|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Ova ponuda za dionice T-HT
Je li netko već kupovao dionice INE? Što se od dokumenata mora donijeti u banku/FINU kad se predaje obavezujuća ponuda za kupnju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
dokument di je vidljiv jmbg i karticu tekućeg računa, nakon toga dobiješ od sda pin kako bi imao uvid u svoje dionice (bar tako kažu da će se automatski slati svim dioničarima) i na kraju ako nećeš prodati godinu dana da iskoristiš 10% što država daje onda si miran, ako registriraš se kod brokera odmah gubiš taj poticaj od 10% i kad javiš brokeru da proda - to je to. naručiš dionice u ponedjeljak ili kad već možeš, a platit ih moraš do 27.09. po uplatnici koju buš dobio u poslovnicama di naručuješ. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() |
#6 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
A nemoraš dat 38k to je maximum. Kod mene će svako u obitelji dat 1000-2000kn i kupimo kolko budemo mogli s time. Btw kako se prodaju dionice, jel to mora baš biti broker ili kako već?
![]() |
#8 |
Moderator
|
možeš prodat isključivo preko brokera... www.hita.hr , www.comlinebrokers.com etc. eventualno ako si u erste ili poštanskoj banci ćeš moći preko ibankarstva, ali kažem ovo nagađam... znam da se sa inom moglo preko ibankarstva rba pošto su se tamo mogle i kupiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
ovi gorenavedeni preko online prodaje uzimaju 0.6% + mislim da će im telefonske/fax linije biti prilično zauzete tih dana ![]() rtfm hamm, rtfm ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
e ljudi, kupio sam nesto dionica tht-a no ne razumijem se bas previse u pracenje vrijednosti kupljenih dionica, gdje i kako to mogu pratiti? (da, znam da jos nisu pustene na burzu, al kad budu) sve ostalo mi je jasno... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
klanfa
Datum registracije: Apr 2007
|
svi bu te nadrapali kad to sve s dionicama ode u k...c.t-com ili t mob il kak se već zove tht sve bu se to raz..... ta bu firma u skoroj budućnosti propala jer d...u ne valja . oče nam svima pokupit pare dok još mogu.u Njemačkoj je ta firma na rubu propasti(među slabijim providerima tel. i internet usluga)-reko mi poznanik iz Njemačke.svi bu rekli kaj je Hrvatska naspram Njemačke da je kod njih prevelika konkurencija itd,ali realno gledajući ovo što oni rade je krađa. peace |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ja se isto slazem... Biseri su ti sa kreditima itd. Cak i oni koji su na masovno kupovali. Ajmo realno Dojče Telekom Tekom nije podijelio dividendu vec godinama, neprestano gube korisnike (i nasi i njihovi), tak da bude sve to propalo... Vise se isplati kupovat INU koja je u "krizi" (naftno stanje itd bljezgarije) kojoj ce sigurno skocit cijene prije ili kasnije joooos u nebo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Slabo se kuzim u to pa mi ne znaci nista tih 200 milijuna. Zanima me po dionici kolka je isplacena dividenda, znaci da sam imao ovaj paket od 60 ili koliko vec dionica, kolku bi dividentu dobio? Cista znatizelja, nist drugo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
pa ovako nekako Racunica nije bas precizna, ali mislim da ne grijesim puno Ovo je situacija da je HT vec prodan i da se dijelila dividenda ove godine. dividenda 200 000 000 - 200 milijuna 51% ide T-comu cca 102 000 000 - 102 milijuna 49% drzava - 98 000 000 - 98 milijuna odnosno drzava se dijeli na: 7% fond branitelji (mozda grijesim nisam siguran u postotak ali nije vazno) 14 000 000 - 14 milijuna 2.5% ostaje državi 5 000 000 - 5 milijuna 7.5% investitori 15 000 000 milijuna 7% je mislim rezerviran zaposlenima HT 14 000 000 - 14 milijuna 25% gradjani 50 000 000 - 50 milijuna to je sad malo problem jer se prodaje nesto sta se nezna koliko vrijedi cijena dionice je 245-320kn tako da je sada "procjena", ako ce cijena biti predvidjenih 265kn i prijavilo se cca 350 000 gradjana, a limit je na 16 000kn ispada nekih 60 dionica po gradjanu odnosno 16 000 / 265 = 60.3 (ja sam zaokruzio na 60 da olaksam racunanje) po natpisima 350 000 gradjana je upisalo dionice dakle slijedi 60 * 350 000 = 21 000 000 - 21 milijun dionica (tu je opet pretpostavka da su svi uzeli maksimalni paket dionica, znaci da nisu uplacivali ispod 16 000kn, ali cak i ako postoji greska, mislim da nebi smjela biti velika varijacija u konacnom racunu, jer je vecina isla na maksimalni paket) da sada dobijemo zaradu po dionici ide dakle 50 000 000 / 21 000 000 =2.3kn 2.3 kn je zarada po dionici odnosno za paket od 60 dionica si zaradio 60*2.3= 138kn. znaci da bi jedan gradjanin dobio 138kn godisnje dividende. Ja se nadam da mi matematika stima, ako netko uoci gresku, neka ispravi.
![]() |
#28 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
evo jedan prigodni: Odgovor na pitanje o ulaganju u HT dionice Došao Mujo kod Hodže da ga upita za savjet: Mujo : "Znaš što Hodžo čuo sam da se u mahali otvaraju neke banke pa tamo staviš svoju lovu, te ti isplaćuju neke kamate pa ti onda kao novac raste, reci ti meni kao učen čoek, što ti misliš o tome ?" Hodža : "Znaš što Mujo, koliko ja znam, a znam, u tuđoj ruci samo ****c raste." |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
ahaha, Hamm care ![]() |
![]() |
![]() |
|
|