dosta gori vidljivi ugao od 205 ice.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Imam 205BW, i štelam ga već dva tjedna. Mislim manje više je ok, osim šta uopće ne prikazuje tamne tonove boja, sve je crno ...ili ona plazma plava, pa bode u oči. Sve postavke sam probao u svim kombinacijama, preko drivera color correction, powerstrip ... Neznam, meni je malo čudan monitor. Možda su 225/226 bolji. EDIT: u adm-u je DELL 2007WFP - 3500Kn
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Koja verzija panela je na 226bw - S(amsung) ili A(U Optronics)? Moj 226bw je imao dobre boje bez ikakvog stelanja. Mozda si ga gledao iz nezgodnog kuta? Jako je osjetljiv na kut gledanja - doduse, slika se vidi iz gotovo svih pozicija (odozdo je veliki problem, kao s laptopima - slika jako potamni), ali se malo mijenja i s minimalnim pomakom glave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
da, dell je i meni simpatican, i moooozda bi se dalo rastegnuti, ali buduci da mora biti iz linksa nisam ziher jel ga mogu nabaviti oni i po kojoj cijeni.mislim da se spominjalo da bi oko 3800 dosao tako da bi mi to ipak bila prevelka razlika. taman jedan silverstone ![]() @MaxB ne znam, nisam ih detaljno gledao, samo nakratko, ali bas je bilo zeleno na 205, na 206 su neke scene samo izgledale drukcije od ostalih. koji panel ima tvoj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
206 ili 226? Ti si gledao 206 ili 226? Moj 226 ima Samsungov i nekako mi se cini da su svi kod nas sa Samsungovim panelom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
226, tipfeler. on je imao malo bolje boje od 205, ali i dalje previse zelene, vjerojatno se to da srediti malim postelavanjem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
E, da - Samsung ti ima onu opciju MagicBright kojom se seces kroz presetove svjetline (a zapravo i tona boje) - kad stavis na Movie slika jest malo zuckasta - mozda je to bilo - presaltaj monitor na drugi gumb s lijeva na neki drugi pa ces vidjet da ima prilicno dobre boje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Vidim da imaju 200WB7, pitaj ih da li mogu nabaviti 200WP7. Trebali bi moći jer to sve ionako nabavljaju iz Renoproma. On ti je oko 3200, a ako si ograničen na ove što imaju tamo onda Samsung 226BW. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
ovaj philips prije svih njih. monitor je po netu po svim testovima potukao konkurenciju totalno. novi je model pa još nije toliko razvikan, ali je monitor super. frend ga čeka već mjesec dana jer ga u našoj lijepoj nigdje nema... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
evo me trenutno u linksu, situacja je sljedeca philipsa 200wp7es kazu a mogu nabaviti, jos samo moram pitati kolko dugo bi to trajalo, i on bi bio oko 3300-3400 kuna. on ima s-ips matricu? bolje uzeti njega nego samsunga, razlika je znaci tih nekih 300-400kn? mozda dati jos 200-300kn i traziti della? osobno sam ipak nekako najblize Samsungu, ako me slika zadovolji mislim da cu ga uzeti, komp sluzi za internet i filmove iskljucivo, a tih 2" i 600kn je puno... Zadnje izmijenjeno od: rendula. 06.04.2007. u 15:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
uh, u tom slucaju moram njega isto u obzir uzeti. jedino kolko znam postoje 00 verzija koja ima mva i 01 sa ips matricom, a izgleda da je kod nas 00 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
ima li slucajno koja dobra dusa iz zagreba tog philipsa da se ja zaletim pogledati ga malo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|