Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2007., 19:49   #1
Jack_the_Ripper
Premium
Moj komp

Jack_the_Ripper's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Sony DCR-HC35

Neznam kolko paše ovo pitanje ovjde, ali neznam gdje da drugdje pitam:

Imam navedenu kameru, sony DCR-HC35.. I interesira me kako da prebacim film s nje na hdd?... Vidim da u njoj ima opcija "burn vcd", al blesavo mi malo stalno pržit, a i ni to nisam uspio jer nemam drivere za nju, a ni nemogu ih nać na netu..

Malo pomoć , hvala

Jack_the_Ripper je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2007., 21:49   #2
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Nabavi si FireWire ~30 Kn i s nekim programom prebaciš na hdd. Onda ti dojde veliki file od ~10GB pa ga staviš na dvd ili kak već očeš. Imaš s windowsima Movie Maker, a još imaš i adobe video nekaj, virtual dub, CyberLink PowerDirector itd.

Matijac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.03.2007., 23:00   #3
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
skini kak ti kaže Matijac na kom i onda to fino složi sa CyberLink PowerDirector-om i spržiš DVD i to je to
Staro 27.03.2007., 23:26   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
prvo to nije FireWare kamera već USB kamera ...
drugo sa njom orginalno dolazi Imagemixer s kojim ako misliš neš iole ozbiljnje raditi osim one touch DVD burn moš ga upotri***iti kao podlošku za kavu, čaj, brisanje "pozadine" nebi prepopručio radi potencijalnih ozljeda ...
Pošto većina ozbiljnog softewra do sada je priznavala samo FW kao standard a taj USB kao neku dječju tričariju morat ćeš si pribaviti neki noviji komad sw za editiranje i capturing. Ako si novi preporuka Pinnacle studio iznad verzije 10 jel taj zna šta je kamera na USBu ... inaće kamera je OK ... na poslu imam nekoliko DCR-SR90E i sasvim su pristojne ...

P.S.
Ipak ima i.Link ( 1 x composite video/audio output ¦ 1 x IEEE 1394 (FireWire/i.LINK) ¦ 1 x USB ¦ 1 x DC power input ¦ 1 x S-Video input ¦ 1 x S-Video output) ali i dalje ostajem da si probaš nabaviti pinnacle studio samo pošto ima i FW može onda i neka verzija ispod 10
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 19:06   #5
Jack_the_Ripper
Premium
Moj komp

Jack_the_Ripper's Avatar

Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
prvo to nije FireWare kamera već USB kamera ...
drugo sa njom orginalno dolazi Imagemixer s kojim ako misliš neš iole ozbiljnje raditi osim one touch DVD burn moš ga upotri***iti kao podlošku za kavu, čaj, brisanje "pozadine" nebi prepopručio radi potencijalnih ozljeda ...
Pošto većina ozbiljnog softewra do sada je priznavala samo FW kao standard a taj USB kao neku dječju tričariju morat ćeš si pribaviti neki noviji komad sw za editiranje i capturing. Ako si novi preporuka Pinnacle studio iznad verzije 10 jel taj zna šta je kamera na USBu ... inaće kamera je OK ... na poslu imam nekoliko DCR-SR90E i sasvim su pristojne ...

P.S.
Ipak ima i.Link ( 1 x composite video/audio output ¦ 1 x IEEE 1394 (FireWire/i.LINK) ¦ 1 x USB ¦ 1 x DC power input ¦ 1 x S-Video input ¦ 1 x S-Video output) ali i dalje ostajem da si probaš nabaviti pinnacle studio samo pošto ima i FW može onda i neka verzija ispod 10
ajd prevedi, koji vražji SW?!.. misliš software?! kaj, gle ja samo da prebacim to na komp pa se onda zezat s tim slaganje itd

Staro 28.03.2007., 19:55   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
samo si nabavi negdje pinnacle studio i to je to ... http://www.pinnaclesys.com/PublicSit...Studio+Family/ pošto kamera ima i FW može i ranija verzija od 10. ... ja još uvijek zlorabim 9.3+ za sve ... od captura sa Videokamere VHS, SVHS, Hi-8, miniDV pa preko VHSa spojenog u TV tunner pa na dalje, ...
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 16:09   #7
Jack_the_Ripper
Premium
Moj komp

Jack_the_Ripper's Avatar

Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
samo si nabavi negdje pinnacle studio i to je to ... http://www.pinnaclesys.com/PublicSit...Studio+Family/ pošto kamera ima i FW može i ranija verzija od 10. ... ja još uvijek zlorabim 9.3+ za sve ... od captura sa Videokamere VHS, SVHS, Hi-8, miniDV pa preko VHSa spojenog u TV tunner pa na dalje, ...
budem skinuo... A kaj kad to skinem, mogu je i dalje preko USB-a spojit i skinut te filmove?

Staro 29.03.2007., 18:52   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne isplati se spajati kameru preko usb-a kad već imaš Firewire iliti iLink po Sony-ju, jer daje lošiju sliku. Ako nemaš Firewire na ploči, iskeširaš 100kn i kupi Firewire PCI kontroler i kabel.
Za prebacivanje pokreneš softvare i onda odeš na Capture ili slično, stisneš Play na kameri i čekaš da se sve prebaci na hard.
Osim navedenih ima i besplatnih programa za prebacivanje. Znam da postoji freeware program od ciglih 80kb (dobro piše, kb!), ali sam zaboravio kako se zove.

EDIT: našao sam ga. DVIO - 32kb
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno