Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.11.2003., 16:39   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Više RAMa = Lošije performanse ?

Eto, dok sam bio mlad i naivan maštao sam kako bi to bilo da imam 8MB RAMa, pa onda sam se polakomio i mislio kako bi bilo dobro imati 128, sada kada sam ostario i narasla mi brada psujem i815 chipset zašo ne vidi više od 512Mb. Uglavnom tip kupuje opaku mašinu i krenuo razgovor koliko se njemu RAMa uopće isplati kupiti za tu mašinu (4 proca su na ploči i ploča može vidjeti mislim 24GB RAMa). Uglavnom naletim na podatak kako u stvari s x86 arhitekturom je više od 3,2 Gb RAMa po procu neupotrebljivo i onda sve ostalo ovisi i o OSu. E onda sam malo probauljao po netu i naletio i na ovo http://firingsquad.com/hardware/buil...rt2/page17.asp pa sada nek čovjek bude pametan, ... ne valja niti kupiti pun Q memorije, znam da 98 muku muči sa više od 256, XP dobro radi sa 512 i šljaka do 1GB ali izgleda da je i XPu sve preko 1GB ipak previše ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2003., 11:56   #2
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
ludo.. nisam ni sanjao da je tome tako.

A, kad smo vec kod stabilnosti kod koristenja 4 mem modula, neki dan sam primijetio da neka nova Gigabyte i875 ploca ima 6 (!) slotova za RAM, a ne radi niti sa 4, provjereno..

Anyway, hvalevrijedan post koji puno uci..
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2003., 12:47   #3
Lignja
Re Di Calamara

Lignja's Avatar

Datum registracije: May 2002
niti previse niti premalo
zlatna sredina
Staro 07.11.2003., 12:55   #4
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Sorry, ali šta će ti više od Giga RAMA ?!?!

Rađe ako imaš para za tolike memorije uzmeš par kompjutera sa Giga RAMIma .. i uživaš
Kova je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2003., 16:40   #5
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Kova
Sorry, ali šta će ti više od Giga RAMA ?!?!

Rađe ako imaš para za tolike memorije uzmeš par kompjutera sa Giga RAMIma .. i uživaš
napravis od rama disk pa radis s video,audio i grafickim editingom ... zato ljudima treba...

onda serveri vole kesirati da bas ne rostaju cijelo vrijeme po diskovima...ima toga puno

strategije traze rama ko dreka..c/c generalse bi mogao igrati na p133 ak imas 500mb rama...ali ne i na 7ghz p4-u ako imas 128,,,
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2003., 20:33   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Upravo tako, eto čemu služi maximalna količina memorije koju je isplativo nabaviti ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Staro 07.11.2003., 20:53   #7
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Pa sorry Svrtane no kome od nas treba doma SERVER?!

Slažem se da je to potrebno za SUPER računala, no za običnog korisnika, hm, preko Giga RAMA, teško ..
Staro 07.11.2003., 21:26   #8
marac
Premium

marac's Avatar

Citiraj:
Meni (trebalo vise ne treba) i jos dvadestsorici ljudi iz moga kvarta a to je samo kapljica u ...................
marac je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2003., 21:48   #9
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by marac
Meni (trebalo vise ne treba) i jos dvadestsorici ljudi iz moga kvarta a to je samo kapljica u ...................
Ma pustimo servere...
Slazem se kovom vise od giga rama za neznam kaku pilu ti ne treba...
serveri su druga prica
Staro 07.11.2003., 23:53   #10
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Ovom tipu treba za bijeljenje zubiju i "pljuvanju" po onom jadnom običnom prašku koji nije u stanju niti vodu zamazati, a kamoli oprati Vaše donje rublje nakon što bi vidjeli tu "pilu" jer onaj XY prašak je puno bolji i profačice u školi/faxu će odma znati ćime Vaša mama pere majice i za stvaranje onih "autentičnih" snimaka na kojima nestaju prljavštine sa tkanine , tipu treba za audio-video montažu sa 3D animacijom, a tamo je vrijeme i tekako vrijedno i niš nije skupo i niš nije dovoljno brzo ... (Ispravak krivog navoda, on nema veze sa tim jadnim i trulim reklamama i tu su spomenute samo primjera radi )

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.11.2003., 00:58   #11
msvrtan
..

