|
![]() |
#1 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Trojba oko 19" LCD
Pozdraf svima, novi sam ovdje ali vidim da sam naišao na pravo mjesto za pitat o LCDima. ![]() Pročitao sam manje više sve što ste napisali o tematici, a poseban ![]() Kupujem ovih dana 19” monitor koji bi trebao zamjeniti moj dobri stari 19” CRT na stolu, a da pritom kvaliteta slike ostane barem na istoj razini. Nisam gejmer i igrice koje igram su već odavno stvar prošlosti tako da mi ne treba neka zvjer sa odazivom od 1 ms, ali mi je bitno da je kvaliteta slika i boja dovoljano dobra za manji rad sa videom (gledanje DivX-a, DVDova i povremeno editiranje istih) i obične aplikacije u windozama tipa Word, Excel, Corel i sl. Ništa fancy. Upravo iz tog razloga sam odredio budžet od 1800 - 2000 kn, jer sve iznad toga smatram da bi bilo bacanje para u prazno. Da ne duljim, koji bi ste mi od tri modela, 2 iz ove tablice (Philips 190S7, BenQ FP91GX), preporučili. Te bih njima još dodao Hyundai L90D+. Uzimajući u obzir da mi treba samo za ono gore napisano. Eh da, još me zanima i ovaj monitor: LG L1952TQ Vidim da u onoj tablici stoji model 1952T, sad Ve-Mulj ima nekoliko modela 1952 ali drugih slova na kraju. Ovaj monitor je taman 2000 kn pa odnosi li se onaj iz tablice taj ili neki drugi monitor? Zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Moja preporuka na Philips 190S7 ili 190B7CS...evo upravo kupujem lcd,pa sam dosta to proučavao tu kategoriju dok se nisam prešaltao na 2500+kn klasu... ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Hmh, da. Tako sam i ja nekako razmišljao jer ipak je Philips zvučnije ime. A imao sam jednom daaaavno 14" Philipsa, CRT naravno. Kvaliteta slike je bila odlična. Ipak, ne želim zanemarit i ostale marke samo na račun toga što su "novije" na našem tržištu. Evo, za Hyundai tu i tamo pročitam neke glasine da u HG-Spotu daju zamjene i za 1 mrtvi pixel, ipak je i to bitno. Nego, koja je razlika između 190S7 i 190C7? (ona zadnja dva slova FG ili FS predstavljaju boju, kaj ne)
![]() |
#4 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Neznam sad stvarno napamet...Evo ti link pa pogledaj po čemu se razlikuju... ![]() http://www.prad.de/en/guide/vergleich_auswahl.html
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Joj hvala, odličan link. Ma nekoliko mi ga je puta i Google izbacio, a ja ga diskardirao jer sam vidio .de u linku, a kako ne znam njemački ![]()
![]() |
#6 |
|
Ako sam dobro vidio C model ima 16,7 M boja i 800:1 kontrast te 5 ms, a S model ima 16,2 M boja, 700:1 kontrast te 8 ms. Kaj bi reklo da je bolje uzeti 190C7FS. A mislim da je u Autronicu razlika u cijeni nekih 50 kn između ta dva modela.
