Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2007., 14:37   #1
poandpo
Registered User

Datum registracije: Sep 2006
Vista i skrivena particija

Hojla!

Imam dakle XP i disk od 160 GB. Prošla ploča nije prepoznavala više od 120 GB pa tako imam fin komad diska prazan. E, sad bi na to mjesto fino sjela Vista koju mislim kupiti, pa imam smijesno/neuko/pacersko/blesavo (zaokruzi po zelji) pitanje: Hoce li mi Vista prepoznati taj dio diska, e da bi na njemu napravio particiju na koju bih smjestio OS? Sada imam C, D i E particiju, a bilo bi fino iskorisiti tih par gigabajta.

Tenkju.
poandpo je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2007., 15:00   #2
DDTdoo
Premium

Datum registracije: Jan 2007
da imaš pravi BIOS, i XP bi ti prepoznao diskove i do 500GB (čak i 98ca)
DDTdoo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.03.2007., 15:07   #3
poandpo
Registered User

Naravno, no ne da mi se flashati BIOS, a sad vise nema smisla. Kad nema ni ploce. Nego je nova u igri.
Staro 27.03.2007., 15:47   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pa čemu pitanje?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2007., 16:17   #5
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
mislim da mu nije jasno hoce li setup viste vidjeti taj unallocated space ili ne.
naravno da ce ga vidjeti i dati mu mogucnost da na njemu napravi particiju i zatim na tu particiju instalira vistu.

zasto bi itko normalan imao zelju instalirati vistu danas drugo je pitanje ali sta ocekivati od nekoga tko drzi 30gb diska neparticirano jer mu se nije dalo flashati bios
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 15:53   #6
poandpo
Registered User

Citiraj:
mislim da mu nije jasno hoce li setup viste vidjeti taj unallocated space ili ne. naravno da ce ga vidjeti i dati mu mogucnost da na njemu napravi particiju i zatim na tu particiju instalira vistu
Tak je, hvala na informaciji.
Citiraj:
sta ocekivati od nekoga tko drzi 30gb diska neparticirano jer mu se nije dalo flashati bios
Ha, gle, PC koristim za rad i meni je 40 giga prostora preko glave. Stare stvari ionako idu sto u arhivu, sto na Mac, filmova nema, MP3 nema, igara ne igram... Cemu se zamarat s flashanjem BIOS-a na kompu o kojem mi ovisi lova?
Staro 28.03.2007., 16:04   #7
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor poandpo Pregled postova
Tak je, hvala na informaciji.
Ha, gle, PC koristim za rad i meni je 40 giga prostora preko glave. Stare stvari ionako idu sto u arhivu, sto na Mac, filmova nema, MP3 nema, igara ne igram... Cemu se zamarat s flashanjem BIOS-a na kompu o kojem mi ovisi lova?
Sve ok, radi što želiš, ali to rezoniranje nema nimalo smisla. Očito se radi o tvojem strahu od bauka flashanja BIOS-a, jer si vjerojatno pročitao da nešto možeš shebati tako. To je postupak koji traje minutu, i ukoliko se držiš uputa (koje se mogu svesti na rečenicu-dvije) nema nikakvih problema. Stvarno ne vidim što se tu nema "dati". No, tvoj izbor, neću dalje ulaziti u to.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 15:07   #8
poandpo
Registered User

Citiraj:
Očito se radi o tvojem strahu od bauka flashanja BIOS-a, jer si vjerojatno pročitao da nešto možeš shebati tako
Imas pravo. Imam gomilu posla na kompu, a kako nisam to nikad radio, nisam htio riskirati. A cuj, da je trebalo prostora, obavilo bi se i to.
Staro 29.03.2007., 17:11   #9
DDTdoo
Premium

Datum registracije: Jan 2007
iz tvojih izjava se da skužit da nemaš puno iskustva,
moja dobronamjerna preporuka bi ti bila - ako ti lova nije neki problem, da si kupiš neki čisto novi hd i na njega si instaliraš samo vistu (koju želiš kupit(32 ili 64bitnu)) jer si možeš s tvojim iskustvom sredit da ti ni ovaj xp više ne radi pa ćeš bit u.
naime, vista ti je dosta zahtjevna i šta se tiče hw a nisam opazio tvoju konfig., dok na tvojem starom hd biš je imao kao dualboot ( u slučaju da ti nebi radila kako treba morao biš malo i prčkat da ga skineš pa s tvojim iskustvom neznam baš)
s obzirom da nisi neki zahtjevni korisnik kako si izjavio bolje da ostaneš na xp-u,
DDTdoo je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2007., 12:13   #10
poandpo
Registered User

Citiraj:
iz tvojih izjava se da skužit da nemaš puno iskustva
Nemam, navikao sam na programiranje Craya i sličnih specijaliziranih sustava, tak' da nisam dublje zalazio u Windowse.
Glede particije, umjesto da otkrivam toplu vodu i potencijalno si dovodim posao u opasnost, dodjem ovdje pa pitam pametnije od sebe.
@DDTdoo: Dobra ideja s drugim diskom, napravit ću to. Hvala na savjetu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno