Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.03.2007., 16:27   #1
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
SkyStar2 & Signal

Pozdrav!
Evo jedno pitanje, prilican sam pocetnik sto se tice gledanja sat... na racunalu.

Nedavno me privukla ideja da osposobim svoju staru satelitsku opremu u namjeri da pogledam koji Discovery, Animal Planet i slicno na racunalu.

Posjedujem LNB univerzalni, "tanjur" promjera 100+ cm, analogni reciver i skystar2.
Oprema je kupljena 1999g osim LNB-a koji je kupljen prosli tjedan kako bih bio siguran da ce odgovarati SS2.

Trenutno na analognom reciveru hvatam Astru, dakle tipican izbor programa (CNN, PRO7, SAT1, Kabel1, Eurosport, MTV itd..) i tako njih 30-tak.

Zatim kabal spojim na SkyStar2 i malo se igram postavkama ali signal je 0% i nista ne ocitava. Vjerujem da bi se trebalo barem nesto ili nekakav postotak pokazati jer je slika cista na TV-u.
Staro 24.03.2007., 02:33   #2
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Datum registracije: May 2006
Moras prvo instalirati technisatove drivere za nju pa onda one programe server4pc i setup4pc i dvbviewer, zatim skines program tipa altdvb ili prog dvb pa sa njime gledas programe..

nisi uopce napisao sto si napravio pa mi je tesko bolje ti objasniti
Oglas

Oglas
Staro 24.03.2007., 05:26   #3
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
imas programcic s kojim si nastimavas signal...neznam tocno kak se zove ali mora bit negdje na stranicama vezanim za sat tv...jednostavno ukljucis program i vrtis antenu kako bi dobio najbolji signal...nego,koji si lnb uzeo,analogni ili digitalni?jer ako imas analogni reciever,nemos sa digitalnim lnbom...za skystar treba digitalni lnb...
komer je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 13:13   #4
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor EvilM@ster Pregled postova
Moras prvo instalirati technisatove drivere za nju pa onda one programe server4pc i setup4pc i dvbviewer
DVBViewer nije nužan jer imaš puno boljih programa s kojima se više može... no poslje ovog kako je ljepo EvilM@ster naveo isključiš iz startup programa server4pc jer ti netreba za gledanje sat programa.

Skineš sa neta FastSatFinder 0.98 beta koji je besplatan te podesiš u .ini datoteci parametre za satelit i transporder, npr: HotBird 13.0e=10723h27500;, pokreneš program i onda se baciš na usmjeravanje antene.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 17:50   #5
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
e da ne otvaram novi topic,jer se može sa satelita dobit barem britanski mtv,jer ono dosta mi švaba

mein deutsch ist schlecht,ono roknio sam predmet
Angelus je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 18:24   #6
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Datum registracije: May 2006
@stuc

nije nuzan za gledanje ali neka ga instalira a za gledanje koristi neki drugi program naravno, tipa altdvb ili progdvb kao sto sam naveo u prvome postu, po meni su ta dva za sada najbolja, svaki ima svojih prednosti i mana, altdvb je malo kompliciraniji pocetnicima za podesiti ali kad ga jednom upogonis radi odlicno, puno je bolje rjesena stvar sa filterima kod njega i snimanje programa radi bez stekanja, dok se za recimo za progdvb to nemoze reci, on mi je obavezno znao steknuti par puta na sec-dvije prilikom snimanja filma...

@Angelus

hm a koje satelite lovis, do nedavno je preko easytv paketa isao mtv medu kojima je bio i mtvbase ali to vise ne radi. predpostavljam da imas astru i hot..
Staro 28.03.2007., 21:39   #7
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Hvala na savjetima i preporukama programa, budem instalirao zadnje drivere i bavio se tim pitanjem ovaj vikend.
Preko tjedna nemam vremena i dolazim kasno kuci a po noci nije lijepo da me susjedi vide kako se penjem po krovu i okrecem antenu
Staro 28.03.2007., 23:08   #8
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ako imas signal na analognoj onda bi morao imati i na skystar 2.
Skini:
http://www.technisat.com/en/service/...=1316&pID=1281

i onda jos recimo www.progdvb.com i preko njega gledas programe. Imas http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16364 tu objasnjeno sve oko ProgDVB i SS2.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno