|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
LCD Tv & Plasma kao PC Monitor
Šta mislite da je iskoristiti plasmu ili lcd kao monitor. Izgleda da u ovoj godini pomalo(napokon)ispravljaju se neke osnovne mane.a nažalost poradi zastupljenosti TN panela kod računalnih monitora ne ulaže se dovoljno love u razvijanju kvalitetnih računalnih monitora tako da ovih njekoliko koje imamo opet u neku ruku su lošiji od svoje veće braće(namjenjeni TV sustavima) Panasonic TX-L32G10 Review(LCD) http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0090401142.htm za ovaj tv lcd se navodi input lag od 0-15 ms Panasonic TX-P42G10 Review(Plasma) http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0090415146.htm najbolji nivo crne nako Pionner kuro plasmi Ove kolege koji su spajali svoja računala na lcd tv i plasme neka napišu svoje dojmove kod,igara,filmova,interneta i ostalog rada kako to sve skupa izgleda. ![]()
"Knowledge is the food of the soul" Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
m-bump |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Eto da nešto napišem, kad je bumpinjo bio. Kad žena ne gleda tv ili kad ne gledamo film, prebacim si bfbc2 na LG 42LH3000 i odlično je. Nema problema za duže gledanje sa male udaljenosti (1,5m). Malo je problem za surfanje jer je sitno za čitat, a ako sjedneš bliže, nije ugodno gledat. Gledaje filmova, prva liga, ali treba pripazit na kvalitetu ripa. Razlika između divx/xvid-a i brrip/bdrip-a je očita. Mislim da bi tebi, na plazmi, trebalo sve bolje izgledat, samo ne znam kako je gledat plazmu izbliza. Nisam priobao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ja ne bih plazmu koristio kao monitor. Doduse ne bih ni LCD TV cisto jer su pikseli preveliki ali plazma ima ozbiljnijih problema za tu namjenu. Prvo, na plazmama se primjeti titranje slike na svjetlim povrsinama. Takodjer, ne znam jesu li i novije takve ali kod mog Panasonica svjetlina se mijenja ovisno o sadrzaju na ekranu. Znaci ako je cijeli ekran bijel slika je tamnija nego da je samo jedan dio bijel. Pretpostavljam zbog ustede energije ali primjeti se kad pomicem i razvlacim prozore okolo. Drugo, ima dosta izrazen problem slican DLP rainbow efektu. Kad je dosta crno bijelog materijala na ekranu, pomicanje ociju u jednom smjeru rezultira u primjetnim zeleno/zutim bljeskovima. OK ovo i mnogi LCD-i imaju ali mislim ne u toj mjeri. I trece i najvaznije, image retention i burn in. Koliko god netko tvrdio kako je taj problem odavno rijesen to bas nije tocno. Kod mene kad dodjem blizu ekrana vidim kako su pikseli "potroseniji" gdje je inace TV logo i dolje gdje su titlovi. Cak se na crnom ekranu moze razaznati i HRT logo. Nevidljivo sa normalne udaljenosti za 42" TV ali po meni neprihvatljivo za PC monitor. Za igre i filmove super, za sve ostalo radije LCD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam LG 32LG2000. Kupio sam ga polovnog za nekakvih 1500 kuna i jedino sa čime nisam zadovoljan je nijansa crne boje kod gledanja filmova. Kada je u HD kvaliteti onda je OK. Korištenje Office paketa i surfanje mi je odlično, ali imam bežičnu tipkovnicu i miša. Udaljen sam oko 1,5 do 2 metra. Spojen je putem dvi hdmi kabla i tako se čini najbolje. Igranje igri je predobro i oči me ne bole od ekrana kao kad sam sjedao ispred 23 incha Samsunga. Preporućujem svakom tko se može udaljiti od LCD TV-a ili ga objesiti na zid. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|