Citiraj:

Slažem se da je to potrebno za SUPER računala, no za običnog korisnika, hm, preko Giga RAMA, teško ..

a jesi li ti procitao ista od navedenog osim server?
Staro 08.11.2003., 12:07   #12
evilstoy
&gt;&gt;&gt;

evilstoy's Avatar

RAM-a nikad dosta. Npr. ako se bavis produkcijom muzike.
gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1
case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W
evilstoy je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2003., 12:16   #13
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Svrtane sve je pročitano. I nemoj mi spike da ti treba za "video,audio i grafickim editingom" ...

Jer mislim da ti preko GIGA netreba, u biti kupi GIGA nekog dobrog RAMa, npr. CORSAIR, pa ti netreba ..

Ma u biti neću se raspravljati ... Ne kažem da ne dođe dobro, no preko GIGA hm, ..
Staro 08.11.2003., 15:11   #14
msvrtan
..

Citiraj:
Svrtane sve je pročitano. I nemoj mi spike da ti treba za "video,audio i grafickim editingom" ...

Jer mislim da ti preko GIGA netreba, u biti kupi GIGA nekog dobrog RAMa, npr. CORSAIR, pa ti netreba ..

Ma u biti neću se raspravljati ... Ne kažem da ne dođe dobro, no preko GIGA hm, ..
pa nisam rekao da svakome treba !

ali sam ti napisao da nije da nema ljudi kojima treba...evo s 100% sigurnoscu ti mogu reci da nikome ne treba vise o terabajta rama u PC-u..evo to sigurno stoji!

ali giga ima svoje trziste...isto kao sto tebi ne treba jaka graficka pa ju imas...jak proc pa ga imas...ima puno toga sto ljudima ne treba pa imaju...
Staro 08.11.2003., 16:04   #15
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Svrtane, netreba?

Pa da samo vrtim SETI, utrošak vremena koji mi je potreban za određeni paketić, a znaš onu VRIJEME JE NOVAC !

Dalje grafička, modeliranje u 3D programima mi zvuči kao sasvim logično za ovu grafičku (s time da ju i nisam platio previše, a dobio sam puno! ).

Slažem se da ima ljudi kojima je potrebno preko GIGA, no takvih je stvarno malo ! Između ostalog sredit će to s RAMima...
Staro 08.11.2003., 16:25   #16
keiku
SMP freak

Datum registracije: Feb 2003
Jedino gdje trebas vise od gigu rama je DTP/3D, i to u ozbiljnoj primjeni a ne za po doma...

Serveri su druga prica, evo jedan primjer sa posla :

Mail server (suse 8.2 / mysql / apache / horde) ima trenutno 5 Gb rama i radi fino ... sa 2 Gb je bio "slugish".
Staro 08.11.2003., 16:57   #17
msvrtan
..

Citiraj:
Svrtane, netreba?

Pa da samo vrtim SETI, utrošak vremena koji mi je potreban za određeni paketić, a znaš onu VRIJEME JE NOVAC !

Dalje grafička, modeliranje u 3D programima mi zvuči kao sasvim logično za ovu grafičku (s time da ju i nisam platio previše, a dobio sam puno! ).

Slažem se da ima ljudi kojima je potrebno preko GIGA, no takvih je stvarno malo ! Između ostalog sredit će to s RAMima...
ahhhh Kova pocinjes me tjerati u ocaj...nisam rekao da je ta populacija veca od 10%..mozda niti 1%..nisam statisticar pa hebiga...a niti mso mi trziste pa da mozemo se ravnati po nama na forumu

3d modeliranje su ipak nekakve gl kartice zar ne...seti ti nije posao nego nepotrebna razonoda...cak manje korisno nego igranje igri...naravno tebi kao useru ne cijelome svijetu!
Staro 08.11.2003., 18:32   #18
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Svrtane, nije to, nego me iritira to što ti kao znaš za šta meni koristi komp. !? I kao puno sam ga platio i predobar je za mene ?!
(daj molim te)...

A ovo za SETi to je bilo onak, nije bitno (ako nisi skužio figure of speach)...

Kao prvo Black_Dragog koliko imaš RAMa? Da li ti je potrebno preko GIGA ?!

Kao drugo rekao si da ovisi o OSu tj. da preko 1 GB ne iskorištava "nitko", odakle to, kada si i sam dao link na stranici gdje Opteron na 2GB ima najbolje rezultate !
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno