Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.04.2002., 00:29   #1
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Najveće gluposti koje ste napravili

Ideja nije moja, ali sam dobio isključiva autorska prava za korištenje. Hvala numa. Napomenuo bi da se računaju i tuđe.

Dakle, da se krene.

U arsenalu gluposti koje sam napravio ima koječega. Za početak bi krenuo laganije.

Čovjek je stroj nosio doma i nešto mu je lupetalo po kutiji. Otvorio je i našao olovku. Vraćena mi je. Mogu se sada opravdavati zbog čega je tamo završila, ali… Najgore je to što je on moj šef. Bio sam crven od srama kao RAK.

To bi bilo od mene za prvi put. Sada je na vama red.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2002., 02:09   #2
sbp
PC Ekspert

Datum registracije: Sep 2000
Ja i frend (hm hm), rastavljamo DX66 i slazemo P120, i sve mrak i ludilo, al hard ne radi...

Nakon razmisljanja, frend skuzi - AHA, krivo je okrenut IDE kabel!

A kaj sad!? A nis, bumo okrenuli - istekamo kabel iz harda, probamo okrenut, kadli kabel ima onaj plasticni pipak (Da se NEMRE naopacke ustekat)...

Hm hm, nis, frendu sinula ideja, ja brzo otrco po skalpel, i frend ko Doktor Fik Fik iz Schwartzwald klinik, ode pipak pomocu skalpela s kabla!

Da ne kazujem da je sve radilo...

I TAKO SE RODIO MOD!

P.S. Necu rec da se ista stvar dogodila kad je Pajo nosio kod doticnog frenda svoj hard da mu nekaj instalira pa su nekaj prestekavali, pa hard nije radio, pa je taj frend ponovo (kod sebe doma na svojoj masini) pokuso bit doktor Fik Fik, pa ga je Pajo pito: E, a zakaj ne okrenes kabel na kontroleru na ploci...

(Usro sam se od smijeha dok sam ovo piso jer jos i danas nemrem to vjerovat - frend je danas uspjesni hrvatski biznismen btw)
sbp je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.04.2002., 12:26   #3
matijas
Premium

matijas's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Thumbs up

Mozda su neki vec procitali, ali stvar je fakat biser...

Isao sam gledati kako se krece zrak unutar kucista sa plamenom iz upaljaca, sve je bilo ok dok nisam dosao do prednje maske. Buduci da naprijed imam 8cm Sunon ventilator koji poprilicno sauga, povukao je plamen u prednju plasticnu masku. Na svu srecu nije se nikaj nikaj ozbiljno zapalilo, samo je prednja maska oko onih rupica skurena i crna...

Ajmo narode, iskazite se, tema je odlicna
Staro 21.04.2002., 13:31   #4
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

hmmm.. bilo je tu svega

al jedna od zanimljivijih anegdota je bila dok sam slago prvi cooler sa peltierom... slozim ja peltier, bakreni cold plate i sve to na p2/350 i idem vidit kak radi, i stvar radi super.. krenem vrtit benchmarke i slicno, nabrijem ga na nekih 560mhz i vrtim prime i ostala veselja kad dodje frend kod mene da idemo na kavu...

i nis, ja ostavim stroj kakav je, odemo na kavu, sat vremena kasnije vratim se i vidim crni ekran.. reko aha, screen saver se upalio.. pokrenem misa - nista.. piknem tastaturu - nista.. a dobro, jebiga, srusio se, valjda sam ga previse nabrijo.. resetiram stroj...

stroj se upali, izvrti memoriju al se pokrene u nekoj bijesnoj rezoluciji, tipa 800x600 u 256 boja.. ocu promijenit rezoluciju a kad tamo nestalo sve od 1024x768 navise.. pa reko sta je sad ovo.. reinstaliram driver.. opet isto.. reko nesto tu ne stima..

