|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() trenutno vozim windowse odnosno već dosta godina...par puta probao linux ali mi se baš i nije svidio (bilo prije par god.) sad vidim da se situacija puno promijenila ![]() ![]() ![]() ![]() pa sad koliko je to "isplativo" odnosno da li bih bio zadovoljan vrtiti linux (nakon par mj. učenja)? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KreativnoDijete
Datum registracije: Dec 2005
|
Umjesto Photoshopa imas GIMPshop, varijantu GIMPa prilagodjenu Photoshop korisnicima. OpenOffice umjesto MS Officea, dobar program, ja ga koristim i na windowsima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
KreativnoDijete
|
Citiraj:
Linux nije tezak za naucit (GUI), ali imas dosta opcija koje nisu obavezne (CLI), ali su dobrodosle. Meni se isplatilo iako nisam potpuno na Linuxu. Zasto Fedora? Nije losa za pocetnike, ali mislim da ti je najbolje sam procijenit koja ti najvise odgovara. Neke od poznatijih za pocetnike: Fedora Ubuntu/Kubuntu Debian testing Mandriva |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
/
|
ma za početak fedoru kad ju već imam skinutu ![]() nego, najveću dvojbu mi predstavlja net - ondosno spojen sam na router (SE555, T-Com) preko Gigaset USB Adapter 108 - sad neznam hoće li to proradit na fedori? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
KreativnoDijete
|
Mislim da je moguce USB routere upogonit ali je znatno teze nego LAN varijantu. Probaj zamijenit kod HTa
![]() |
#6 |
/
|
evo našao sam nešto ![]() jel bi ovo radilo na fedori? mislim jer ovo je za ubuntu... http://www.linuxquestions.org/linux/...08_USB_Adapter thx. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
KreativnoDijete
|
Da. Ako radi na Ubuntu, radit ce i na Fedori sa vise ili manje napora. Jedino ces mozda morat skinit novi kernel i ndiswrapper. Korisno stivo, mozda nakon 1 i po godine koliko posjedujem 2 WLAN kartice osposobim kucni WLAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
/
|
evo posalo sam PM jednom članu pa ću vidjet ako će mi znat odg. a do tad možete i vi ak znate ![]() ![]() evo ipak skinuo ubuntu da mi bude lakše ![]() i sad idem ja probat instalirat taj ndiswrapper - skinuo sam sad ovaj najnoviji Ubuntu i sad nemam blage koji kernel ima (vjerojatno 2.6.17...ili 2.6.71....tak nekaj) uglavnom, probao sam po ovome radit http://ndiswrapper.sourceforge.net/m...p/Installation i sad ovo pod prerequisites uspio sam jedino instalirat ovaj build-essential package i to mi je uspjelo (kolko sam videl), i sad kako napraviti onaj link gore :S zbunj..ja sam prčkao nešt i napravio neki folder (mislim da je već i bil...neznam) /lib/modules/2.6.71-10-generic/build i sad taj direktorij postoji al nemam blage jer to taj neki "link" ili kaj :S pa ako bi mi mogel ko objasnit kak to instalirat (naravno na Ubuntu) tnx. ![]() EDIT: evo pokušao preko CD-a (Ubuntu) direktno instalirat i (valjda) je uspjelo - označio sam sve one 4 komponente (ndiswrapper utils, ndiswrapper...i još nekaj) i sad kad se sve to instaliralo pokrenem ja u terminalu "ndiswrapper" i izbaci mi opcije i sve ok probam instalirat drivere za Gigaset USB Adapter 108 - prebacim cijeli "XP direktorij" u jedan folder i uđem u njega, i pokrenem (preko terminala) ndiswrapper -i net5523.inf - piše nekaj found i onda can copy to usr/snic/ndiswrapper-1.8 failed! line 144 (tak slično nekaj) i išao onda da mi izlista instalirane drivere i kad ono piše "net5523 Driver failed!" kad ga probam maknut sa ndiswrapper -e net5523 niš se ne dogodi..nikakva greška ili slično....kaj sam fulal ![]() Zadnje izmijenjeno od: svebee. 21.03.2007. u 14:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|