![]() |
#7 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ni kod jednog ni kod drugog to ionako nije broj "pravih" boja, već aproksimacija dobivena ditheringom, odnosno FRCF-om, tako da te ta stavka ne treba previše zabrinjavati. To su monitori s 6-bit bojom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Znam, znam. No ipak, neki monitori to rade bolje do drugih, ne. A u to sam se danas i sam uvjerio kad sam išao gledati monitore. BenQ FP91GX i FP93GX su imali nešto mutnu sliku u nekoj igrici, a i osvjetljenje je bilo jadno, a Contrast i Brightness su bili nafrljeni do kraja. Zapravo, izgledali su kao da im fali boje. Čak mi se činilo da 91 ima nešto bolju sliku od 93, iako su mu karakteristike na papiru slabije. Uglavnom, nije mi se svidjelo. Hyundai L90D+ nisam vidio izložen, ali je bio zato Q90U što je kao najviši razred njihovih moniotra i isto me slika ostavila ravnodušnim. Ovdje je čak osvjtljenje bilo prejako. OK, bilo je to u HG-Spotu na onim njihovim hubovima gdje spoje po stotinu monitora, no ipak su neki drugi monitori imali finu sliku. Onda sam otišao u Autronic da vidim Philipsa i ostao zapanjen. Monitor na VGA kabelu, također na hubu i slika izgleda odlično. Boje su sjajne, a kontrast i osvjetljenje nisu čak ni bili do kraja. Sve u svemu oduševljem sam bio sa oba modela. S i C. Na kraju sam odlučio da ću uzeti 190C7FS, jer ipak je po karakteristikama nešto bolji od S modela. A i razlika je samo 30 kn. Jedino me žifcira kaj moram dati 150 kn za DVI kabel, kojeg mnogi daju džabe tj. u paketu sa monitorom. Slika je i preko običnog kabela bila super ali ipak mislim da se isplati dati pare za taj kabel. Eh da, jedno brzo pitanje. Koja je stvarna razlika između "grey to gray" i "rise-fall" response time? Znam kaj znači i jedno i drugo, ali ne znam koliko je dobro kad piše 5 ms za rise-fall? Nadam se da je to ispod onih čarobnih 16 ms o kojima svi govore.
![]() |
#9 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
taj model 190C7FS je ok,nebus pozalio ako ga uzmes... vidio sam ga u akciji malo i mogu ti rec da je dobar i meni se svidio bio. I ja sam morao kupovat kabel - imam isto philipsa ![]()
![]() |
#10 |
|
Baš gledam cijenu u Ve-Milu onog LG-a, 1952 TQ. Taj dolazi sa DVI kabelom i po karakteristikama na papiru je bolji od tog Philipsa. A razlika bi na kraju bila samo 50 kn. Bed je u tome što piše da ga nemaju i da se mora čekati po narudžbi. Morat ću se zaletiti danas do njih da vidim imaju li može izložbeni primjerak. Ako ne, Philips it is.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
Tipkam ovo dok buljim u svoj novi Philips 190C7FS i moram reći da sam jako zadovoljan monitorom. Za ovu cijenu (1750 kn) mislim da nema niti jedan tako kvalitetan 19" monitor, barem kaj se našeg tržišta tiče. Uzeo sam model koji je bio izložen na polici jer sam njega mogao pregledati i uvjeriti se da nema mrtvih piksela. Ako nekog zanima, za ovu seriju garancija se priznaje tek na 9+ mrtvih za 19" monitore. Monitor ima dosta svijetlu sliku tako da sam kontrast i osvjetljenje stavio negdje malo više od 50 i odlično je, čak možda i presvijetlo ako se radi na bijeloj podlozi. Za video treba biti 65 max. Čisto za usporedbu sa Benqom kojeg sam gledao jučer gdje su bili nafrljeni do kraja a slika ni upola dobra. Mislim da ovaj model ima onu "Glare" matricu pa zato, jer na modelu 190S7 nije tako svijetla slika, iako je jednako odlična. Što se vremena odaziva tiče sve je OK. Pokrenuo sam Half Life 2, sa max detalima, i sve je izgledalo dobro. Znam da nije neki pravi test, ali s obzirom da je HL2 najzahtjevnija igra koju moja kanta može pokrenuti, i da igram 10x slabije igre, meni je dovoljno. Bio sam inače i u Ve-Milu i izbor im baš i nije neki, a svi bolji LG monitori su bili iskopčani pa nisam ni mogao vidjeti na što liče. Jedino mi malo smeta što sam dao 180 kn za DVI kabel, koji mi na kraju i ne treba jer je slika i preko običnog VGA odlična i gotovo da ne zahtijeva podešavanje, ali kad je bal nek je bal. Tješi me ipak da i ostali monitori ne dolaze sa tim kabelom tako da ne mogu reći da sam popušio. Za kraj, preporuka svakome tko nije prezahtjevan u izboru monitora i ima mali budžet. DVI kabel nije potrebno ni kupovati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|