idem fino starom metodom, iscupaj sve iz maticne pa vrati.. i krenem vadit komponente van i odjednom skuzim kak je procesor sav mokar! izvadim procesor iz slota i vidim kak je slot utor pun vode! gledam malo nize, voda curi direkt u agp slot! izvadim graficku, sva mokra! gledam, pol onih straznjih pinova je oksidiralo, crno! nis, sta ces drugo nego krpicu u ruke i obrisat sve to.. malo zasmirglat pinove koji su oksidirali i slicno... napravim ja sve to, upiknem sve natrag i radi ko urica, pojave se sve rezolucije, procesor radi normalno... nisam mogo vjerovat!

narodna mudrost - ne ostavljaj neizolirani peltier na stroju sa screensaverom.. dok je procesor radio punom parom sve je bilo super.. kad je fino prime zavrsio procesor osto hladan, peltier ga je i dalje fino hladio, na ispod nule... cijela bakrena plocica je bila ledena, voda se fino kondenzirala, pa curila na procesor, pa fino niz plocu do agp slota. i nek mi jos neko kaze nesto protiv overclockinga!

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2002., 17:00   #5
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

Cool

Kupio sam Pencium i instaliro MS Prozore

Hoću li ikad okajati grijehe svoje da dođem u raj
:confused:
Dragutin je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2002., 13:05   #6
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Alzo daklem:1. još 1990 ili 91 sam išo mjenjat clock generator na Amigi500 (za šta mi je Pajo dao sve djelove i reko da radi super) nebili ubrzo sa 7,14MHz na 12 ili 13,tak nekaj. Sve skurio pa popravak dosao skoro ko nova. 2. Napravio to još jednom jer je Pajo reko da će sad radit ziher. 3.Ja i moj frend Erik sastavljali komp za neku firmu i reko "a kaj bi bilo ak prebacim ovaj switch sa 220V na 110V dok komp ne radi?"kaže on meni " ma niš mu nemre bit", propo nam poso jer smo morali platit napajanje 4. Radio i ja hlađenje sa Peltiem i meni Tatamata napravio ispravljač 220/12V ~30A, u jednom trenu mi ispale žice i zavario sam komad pleha koji se tu taman našao na kučištu, sve radilo ko novo nakon toga,komp se valjda usro od straha a ja zanijemio na 5sec jer sam mislio da sam zavario i komad radijatora kad sam odskočio sa žicama ,kad se sjetim još koječeg ću dopisat
Jozha je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2002., 15:52   #7
numa
I feel devilish today ...

numa's Avatar

Dakle prema popularnom zahtjevu repostam moj...krunski dragulj idiotizma :

Nakon sto sam popusio cca 10 giga backupa jer je moja stara "brisala fajl sa diskete" odlucio sam joj ograniciti pristup svemu osim njenom diru (win2k) i ja kak sam inace pametan idem ja to raditi bez citanja literature i onak napikavo sam po "feeling-u".

U roku od pola sata uspio sam zabraniti grupi Administrators pristup direktoriju winnt. Nakon toga nisam se uopce mogao logirati jer kad bi se prijavio kao administrator windowsi odjednom shvate da oni sami ne postoje .

Nakon 3 dana bjesomucnog ispitivanja otkrio sam da power user nema privilegiju owneshipa, ali sa moze sam sebi dati privilegiju da preuzme ownership nad fajlom/direktorijem. Viva la Logika :confused:

No dalje je bilo lako..
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD
numa je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2002., 15:59   #8
numa

numa's Avatar

Sjetio sam se jos jednog bisera:

Prije jedno 4 godine frendu je crko cd citac na 386-ici, ja pametan donio svoj, ugradio ga, digo potreban software i bacio njegov cd u smece jer je totalno crko. No, izvadim ja moj cd i odem doma.

Slijedeci dan zove on mene i kaze da mu komp ne radi. Dodjem ja kod njega i nakon puno zajebancije i dalje pojma nemam zasto ne radi. No s obzirom da je radio s mojim cd rom-om donesem ga ja i ugradim i sve prosljaka. Maknem ga, i nece se upaliti...

