|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Molim pomoć hitno (HDD otišao?)
Jucer navecer kad sam krenuo gasit komp on se restartao. Nakon toga nije se htio bootati u windowse (probaosam par puta i rekao si da bum danas to rjesio). Danas ujutro isto se dogadalo i cim dode do one slike na boot screenu od winxp pro komp se jednostavno restarta. Onda sam probao bootati preko instalacijskog cd-a i kada odaberem recovery console dole piše "examining disc configuration..." i nakon jedno pol minute dode ova poruka koju sam upload-ao. Onda sam zakljucio da je problem sa hardom pa da to potrvdim sam dofurao HDD od buraza i on je radio normalno na mom kompu. btw. radi se o Hitachi 160gb 8mb cache, IDE Zatim sam odfurao svoj HDD na komp od buraza i nikako ne radi (probao sam kao master/slave...)... uvijek dolazi ta poruka... Takoder dok bootam preko instalacijskog cd-a i odem na reinstalaciju windowsa odmah se dogodi isto... opet ona poruka. HDD je prepoznat na onom prvom boot screenu di se broji memoriju, a prepoznat je i u BIOS-u. poruka koja dolazi: ![]() Ima li bar nade za podatke?? Sve mi je na tom hardu... Rak spasi me molim te. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
izvrtio sam sad "fitness test" (nekakav test sto sam nasao na hitachijeveoj stranici" i nije nasao nikakve error-e ?!? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ako hitachi tool nije našao errore onda je disk OK... Iz nekog razloga su ti "zamrli windozi" ...
__________________ |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako je hardwareski disk ok onda ti se očito raspala particijska tablica, odnesi nekome ko zna što radi ako neznaš sam to razrješit da ti provuče disk sa alatima za recovery takvih stvari... Ako ti je komp ocan i radi na "časnu riječ" znaju se dešavati ovakve stvari, tako da pazi s tim...
![]() |
#5 |
Premium
|
našao sam neki forum di su ljudi s istim problemom... sad skidam nekakav knoppic od linuxa preko kojeg u moci bootati pa irisati ovaj ntfs.sys file i stavit novi. nego... postovi se vise nemogu editirat??? ne vidim tu opciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo uspio sam sredit s onim knoppixom. uf vec sam mislio da je gotovo s podacima i da moram kupit novi hard... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Tek sam sada slozio svoj komp pa nisam niti vidio tvoj post. Sva sreca da nisi nista lose napravio. Imao si velike sanse. NIKADA, ali NIKADA se disk za kojeg se sumnja u rikavanje ne TESTIRA. Testovi su oni koji pokusavaju izvuci od diska maksimum performansi i to na prilicno agresivan nacin. To je isto kao da od covjeka koji je dozivio laksi infarkt trazis da pretrci 3200m, napravi 42 skleka i 40 trbusnjaka, samo da vidis koji su mu rezultati. Ako je stvarno imao laksi infarkt, gotov je. Inace za ovaj problem je mogla posluziti i Windows recovery konzola sa instalacijskog CD-a Windowsa. Onda imac neku naredbu (svaki puta zaboravim koju= za popravak boot sektora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Sto se tice testa nisam znao za to. Ja sam mislio da oni samo gledaju di kaj ne valja... bar je tak pisalo na hitachijevoj stranici. A sto se tice konzole. Problem je sto nisam mogao opce doci do nje. Kad sam odabrao da odem u recovery console dole mi je pisalo "examining disk configuration" i nakon pol minute mi dode ona poruka... ugl. cijela situacija je bila takva da je ntfs.sys file postao corrupted i nista sto radi na ntfs "sustavu" il kak se to vec zove nije moglo pokrenuti taj hard i zato se valjda trebalo prek ovog knoppixa jer je to nekakav linuxov boot-cd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Naravno ne ODMA nakon infarkta ali... ![]() Citiraj:
Posebno neki linuxi znaju bit tvrdoglavi za istjerati... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
nisam mislio na fixmbr. Mislim da je cfgboot ili tako nesto. Zaboravio ali kada vidim se odmah prisjetim. Nema potrebe bas sve pamtiti. To mi treba jednom u godinu dana kada nesto kod sebe gadno zaserem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
a jel ima negdje dobra lista sa komandama pomocu kojih se moze rjesiti neki problem?? Do sad par puta kad je bio problem da se zbog nekog razloga windowsi nisu htjeli bootati (ugl kad sam isao te probleme rjesavat kod frendova il cure) bilo je dovoljno samo da pokrenem recovery console sto mi uopce nije jasno jer nisam nista upisao unutra a sve se samo "sredilo" hehe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
• Attrib Changes the attributes of a file or directory. • Batch Executes the commands specified in the text file. • Bootcfg Boot file (boot.ini) configuration and recovery. • ChDir (Cd) Displays the name of the current directory or changes the current directory. • Chkdsk Checks a disk and displays a status report. • Cls Clears the screen. • Copy Copies a single file to another location. • Delete (Del) Deletes one or more files. • Dir Displays a list of files and subdirectories in a directory. • Disable Disables a system service or a device driver • Diskpart Manages partitions on your hard drives. • Enable Starts or enables a system service or a device driver. • Exit Exits the Recovery Console and restarts your computer. • Expand Extracts a file from a compressed file. • Fixboot Writes a new partition boot sector onto the specified partition. • Fixmbr Repairs the master boot record of the specified disk. • Format Formats a disk. • Help Displays a list of the commands you can use in the Recovery Console. • Listsvc Lists the services and drivers available on the computer. • Logon Logs on to a Windows installation. • Map Displays the drive letter mappings. • Mkdir (Md) Creates a directory. • More Displays a text file. • Net Use Connects a network share to a drive letter. • Rename (Ren) Renames a single file. • Rmdir (Rd) Deletes a directory. • Set Displays and sets environment variables. • Systemroot Sets the current directory to the systemroot directory of the system you are currently logged on to. • Type Displays a text file. izvoli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
hvala ti |
![]() |
![]() |
|
|