|
![]() |
#1 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() Kako naslov govori, tražim si novi soft firewall. Od ZA sam odustao i već neko vrijeme koristim Comodo. Kako sam danas većinu vremena proveo otvarajući portove za emule (optima flat mini, jel), te sam sad UVJEREN da se isti ne mogu otvorit u Comodu molio bi cijenjene forumaše da mi preporuče neki treći firewall. Molio bi da se u istome portovi što jednostavnije otvaraju, budući da sam mišljenja da je postupak u Comodu za to nepotrebno zakompliciran.
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
http://forums.comodo.com/index.php/topic,411.0.html Edit: Svakako baci pogled na link, jer imaju i neka dodatna pojasnjenja. Kao i otvaranje portova za torrente koje se moze primijeniti i za druge programe. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Aj da budem jasniji, otvorio sam portove u comodu za 4-5 programa bez bada (COD2, utorrent, auzureus...). Po ovom tvom tutorialu JEDINO nisam unesao ip svog kompa (upravo isprobao i naravno i dalje ne radi). To nisam napravio ni za jedan drugi program. Comodo jednostavno NE PUŠTA emulca na net. I da portovi na se515 su otvoreni. Kad ugasim Comoda skida bez beda, kad ga upalim neki puta se emule ne može ni spojit na server, a neki puta se spoji ali ne skida. I da, upoznat sam sa sajtom www.portforward.com. Dakle, više stvarno ne znam što napravit, pa si tražim novi wall. Ideje??? EDIT: Evo kad ugasim aplication moitor i dalje ne radi, ali kad ugasim network monitor emule radi. Sve podešeno, portovi upisani po uputstvima sa portforward, pravilo pomaknuto iznad block all, ali i dalje ne radi??? WTF??? EDIT2: Riješen problem, ali i dalje molim ideje za novi firewall. Trebalo je u network monitor pravilu prebacit da je pravilo za in/out, umjesto po def. samo za in.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 24.03.2007. u 20:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Probaj napraviti po uputama za torrente, inace ja nisam nikakve Ip ove unosio, nego je ip jednostavno namjesten na any. Direction je in i odredjeni su portovi rucno. Kod network control rulesa pomaknuo sam to dodano pravilo na drugo mjesto na popisu (imas move up, move down). Jos imaju ove 2 napomene Citiraj:
Sto se tice drugog firewalla ja sam isto trazio neki jer sam imao probleme sa comodom. Od korisnickih iskustava sto sam vidio najpozitivniji dojmovi su za Sygate. Ali caka je sto se taj firewall vec neko vrijeme ne razvija tako da nema podrske za njega. Ostale nisam niti uzimao u obzir kada sam vidio neka iskustva. U medjuvremenu sam rijesio sve probleme sa comodom pa sad koristim njega i sad sam zadovoljan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
|