Bacim pogled na njegov HDD i on je namjesten na "master ..". I nis na kraju sam mu ja ostavio moj cd-rom tjedan dana da njegova stara moze raditi. Na kraju sam mu ga poklonio (ja sam tako i tako kupio novog) jer mu komp nije htio raditi bez njega.:confused:

cca 2 godine kasnije ja saznam da su postojali hdd-ovi sa setting-om
a)master
b)slave
*** 3)master with slave ***

Htio sam se pojesti ziv. Frend je kupio u medjuvremenu novi komp ali moj 8x mitsumi je jos kod njega
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD
Staro 22.04.2002., 19:27   #9
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Datum registracije: Dec 2001
A ja sinoć gejmam GlobalOps i ruke mi se oznojile u pm
I idem ih ja ohladit i gurnem ruku u kućište u kojem su ubačena dva Sunona od 8cm i zamislite uguram prst u jednoga jer je bio mrak a hladilo je tako dobro pa ja išao bliže i bliže u pm
Kad mi je uvatilo prste ajmeeeeeeeeeeeee (5000 rpm)
Jutros sam bio kod doktorice (Prva dva prsta su mi ko obojani plavim sprejem)
E budala...
Staro 22.04.2002., 19:35   #10
Frane
PC Ekspert

Frane's Avatar

Kako mi je riknuo monitor ?

Lipo, radio sam deggaus ili kako se vec pise na njemu jedno svakih 20-30 min Kasnije sam zasnao da se to radi jedanput u 2-3 mjeseca ali nikome nisam rekao da je zbog toga riknuo monitor, starci su popusili onu s gromom

Kako sam ostao bez starog harda?

Spojio sam ga i nije radio. Sve sam ja ispremjestao master, slejv ovo ono sve zive kabele sam probao ali u BIOSu ga prepozna i onda ni z dalje. BTW hard je bio od 545MB ( mislim da je toliko vise se ni ne sjecam). I tako meni dopizdilo vise se zajebavat s njima i kako sam imao u ruci pincetu (zbog premjestanja pinova) mene pukne da mu prodjem pincetom preko one dole elektronike. Mozete pogoditi sta se desilo. Iz napajanaj se culo bum i odjedanput neugodan miris, i sivi dim. Protrnuo sam jer sam mislio da sam izgorio cijeli komp. pritiska na tipku power nije dala rezultata. Sreca ustanovio sam da je otislo samo napajanje. Hvala Bogu za osigurace!

Kako sam zamalo ostao bez AT napajanja

Kemijao sam nesto s voltazom na kuleru i spajao zice na zivo tj mjenjao mu napon Sve do jednoga BUM kad se zaculo i izgasio se komp. Mislio sam, e glupane jedan sta drkas po kopmu zar ti nije dovoljno sta si vec jednoga sprzio. Milijun misli mi je proletjelo glavom. Sreca napajanje je 100% imalo nekakve osigurace unutra pa vracanjem tipke u on nacin komp se upalio Ne znam kako sam mogao izazvati KS s ventom, jebacka srica

Kako sam ostao bez adaptera od zvucnika

Opet sam ja kemijao nesto s voltazom od kulera i spajao na adapter od zvucnika. Opet se desio jedan KSKSKS(kratki spoj) i ostao sam bez adaptera. Streca da je i on imao osigurac tako da je trafo ostao neostecen dok su u servisu zamijenili samo osigurac.

Valjda je bilo i jos mojih ovakvih kerefeka i mojih pizdarija a sigurno ce ih i biti jos, ako sam koju izostavio napisat cu je kasnije

Pozdrav !
Oglas

Oglas
Staro 23.04.2002., 16:24   #11
numa

numa's Avatar

Evo sjetih se jos jednog bisera:

