|
![]() |
#1 |
KreativnoDijete
Datum registracije: Dec 2005
|
Laptop tipkovnica?
Imam HP nx6110 i svidja mi se njegova tipkovnica bez obzira sto fali numericki dio. Jedine zamjerke su te da je lijevi Shift mogao biti duzi (tj da nema one tipke <>) i desni Ctrl je mogao biti 2 mm duzi (da dodje taman do strelica). Sad bih uzeo sebi nesto slicno za stolni komp. Trenutacno razmisljam o ovim tipkovnicama: Logitech UltraX Logitech UltraX Cordless i ove 2 MSove: http://www.zubis.hr/index.php?a=readmore&n=10 Nisam bas nasao slika na Google-u. Zicana verzija kosta 90 kn, a bezicna s misem (koji mi treba novi) 250kn. Kakvi je osjecat tipkanja na ovim Logitechovim tipkovnicama u usporedbi s onom na laptopu? Jel bezicna varijanta ima kasnjenje (osobito MSova varijanta)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KreativnoDijete
|
Nisu mi bitne dodatne tipke (ali nije ni minus ako ih tipkovnica posjeduje) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Logitehc Ultra X ili Logitech Ultra. Razlika je u tome što Ultra X ima dodatne funkcijeske tipke, te rasproed tipki kao na kalsičnim tipkovnicama, dok obična Ultra ima raspored kao na laptopu i nema dodatne funkcijske tipke. Ja imama običnu "Ultra" i tipkovnica je skroz ok. U početku je naravno jako tiho, no s vremenom se tipke razlupaju, no i takve nisu previše glasne. Osjećaj tipkanja je sasvim sličan tipkovnicama na laptopu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KreativnoDijete
|
Ultra ne bih jer nema klasican raspored tipki Home, Ende, Delete,... Ovakvu slicnu imam ja na laptopu: http://www.3dnews.ru/documents/11178/keyboard.jpg Moja ima puni Enter, mali lijevi Shift i HR natpise. Nekako sam vise za Cordless (bezicna varijanta i ima mis). Jer treba mi i mis. A slican mis (LX5 koji je losiji u Ve-milu) kosta oko 200 kn, tako da ispadne gratis ova bezicnost tipkovnice. Jel netko posjeduje UltraX Cordless? Pitanja za njih: kakav je osjecaj tipkanja u usporedbi s laptopom i/ili wire UltraX, na kojem se mjestu nalazi tipka Insert i jel tipka Fn daje odziv u Linuxovom Xevu (programcic koji daje kod stisnite tipke)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
KreativnoDijete
|
Jel moguce primjetit kasnjenje bezicne varijante? Jel moze netko saznat sto tipkam ako imam bezicnu tipkovnicu (cini mi se da ova Logitechova ima neku enkripciju)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|