|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Način testiranja LCD-a in situ
pozdrav čitam tu na forumu da ne gledam previše specifikacije, pa me zanima kako da testiram monitore u dućenu? Recimo, dođem u dućan, izaberem 2 ili 3 potencijalna 'dobitnika' i kažem prodavaču: sad mi NA SVAKOM izvrti to, to i to. Pitanje: što da ja to izvrtim? Znam da na neki način moram provjerit mrtve pixele, boju, prelaze i ghosting. Još što? Kako? Namjeravam se napokon počastiti povećim LCD-om i ovo mi je važno. Hvala vam puno shoki p.s. ako imate kakvu preporuku, samo pucajte. Meni treba što veći monitor, a opet da ga ne platim previše. Znači... optimalan omjer veličine i cijene. thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Naprimjer http://www.techmind.org/lcd/ http://www.lagom.nl/lcd-test/ edit: što se tiče preporuke, reci max. budget i koja bi bila namjena monitora. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ok, planirao sam oko 2000 kuna, ako bude preko toga, onda do 3000 (onda će kupovina pričekati mjesec dana... ![]() Namjena: rad (programiranje, ništa vezano uz grafiku), web, igre. Što veće. Nisam mislio uzimat wide, ali svimi kažu da uzmem. Zanima me kod starijih igara, ako igra ne podržava 16:9 ili 16:10, ne želim da mi se slika rastegne, nego da su sa strane crne crte. to bi bilo cool. hvala ti puno shoki |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() što se tiče formata monitora, ako češće gledaš filmove ili želiš da odjednom vidiš 2 stranice nekog dokumenta, uzmi wide. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ne gledam baš filmove. Ali, pri bilo kakvom radu, zvuči mi jako dobro imati mjesta za 2 dokumenta... Eh da, nisam harc core igrač, ali igre su ipal važne. Dakle, da rezimiram prioritete: 1. rad 2. igre 3. filmovi hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|