Mom vjernom p233 jednog dana je nesto crklo. Nakon pazljivije analize zakljucio sam da nema struje, dakle nesto je ili riklo u napajanju ili kablovinje. Da bi vidio o kojem se sucaju radi otvorim ja lijepo napajanje dok je bilo pod naponom i idem ja pikati sa ispitivacem po napajanju. Nakon 10 sec skuzim da je je sve pod naponom dakle mora da je krivo kablovinje i u trenutku iznimnog mentalnog napora koji je bio potreban za taj zakljucak opala mi je koncentracija i skliznuo mi je srafinciger i spojio sam dvije metalne ploce pod naponom.
U pola sekunde koliko je meni bilo potrebno da povucem srafinciger stalile su se ploce jedna za drugu, iskocio osigurac u stanu i ostao sam bez omiljenog srafincigera (tocnije: srafinciger je ostao bez vrha). Kad je stari pito dijagnoza je bila: ma znas to ti je sve zbog gromova frendu je spalilo modem ali ovjde je jace sijevalo

Da mi se nesto takvo danas dogodi pokusao bi prodati foru sa Dopplerovim efektom
Staro 23.04.2002., 17:26   #12
matijas
Premium

matijas's Avatar

Kad malo bolje razmslim i ja sam imao problema sa strujom.

Vise ne sjecam sto sam i gdje tocno spojio, ali generalna ideja je bila da imam prekidace koji mijenjaju voltazu vecine ventilatora u kucistu izmedju 12V i 5V ili ih potpuno gasiti. I tako sam napravio savrsenu shemu koja ce sigurno proraditi (bar sam mislio) i sve je bilo ok dok nisam sve to zajedno prikljucio na kabel koji ide iz napajanja (naravno sve sam radio na vruce da ne gasim mjuzu ). Isti cas je sve crklo i komp se vise nije dao upaliti. Osamucen od straha sam otisao do starog (ing. elektrotehnike) koji mi je rekao da sam sa svojim savrsenim spojem u zice kojim inace ide 5V preusmjerio 12V.
Na svu srecu nakon kad sam odspojio struju od napajanja (koje se valjda zblesiralo) i ponovo je spojio sve je proradilo.

Kasnije mi je stari popravio shemu i sad sve radi ko urica (ventilatori na grafickoj i chipsetu se bore za prvo mjesto u glasnoci )

JNC midi tower 300W

5V:
Thermaltake Super ORB (dupli vent.)
2 x Sunon 8cm
vent. u napajanju

12V:
graficka
chipset
Staro 23.04.2002., 21:59   #13
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Najgluplja stvar koju sam napravio kada sam imao na stolu dvije maticne iwill bd 100 i will bd 133u i sad sam isao prebacitivat napajanje i kod jednoga je bio konektor okrenut na jednu stranu a kod drugog na drugu stranu i kako sam izvadio isao sam gurat na krivu stranu napajanje :P
Nakon silne muke zgurao sam na maticnu i bootao kompjuter i odjednom citava soba puna dima
Staro 24.04.2002., 13:02   #14
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Sam neznam zakaj se Ozren ne javlja ovdje? Pa on je pun onih RIP-ova i PIP-ova i tih stvari.
Staro 24.04.2002., 14:35   #15
Frane
PC Ekspert

Frane's Avatar

Ma strah ga ja pocet pisat, ko zna kad bi stao )
Staro 24.04.2002., 18:14   #16
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

ma njemu nema šta nije riknulo
Ali neka čovjek uči dok je živ
Staro 24.04.2002., 21:15   #17
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Aztec
Ma strah ga ja pocet pisat, ko zna kad bi stao )
Eh, nije tako... Znam da sam jednom prilikom napravio stvarno nesto idiotski, ali nazalost nemrem se sjetiti tocno kaj (jer nije da nije bilo i ostalih gluposti...) pa onda cekam da vidim jel' ce mi iz pete u vugla ili moram pisati ove ostale koje (bar mislim) nisu u rangu ovog neceg (senilnost je uzasna stvar).

