|
![]() |
#1 |
Moj komp
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Zadnje izmijenjeno od: Kraesimirus. 28.03.2007. u 15:56. Razlog: evo, sada se dvoumim izmađu ova dva |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Moj savjet bi bio 550W, malo je tiši i bolja mu je iskoristivost. Čekaj Wolva... :-) BTW koje je računalo u pitanju?!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ako novac nije problem 1. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.700.057 2. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.746.004 Iako ti je dosta i ovo Seasonic 430W po 618KN
![]() |
#6 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Za koju konfiguraciju ti točno treba napajanje? Možda ti uopće i ne reba 600W napajanje (a ako već uzimaš tako skupo napajanje onda je IMHO bolji izbor Corsair HX 520W - odlično napajanje, koje također proizvodi Seasonic, a k tome je i modularno). Sad sam vidio konfu - tebi ne treba ni blizu 600W napajanje, ne znam zašto toliko snažno napajnje želiš. Za tu konfu je dovoljan Seasonic S12 380W, no ako baš želiš možeš ići na Seasonic S12 430W. Sve preko toga je bacanje novca, budući da će ta snaga sjediti debelo neiskorištena. Ako baš želiš potrošiti preko 1100kn uzmi Corasir HX 520W - to je izvrsno napajanje, no IHMO stvarno nema smisla - za 600kn ćeš dobiti također izvrstan Seasonic S12 430W, koji će komotno podnijeti i 8800GTX, i još rama, još diskova itd. Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 26.03.2007. u 20:33. Razlog: Spojio postove...kad je goloruk ljen :D |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovako da idem od početka Razlika između prva dava na vedena napajanja je u konstrukciji i buci S12 je starije i tiše, M12 je malo bolje što se tiće efikasnosti jer koristi platformu od S12E+ modela, modularno je ali je bučnije zbog dodatnog 60mm ventilatora Moja preporuka za tvoj setup bila bi Seasonic S12 500W koji je jako tih a i više nogo dovoljno jak za tvoju konfu. (dovoljno je jak da upogoni nju sa još jednom onakvom grafom ![]() Ako pak želiš modularno napajanje onda idi na Corsair HX520W koji je konstrukcijski identičan M12 seriji no nema 60mm vent pa je jako tiho (za 90% korisnika nečujno) no ima ih i za manje para kupiti npr u Optimumu košta svega 812kn http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1705082 To napajanje i sam imam i moja je topla preporuka, a snaga koju isporučuje je puno veća od one koja je tebi potrebna. Eto toliko od mene EDIT: @goloruk daj molim te koristi opciju EDIT ![]() @Kraesimirus molio bih te da omogućiš opciju Moj Komp i popuniš tablicu svojim komponentama ![]()
![]() |
#8 |
Čovjek
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moj komp
|
zašto je takva razlika u cijenama u linksu i optimumu? http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1705082 http://links.hr/index.php?naziv=Napa...kl=052.700.057 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Nebi znao cijene ti ovise o puno faktora tako da bi se tu moglo jako puno toga pričati Zato je najbolje fino otić i kupit artikal tamo gdje ti misliš da su trgovci najviše fer i da te za eventualno ostvarenje jamstva neće gnjavit.
![]() |
#12 |
Moj komp
|
evo sada ste mi suzili izbor na Seasonic S12-550 ili corsair 520hx koje preporućujete (naglasak na tišini) Zadnje izmijenjeno od: Kraesimirus. 27.03.2007. u 11:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Čovjek
|
I jedno i drugo napajanje je iznimno tiho, ali u ovom slučaju bih ipak izabrao Corsair HX 520W. Izvrsno napajanje. No, kao što sam već ranije naveo - možeš dobiti prakrtički jednako tiho i kvalitetno napajanje za 600kn manje (te pare možeš nadodati za još 1GB rama, za bolji monitor, za još jedan HDD - sve iznimno korisne stvari) - Seasonic S12 430W je također izvrsno i ultra tiho napajanje (ja imam S12 500W koji je nešto glasniji od 430W navodno, a još uvijek ne doslovno nečujan). S12 430W je sasvim dovoljhan za tvoju konfiguraciju (slobodno možeš podebljati grafičku na 8800GTX, staviti još rama rama, nekoliko diskova, Quad proceosr itd.) i IMHO stvarno bi tih 600kn mogao uložiti negdje drugdje, u neki dio računala gdje ćeš u svakodnevnom radu osjetiti razliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Citiraj:
I naravno činjenica da Corsair možeš nabavit za smješno malo para u Optimumu i MagazinRS-u Na tebi je što ćeš uzeti ali koje god uzeo nećeš fulat jer kako sam rekao oba napajanja su odlična a na kraju radi se o praktički istom napajanju ![]() Naravno da će mu S12 430W biti dosta ali problem je što ga nema raspoloživog, jedino ako želi sačekati da stigne
![]() |
![]() |
#15 |
Moj komp
|
![]() evo, odlučio sam se onda za Corsair 520hx. još zadnje pitanje: Da li ću zaista osjetiti razliku između Corsair 520hx i mojeg sadašnjeg Hiper 580 W ATX 2.2, Type R, HPU-4K580-MU? Zadnje izmijenjeno od: Kraesimirus. 28.03.2007. u 15:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Čovjek
|
Da, performanse kompa će ti skočiti za nekih 20 do 30%. Kakvu razliku očekuješ? Osim razine buke (Corsair HX 520W bi trebao biti tiši od tog Hipera) u svakodnevnom radu nećeš ništa osjetiti. Kvalitetno napajanje se ne uzima da bi ti komp radio brže, već zbog stabilnosti, efikasnosti, manjeg ripple-a itd itd. Taj Corsair je neusporedivo bolje napajanje od tog Hipera, no ja svejedno mislim da bi u tvom slučaju pametnije bilo uzeti Silverstone Element 500W, koji je duplo jeftiniji od tog Corsaira (kad već nema Seasonic S12 430W u dućanu). Idemo stvari postaviti ovako - ako ti 500-600kn ne znači ništa u životu i imaš neograničen budget, ili pak nemaš nikakvu ideju na što bi mogao potrošiti te novce, uzmi Corsair HX 520W, to je vrhunsko napajanje, jedno od najboljih na tržištu trenutno. No, ako misliš da bi za te pare mogao kupiti još jedan HDD (što je IMHO uvijek dobro, diskova nikad dosta), ili još memorije, ili što god već, onda je IMHO bolje uzeti poprilično jeftiniji, a još uvijek izvrstan Silverstone Element 500W. To je također odlično napajanje, iznimno snažno (preko 430W na kombiniranim 12V railovima) i u svakodnevnom radu nećeš osjetiti nikakvu razliku između ta dva napajanja (osim što je Corsair modularan i nešto tiši, a ti procijeni da li ti to vrijedi šestotinjak kuna). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
HX se po snazi i buci ne može mjerit sa Hiper 580W TypeR Em je puuuuno snažnijii (preko 120W je snažniji) i puuuuno je tiši. Imao sam oba p aznam o ćem pričam. Snagu možeš osjetiti ako kasnije nadogradiš neki stroj sa komponentama koje više gutaju te prilikom nekog većeg OC-a
![]() |
#19 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
sorry na upadu ![]() imam pitanjce kada smo vec kod napajanja ![]() dali mi mozete preporuciti neko jako jako jako jako tiho napajanje...okvirna cijena bi bila 500-600kn ![]() tnx ekipa btw...preferiram links ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Pod naletima kopita zla
|
a što kažete na ova dva http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.725.012 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.725.011 ovo cak ima i potenciometar za vent..kolko vidim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
ovaj prvi imao i sve samo nije tih, e sad kolika je tebi tišina potrebna...
![]() |
![]() |
#23 |
Pod naletima kopita zla
|
ne zelim ga cuti---ni zujanje..ni rondanje--nista nista...mislim da ce onda seasocic uci u igru ![]() a mozda neki od tagana? ne treba mi neko jako napajanje...bacite oko na konfu i vidjet cete da bas i nije rastrošna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pod naletima kopita zla
|
maxtor je stvarno tih jako jako i to za nevjerovati ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|