|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
torrent
možda malo glupavo pitanje... dva fajla se skidaju, dva seedaju. da li rating ovih fajlova doprinosi bržem skidanju, ovih koji se skdiaju? fajl koji se više uploada ima bolji download, ali da li se njegov upload odnosi na ostale fajlove? thx da znam, da li da ostavim da se seedaju fajlovi (znam, bilo bi fer da ostavim, ali space je bitan) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Fer je ostaviti da i drugi mogu skidati od tebe, na tom principu funkcioniraju torrenti. Upload sa svog kompa mozes ograniciti (recimo na 8 kb/s ili manje) i tako ostaviti drugima mogucnost da skidaju a da tvoj download ne trpi zbog toga
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
4K FTW
|
da, da.... kužim. rekao sam da je fer ostaviti. to nastojim čim više. ali ne radi se o mom kompu. ovaj komp je upaljen cijelo, ajd dosta vremena ali je dosta star. mene je samo zanimalo da li ima smisla za brži download (upload je ionako 100-200kb) ostavljati fajlove za seed, ako bi pomogli brzini fajlova koji nisu u seedu. jer više fajlova koji se skidaju, to je komp više u banani. sav se uspori. celeron 500 ili još sporiji. čak i kad se radi o utorrent-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
pa ako imas flat seedaj vise, bar dok ti jos nisi skinuo 100%, jer cak i neki javni trackeri mogu zatvoriti konekciju ako imas prenizak ratio. a kad skines 100% onda je tvoja volja oces dalje seedati.... a da ne govorim o privatnim trackerima koji su strozi po pitanju seed ratia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
4K FTW
|
Citiraj:
išao sam čitati post i totalno sam glupo postavio pitanje ovako: torrent 1 je skinut - 100 posto i seeda se (100-200 kb, ratio vrlo velik) torrent 2 je na 50% - skida se torrent 3 je na 30% - skida se hoće li torrent 1 povećati brzinu torrenta 2 i 3 ako ga ostavim da se seeda, ili će smanjiti ako ga maknem? znači, mene zanima utjecaj ratia jednoga torrenta na ratio ostalih torrenta - jesu li povezani ili ne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
*
|
Ratio torrenta 1 ne utjece na brzinu downloada niti torrenta 1 iti torrenta 2 niti torrenta x. Download ovisi samo o broju seedera/leechera i njihovom uploadu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
4K FTW
|
dobro. thx zar veći ratio ne pomaže ni na koji način skidanju torrenta? znači, on služi kao info trackerima? uglavnom, otiš'o ja na http://en.wikipedia.org/wiki/BitTorrent ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
*
|
Citiraj:
Ali 1 mbps download i nije bas neki jako velik, tako da mozes proc i sa poprilicno malim uploadom. Ne, veci ratio ne pomaze izravno tvom downloadu, ali posredno da. Jer to je temelj cijele zajednice i kad bi svi imali los ratio cijeli sustav bi pao u vodu. Naravno na privatnim trackerima ce te los ratio dovesti do upozorenja, a onda i izbacivanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
*
|
dupli post, forum malo steka |
![]() |
![]() |
![]() |