O.
Staro 24.04.2002., 22:36   #18
htg
Premium

Cinjenica je da komp ne radi na struju nego na bijeli ili sivi dim. I sve dok je taj dim unutra, sve radi. Kad dim izadje van...adio
htg je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2002., 23:25   #19
sbp
PC Ekspert

Citiraj:
Znam da sam jednom prilikom napravio stvarno nesto idiotski, ali nazalost nemrem se sjetiti tocno kaj
Hahaha, sam jednom!?? I jos se nemres sjetit!???
sbp je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2002., 06:58   #20
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by sbp

Hahaha, sam jednom!?? I jos se nemres sjetit!???
Bilo je prestrasno... ali tolko da sam to duboko zakopao u svoju dusu da sad nemre van...
Staro 25.04.2002., 07:54   #21
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Jučer sam se igrao sa nekim kompom koji nije pokazivao osnovne želje za suradnjom. Ništa, idem zamijeniti napajanje. Pogledam oko sebe i nađem napajanje koje je neispravno, ali mislim da je prdnuo osigurač.

To neće biti problem. Spojim krajeve osigurača sa krokodilkama i to bi trebalo raditi. Obično se više pouzdam u čavao, ali stvar je bila hitna i nije ni se dalo lemiti.

Rezultat je bio:
- blijesak kao da me netko uslikao fotoaparatom s blicom.
- lagani šok
- cijela soba dima
- i na kraju i spaljena plastika na kompu.

Zaključak:
Ne koristite nikada krokodilke za brikanje osigurača. Oslonite se na staru, prokušanu, narodnu metodu s čavlom.

Ozrene, samo ti počni pisati. Siguran sam da češ se već sjetiti najvećeg bisera.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2002., 11:50   #22
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ozren

Bilo je prestrasno... ali tolko da sam to duboko zakopao u svoju dusu da sad nemre van...
A s obzirom na volumen,put će bit dug i naporan.
Staro 26.04.2002., 10:47   #23
soda
Premium

soda's Avatar

Evo mog jucerasnjeg bisera:

Javi mi se covjek, ne radi mu kompjuter, samo nesto pisti iz njega. OK, nema problema odmah dodjem. Mislim pisti, sigurno je ili memorija, graficka ili tako nesto.

Dosao ja na mjesto zlocina upalim komp i windowsi se pocnu dizati, ali samo do određenog dijela i gotovo, dalje sam pisti, i ispise bad filename or command.

Dobro zbunjen sam.

Probam dignuti sa diskete, ista stvar. I vec pocnem ugovarati da stroj nosim kuci da ga rastavim pa da vidim sta je to, kad on pita a jel' ova nula na tastaturi treba biti stalno stisnuta?!!!

JOOOOJJ!

Nula se zaglavila i stalno je punila bufer od tastature (zato je pistio) i slala nulu u komp (nece da se skroz digne).

Nikakva steta nije napravljena, samo sam ispao idiot i to veliki.
soda je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2002., 15:36   #24
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Istu situaciju imadoh i ja prije par dana.Prijateljeva kanta samo pišti i uopće ne diže sustav nego samo da indikaciju i ništa. I ja pametan kakav jesam uzmem rastavljat mašinu.Skinem karticu ,ponovo ju ubacim ,skinem napajanje provjerim ga ništa ista stvar.
Nakon toga odlučim se ja rasporit cijeli komp. kompletno.Nakon dva sata konačno sam ponovo sve ubacio i opet ništa.
Hmmm prijatelj je već plakao jer on misli ako ne znam ja ne zna niko drugi
I znate šta : Ni ploča ni grafika nego memorija!!!!
Ja sam mozgao cijeli dan na ploči a nisam se sjetio pogledat memoriju...
Nakon toga kad sam shvatio koliko sam blesav kad je prijatelj okrenuo glavu samo sam zatvorio clip na modulu jer se bio odvojio i ponovo sve složio.Kad se kanta bootala prika je sav sretan skakao i govorio :''joj koji si ti haker''!
Sreća što nema blage veze s kompovima
Staro 26.04.2002., 22:21   #25
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

Talking MS MISH

Imam kljakastog MS misha, hvalim se njime da sam dobio povrat MWSta u Mediamarktu kolika mi je cijena.
Poigravajući s njim izmako mi kontroli te završio na hrastovom parketu.

