|
![]() |
#1 |
Fallen
Datum registracije: Jun 2005
|
Problem (??) sa benq dw-1670
Lijep pozdrav ekipo Danas kupih benq dw-1670. komp ju prepoznaje kao "ATAPI DVD DC 16x8x5" .Spojio je odma i bacio se u przenje da ju testiram . probao sam na "Intenso 1-8X" dvd-r mediju . napunio sam ga skoro do kraja i pustio nerona ![]() pomagajte . jel mozda nesto u nero-u u setingsima ne valja ? edit : cini mi se da je na DMA 2 isto kao i cd prza i u nero info toolu mi pise .. read speed 16x , a write speed : 8X (wtf ?) jos sam se neceg sjetio .. kad metnem bilokoji dvd u njega , prvo mu treba malo vise vremena da "skuzi" da je dvd unutra a tek ga onda zavrti i pocne citat Zadnje izmijenjeno od: Jaymz. 21.03.2007. u 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Medij nije prepoznat kako treba. Flashaj firmware prže. I meni se događalo na 108 sa Verbatimima 16x koje je prepoznavao kao 4x. Nakon flashanja dere ih sa 16x.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Fallen
|
neznam bas kako flashat firmware ![]() al cini mi se da bas nisi shvatio u cmeu je stvar . ti mediji jesu 8x , i prza ih przi na brzini 8x (barem tkao pise kad pocnem przit ) ali je uzasno sporo. kad ubacim prazni dvd , on njega zavrti jako brzo , al kad metnem snimat , prza se odma stisa i uspori |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
To je OEM model BenQ-a 1670, u načelu isti drive, samo je drugi firmware. Ajd molim te provjeri je li DMA uključen, jer mi "smrdi" na PIO mod rada. Možeš baciti koji screenshot iz InfoTool-a, Device Managera i sl. Možeš probati i snimiti DVD programom Nero CD-DVD Speed (opcija Create Disc - da ne baciš medij bezveze, možeš snimiti i image datoteku u .nrg ili .iso formatu), on će ti iscrtati točnu krivulju brzine snimanja. Što se tiče firmware-a, nisam siguran treba li za taj model patchirati firmware ili ga se može fashati običnim firmware-om od BenQ-a 1670 (a flashanje ti nije nikakva mudrost). EDIT: Počeo pisati pa nekamo skoknuo i dok sam se vratio, ti napisao da si ga flashao. ![]()
![]() |
#6 |
Fallen
|
˙vako , nakon flashanja se situacija malo promijenila . sad cujem przu dok snima (mada je od 60% pa nadalje opet necujna i buffer level cijelo vrijeme varira 76-98-82-98% i tako ) i sve je trajalo oko 8 i po minuta (przenje brzinom 8x ) . mislim da nije u pio modu jel mi na primary i secondary je sve u dma . budem sad probao sa nero cd-dvd speedom pa bacim screen |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Ako je 8 i pol minuta to je normalno i nije u PIO modu. Buffer malo skače, ali nije kritično. Pazi na to da ne radiš ništa zahtjevno u pozadini, i gledaj da ti hard nije fragmentiran. Ovo sad se već čini normalno.
![]() |
#9 |
Moderator
|
Je, sve izgleda normalno. Možda je stari firmware imao neki bug ili se jednostavno nije slagao s tvojom konfom, pa je prža radila u PIO modu, a s novim firmware-om je riješeno. Bitno da sad radi ![]()
![]() |
#10 |
Fallen
|
neznam koji joj je vrag , ali opet joj treba 25 min da sprzi dvd (u nero-u) da promjenim u neki drugi firm. ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
hmm, uz firmware za moju dosao je i pdf s faq-om i pitanjem bas vezanim za garanciju i flash. pisalo je flashanje sluzbenim verzijama firmwarea ne utjece na garancijski rok. sumljam da je philis iznimka pa bi rekao da ti to nije nikakva prepreka i da ga mozes vratiti ako vec ne radi kako treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Fallen
|
budem sutra uzeo jos par dvd-ova pa cu vidjet kako ce funkcionirat sa sony dru-820a firmwareom .... jos mi nije jasno zast ne snima traxdata-ine 16x dvd-r-e , a sprzeni takav isti procita bez problema |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|