|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Fortron zamjena ventilatora
Razmisljam o zamjeni ventilatora na fortronu 400 sa nekim manje bucnim.Malo sam istrazivao i vidio da npr. nexus napajanja su ista kao i fortron samo sa tisim ventilatorima. Ovo sam nasao na silentpcreview.com. Fortron made units are being rebranded by many companies: for example Nexus and Zalman. A german company called Noiseblacker is also swapping their own fans inside these units. For example, 400W Fortron Bluestorm equipped with a NB SX1 (~40CFM) and they still give it a 3 year warranty. That’s pretty much similar to swapping a Nexus in to a 120mm PSU. http://www.silentpcreview.com/forums...asc&highlight=
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Sharkoon 120mm.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Eddie
|
Pa ako misliš nešto skuplje više ti se isplati prodati napajanje i sa tim novcem za vent kupiti novo napajanje. Naravno što se tiče Sharkoona mislio sam na System fan S 82KN. Ako novac nije problem PAPST 120mm, 18dB, F/2GLL 141KN.
![]() |
#5 |
Premium
|
![]() |
#6 |
Eddie
|
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Fortron 400 +12V1 18.0A +12V2 18.0A Seasonic 330 +12V1 8.0A +12V2 14.0A
![]() |
![]() |
#10 |
Eddie
|
Znam da je slabije, vidim da briješ na tišinu, a taj Seasonic može dosta toga potjerati i nije točno da nije tih. Ovisi koji stroj imaš, onda si mijenjaj vent.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ako promijenis vent nema nikakvog utjecaja na zastitu od pregrijavanja. samo moras pazit da dobro to slozis. ja sam jedno vrijeme imo u svom chiefu 120mm papst koji je netko gore naveo (onaj skupi ![]() ![]() i ak se ne kuzis u to bolje daj nekom frendu.
![]() |
#17 |
Premium
|
Bas sam jucer nakon dugo vremena uzeo lemilicu u ruke i popravio satelitski rec.Mislim da je zamjena jednog ventica p.... dim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|