Živ se raspao, složim baterije i poklopac, resetiram i probudi se iz kome, ali ne radi mu scrol kotačić.

Izvucite sami pouku iz basne.

PS Na želju perverznih mogu dati opis izgleda utrobe (ima tri štampane!!!) Nije za mlađe od 18!
Dragutin je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2002., 10:43   #26
RippeR
Premium

RippeR's Avatar

Datum registracije: May 2002
Zanimljivo zanimljivo ali sve je to nista prema mojim pehovima. 1.Bios-Kupim ja racunar sav srecan zezam se sa njim win 98 uau leti i sve lijepo do jednog dana butujem racunar kad ono na ekranu invalid system disk replace disk and prees any key misli misli misli i opet misli ne mogu nista ajde nosi u servis a servis bogu iza tregera, kad tamo ostavi ga 2 dana pa dodji opet bice valjda gotov ja posle 2 dana pc radi i daju mi oni disketu jednu pride uz pc ja pitam sta je ovo on kaze zaboravio si bio disketu u flopi drive ja blam moja glava semafor samo mijenjam boje{tada nista nisam znao o racunarima} ok pitam zbog cega on zbog Basic Input and Oputpit System ja kontaj mesec dana sta je to i onda ukapiram BIOS.
2.Modem-Ucim se ja da reinstaliram ja sistem ok sve ide ali mi rezolucija mala nema cd-a nema graficke modema nema nicega tada ja i drajveri 2 svijeta i tako ja 2 meseca bez icega dodje drug sto ti je to i zavrsi drajvere no ja to mi nista ne treba onda kad sam vido sve napravi osim modema modem sta je to sitno ok on kaze idi na internet skini drajvere ja na internet naravno sa mog racunara nece i tako ja pokusavam jedno 15 dana da idem na internet nece nema pa nema i na kraju ja se sjetim da procitam eror i ono nesto na engleskom ja nemam pojma sta pise nisam ni engleski znao tad ono dodje drug sto je bilo ja ne mogu na internet on pa naravno da ne mozes nemas drajvere za modem and again semafor.
3.Win2K- U medjuvremenu nisam ima nikakvih zezancija ucio sam polozio Microsoft system ingenering 98 naucio engleski malo c++i to medjutim izdao microsoft 2k ja nema ga niko ajde kako cu do njega ajde da budem frajer da ga skinem 10 dana i skinem ga ja instalacija oces ntfs neces ntfs ajd ocu ntfs ok instalacija 6 sati dok je konvertovao sve u ntfs jebao mi je majku ajde drajveri nema nista za moj hardver od drajvera ja pizdim ajde nema veze da instaliram 98 pa da skinem pa da ponovo instraliram ovo oces kurac nemoze third party format or eror jebemi kevu ja format install 98 skinem ja drajvere sa neta i ocu da pokrenem setap 2k nema dira treazim ko budala pola sata i onda mi dodje iz ku*** u glavi jebote ja formatirao hdd aaaaaaaaaa.
4.Plug and play-Stigo 2k ja ga kupio i citam "all device are plyg and play" ja malo helpa malo logike ono sve mozes da ukljucis i iskljucis dok radi racunar jeste tacnoali ako se pravilno radi ok skontao ja sve i radilo je to ali jedan dan dodje drug ajde neki backup da uradima ok nema frke ja dolje glavu, a imao sam screen saver kao system eror, radim ja gasim cd ubacujem hdd sve ide samo trebam da refresujem u system sistem i da prepozna hdd i to sve pod naponom dolazi on kojo imas neki eror a ja " haaha svidja ti se moj screensaver jel on dobar je ok ovo ono kad ja gore glavu ekran plav nema ovoga nema onoga dump file eror pri startup sta je ovo a drug kaze dim ja ne kontam ga odgovaram jebo te dim sta je ovo na ekranu mislim lose prikljucio hdd crnjacim se jedno 30 sec po biosu kad brate samo jednom flussshhhhshshhs sta kablovi sve otislo u pm. ja se derem na njega on na mene ja nesto ustedjevine imao novi pc njmu novi hdd odem ja ajde iz zezanja da kupim nove kablove i napajanje da ono napravim ko normalan racunar kupim ja kablove prispojim staro napajanje at na njega i sta mi bi da stavim u struju i upalim ga neznam ali ovo je dobro samo cujes ja "aaa" graficka broji memoriju nalazi hdd-ove zvucna na ploci registruje je samo dize i system dize ga ja ono zinuo od uva do uva sta je ovo.Blama koji sam sam debil novi pc a nisam ni proverio stari.
Obrazlog stari hdd-ovi imaju neki secure node nisam jos provalio ali prave kratak spoj preko otpornika na naponu ako nije dobro prikljucen ili crkao.
Staro 16.05.2002., 10:57   #27
RippeR
Premium

