|
![]() |
#1 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
Newegg
dakle kao što kaže newegg,cijene su im stvarno zakon,ali koja je caka,jer prilikom uvoza ti (ko što su meni BEZ PRAVA na gitaru nabili carinu) nabiju carinu pdv itd pa te izađe isto il više sa poštarinom ili su oni ko prijašnji undeground hg,ukradena roba na crno pa sve bagatela?jer netko naručivo od njih,kakva iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Roba je legalna, a naši će ti uredno opičit carinu i pdv na to. I poštarinu treba platiti. Ne znam koliko se isplati u tom slučaju. Vjerojatno će te na kraju koštati više nego da kupiš ovdje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmmm...ja sam htio kupiti par komponenti preko njih i nisu mi htjeli slati u Hrvatsku, rekli da šalju samo po SAD-u?! Kako si ti onda uspio kupiti gitaru? Daj pliz reci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Npr: E6300 na newegg 183.00$->1025.00kn+PDV=1250,37kn+carina+poštarina... u HgSpot 1409.00kn Još je tu pitanje kako sa garancijom. Da nema te carine, poštarine i da je PDV nešto niži....na veliko bi se isplatilo kupovati. Baš sam ovaj mjesec naručio 4 knjge sa amazona i tu se da proći nešto jeftinije jer nema carine na knjige. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
mmmm ... i dal je istina ono nekaj da ak tak kupiš nekaj s vana i napišeju ti na to "gift" tj da je to poklon da ti opet nebi trebali računati carinu/pdv ili kaj več ? ... .. to sam prije dosta vremena čul .. al neznam dal je istina ili ne ![]()
![]() |
#7 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
ako im je sumnjiv iznos (carinicima) imaju svoje neke cjenike pa procjenjuju pedevarinu. plaća se još nešto za formulare i takse... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Carina i nije bila neka (cca. 10%), ali je caka bila u tome da su ti na cijenu nabili carinu i onda na taj iznos pdv, što znači da si platio pdv i na uređaj i na carinu.
![]() |
#9 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
uhvati se ebaya,evo ja sam piknuo yonaha c2d za 82$,postarina 25$,i frajer je u paketu naznacio da je vrijednost paketa 0$,nisam platio pdv ni carinu,doslo iz amerike za ni manje ni vise nego 9 dana! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
@komer, kakva dostava je bila? fedex ili? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
motocross
|
platio preko paypala,dostava je ems,25$,doslo za 9 dana,ni sma nisma mogo vjerovat,ono sa send as gift ne pali,nema sanse,nego na paket treba naznacit da je vrijednost 0$ i po mogucbosti ako je stvar nova,da se makne iz orginal kutije i stavi u neku shebanu i razvaljenu kutiju,i tak nema sanse da platis carinu,pdv ili bilo sta drugo |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
A mighty pirate!
|
aha ali komer ja da sam on bi si opalio šamarčinu,jer gle,u slučaju da ti staviš 0$,oni ak izgube robu daju ti 0$,tako da si u tom slučaju naj**o Citiraj:
naručio sam sa www.thomann.de ,predobra radnja,kažu mi za 5 dana će stić,STIGNE ZA 3 IZ NJEME,ja ih ishvalio svugdje i svagdje...inaće gitara je Epiphone Explorer Goth,mrcina hehe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
motocross
|
ja da sma ti opalio bi si sam samarcinu,jer osiguranje posiljek do vrijednosti 100$ ti kosta 1$,i tako,ja mu dam dolar vise za osiguranje posiljke,i opet ,on nigdje nemora na paketu naznacit vrijednost posiljke,ako meni ne dode,logicno ej da se njemu vrati,ako se njemu ne vrati,raspisuje u posti potraznicu,i ako mu ne vrate,eh da,osigurao je paket do 100$,i vracaju mu 100$....tralalallalalal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
A mighty pirate!
|
stara mi radi u špediciji vjeruj mi znam te zavrzlame,jer smo ja i ona gledali šta bi bilo kad bi naznačili manju vrijednost paketa,onda smos e složili da nebi bila dobra stvar jer tih mojih mukotrpno ušteđenih 4 milje nisu bile na bacanje tako da nisam htio da paket samo nestane ako on stavi vrijednost 1$ i izgbe mu paket vraćaju mu 1$,tako da tebi ništa nebi bilo,ali bi se on tako pošteno s****o da bi promislio još jednom zaš je to napravio nema tu nikakvih bodyguardova da ih unajmiš za 1$ a da ti čuvaju robu(karikiram)ti stavljaš vrijednost robe koju ti oni moraju platit u slučaju oštećenja/gubljenja itd,pogledaj na DHLu |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Realno - New Egg je super za SAD. Što zbog cijene, što zbog mail in rebate ( popust na sljedečoj kupnji ). Za slanje kod nas postoji problem carine, a ruku na srce i garancije. Svaka komponenta može krepati, a onda slati u SAD.... Da ne velim kako gro tih komponenti se mora slati proizvođaću na garanciju, a ne New Eggu. IMO - ne isplati se. Zbog toga i veletrgovci / maloprodaja uspijevaju ![]() Jerbo se oni kasnije natežu sa svim tim sr*njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
A mighty pirate!
|
ja sam ono EUfob ,nevolim europsku uniju,al lijepa će bit carina tamo, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
eventualno ti preostaje ebay. iako je roba iz eu dosta skupa. jedino je GB skuplja od nas
![]() |
#20 |
Gamer 2 the Bone
|
I ja sam naručio iz Amerike, katanu doduše...300$, dakle oko 1800 KN...sa carinom, PDV-om, poštarinom, taksama me izašlo skoro 100% gore, oko 3300 Kn. Toliko...
![]() |
#21 |
Premium
|
Jesi siguran da carinu ipak ne zaracunavaju na takvim pojedinacnim paketima? Recimo nema carine ni na bicikle proizvedene u EU, ali ako ti takav bicikl kupis recimo u Sloveniji, na granici ces platiti carinu - neces je platiti ako se bicikl uveze preko "speditera" (sto god to znacilo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|