RippeR's Avatar

Alladin ploca ima posebne vodove za napon na sebi i moze da izdrzava do odredjene mere kratiki spoj na power kablovima ali ona je izdrzavala dok se plastika na id topila kad je odbrojala kratki na sebi napravila je kratki na napajanju koje je crklo to joj je zastita. 3 dana sam psovao sve oko sebe kako su mi pukle pare.
5.Cooler-trokitra mi kuler od procesora ja ajde na sto i vrti hemiskom on uhvati spin jedno 15 minuta i opet kr kr ja popizdim ocu da zavrtim jace kad kako sam jako zamahnuo izleti hemiska iz kulera ode po zicama za kuler prekinuh i jebote gasi pc to je bila trka za procesor, kako mi je kuciste dolje bilo dok ga nisma digao gore da vrtim cooler ja dolje da gasim nema kucista sta je ovo dok sam ja ukapirao sistem se flat-ovo ja reko procesor kroz prozor kako se rebootovo vidim nadje procesor ok znaci nije dobro je ja trebam nesto da zavrsim neku skriptu za nekog tipa. A nemam cooler 3 sata ponoci ajde pravi kuler nemoze totalno riknuo sto cu ajde imam starno napajanjo sa drugog pc-ja {Predhodna prica} ostao kuler zdrava ajde kuler uzmi kuler veci a majku mu sta cu trk u podrum lim crtaj po limu seci napravim ja kuler sve ok a kako limene lepeze kulera ja da vidim radi li radi ja jeeeee i kako se poradovah takoh lepeze kad su prsti poplavljeli brate vadi ne vadi ne moze prst da se izvuce ja gasi ne gasi ponovo cujem pip jebem ti majku napajanje iz zida frk i uspio sam nekako da izvadim prst i namestim lepeze normalno. Moj manufactured cooler cu priloziti slikom neki drugi put da ljudi ne bi rekli da lazem.
Staro 16.05.2002., 11:52   #28
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Teshko je citati tvoje tekstove, RippeR, ne bi bilo lose da koristis zareze i tocke u vecoj mjeri. Pri tome ne mislim nista lose. Zadnjih tri-cetiri minute citao sam tvoj post i dodjem do 2.Modem. Nisam imao snage dalje...
gpremec je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2002., 12:27   #29
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gpremec
Teshko je citati tvoje tekstove, RippeR, ne bi bilo lose da koristis zareze i tocke u vecoj mjeri. Pri tome ne mislim nista lose. Zadnjih tri-cetiri minute citao sam tvoj post i dodjem do 2.Modem. Nisam imao snage dalje...
trebao si si dati truda. 4. mi je najbolji

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2002., 19:06   #30
RippeR
Premium

RippeR's Avatar

Thumbs up

Danijele, prihvatam tvoju sugestiju, ali me shvati imao sam malo vremena da ovo odkucam, svega 10 min, nisam pratio ni zareze ni nove redove, a uz to prisjecajuci se na svoje budalastine sam se smijao sebi u brk a ponekad i suvise da bih mogao da kucam normalno. Medjutim tebi hvala na kritikama, jer imaju samo dobru nameru.Greetz
Oglas

Oglas
Oglas

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno