Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.03.2007., 18:09   #1
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Front USB!

Imam problem...
Na kučištu imam front usb, al očito je usb 1, a ne 2 jer mi na njemu ne može proraditi npr usb disk i sl.
Konektor na ploči za front usb ima još jedan pin koji je ostao sam (ko pas)
jer na njemu je očito još dodatnih 5V mislim?
Sad me zanima dal se to da kak spojiti na usb i dal se uopće isplati za***avati sa tim!

To me zahebava pošto svako malo kopiram sa USB diska svega i svašta, pa mi je pun kufer da se svaki put provlačim ispod stola kako bi prištekal na USB 2,0!
Ili da jednostavno kupim ovo....

http://217.14.221.177/EUWeb/Start.as...KItQcpBTe0ebQz
Mephsto je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2007., 18:17   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Jesi li spojio kako treba one četiri žice (crvena, bijela, zelena, crna)? Ako jesi, a neki uređaji ti naprijed rade, drugi ne rade, problem je u lošem kućištu, USB kablu i sl.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.03.2007., 18:29   #3
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
ja sam imao slicnih problema na jednom kucistu ali to je bilo zato sto je iz 2 kabela sa ploce islo 4 USB uticnice no inace nikad nisam susreo takav problem nigdje drugdje...

Naime jedan tip: dok sam imao prastaro kucista i nisam imao front panel izvukao sam si USB sa produžnim do monitora i tamo ga zaljepio kompcom isto iz razloga što se nisam htio zavlaciti svaki puta pa ako ne uspijes rijesiti problem napravi tako..
Foxman je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2007., 18:46   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako je ploča sa usb2.0, front usb ne može nikako biti usb1.1 jer ga prikopčavaš na ploču koja po defaultu ima usb2.0. Problem je negdje drugdje, kao što to kolega domy kaže. btw, mislim da vindoze podržavaju usb2.0 tek od SP1. Navedi koju ploču, kućište i OS imaš pa ćeš nam malo olakšati.
Staro 14.03.2007., 08:49   #5
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pokusaj spojiti na drugi konektor na ploci, mozda proradi.
Mi na poslu imamo slicno sranje. Najednom je front usp prestao raditi.
Smatram da je greska (malo glupo, ali moguce) to sto imamo laminat na podu.
Gotovo uvijek kad taknes rukom neki predmet - masu (radijator, metalni ormar, pa cak i front usb) pojavi se iskra. Najvjerojatnije se nekaj dogodilo s konektorom (kontrolerom) na koji je bio f.usb spojen.
Prestekal sam ga na drugi konektor na ploci i sad radi bez problema - do daljnjega .
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2007., 16:01   #6
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Mislim da je bit problema u tome da usb 2.0 ima naponsku žicu više!
Paaaa... mislim da je jako teško spojiti krivo pošto je doslovce nacrtano gdje koji pin ide, a da sam neku žicu krivo spojio dal bi i manji potrošači radili?
Kučište je neko www.caselogic-smeće.com staro cirka 4g. i >
Struja je u redu, jer sam išel ispitivat dal možda kojim slučajem gdje probija.... kao kod frenda, kad si rukom primio za radijator i prstom dotaknuo kučište malo te stepe struja! Ali ništa.
Svi uređaji rade kako treba, al kad prištekam disk on se upali ali kao da ga nemre zavrtititi pa se samo čuje neki prekidač kako škjloca u njemu!!!!
Probal sam sve konektore, i ništa.
Matičnjava GigaByte 965P-DS3P

Mene muči taj zadnji pin na ploči koji zjapi prazan...!
Imam profešnl win XP SP2, tako da problem nije sftware nature!
Idem još probati spjiti žicu od napona na taj prazan naponski pin, možda u njemu ima više A?
Staro 14.03.2007., 16:31   #7
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Mephsto Pregled postova
Mislim da je bit problema u tome da usb 2.0 ima naponsku žicu više!
nema

domy_os ti je napisao:
Jesi li spojio kako treba one četiri žice (crvena, bijela, zelena, crna)? Ako jesi

to je to
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2007., 19:23   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
USB 1.1 i 2.0 su fizički jednaki, nema razlike. Jedina razlika je u kontroleru koji je u south bridgeu najčešće. Kod tebe je problem u nekvalitetnim kablovima koji idu od USB headera na matičnoj do prednjih konektora. Tu nema pomoći...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2007., 19:36   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Mene muči taj zadnji pin na ploči koji zjapi prazan...!
Pa i treba biti prazan ako spajaš žicu po žicu, odnosno ako nemaš onaj kabel koji ima spojene žice u kapicu. Taj pin je NC, odnosno no conection, ako se dobro sjećam specifikacija. Problem je ili u lošim kablovima na kućištu ili konektorima, sve pod pretpostavkom da ti matična podržava USB 2.0 standard.

Moj prijedlog svima s nekvalitetnijim kućištima da se okanu tih FP. Nisam jednom svjedočio kao je FP spalio USB memoriju, disk itd...Kupi jednostavno onaj USB hub za 50 kn i miran si.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2007., 19:57   #10
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ne kuzim kako moze komad zice s konektorima na oba kraja spalit usb stick Kaj se dogodi kurslus ili nekaj...?
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2007., 20:11   #11
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
ne kuzim kako moze komad zice s konektorima na oba kraja spalit usb stick Kaj se dogodi kurslus ili nekaj...?
ma ak ne spojis dobro, onda ti npr 5V pin dode na mjesto kontakta za razmjenu informacija, i to jednostavno pregori cip na usb uredaju. dakle, boje se zica ne moraju ni gledati, jermogu biti pobrkane. samo prouci malo manual.
Staro 14.03.2007., 20:40   #12
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Iskreno, ni sam ne znam kako spali ali da sam vidio - vidio sam. I to ne kada krivo spojiš, to je jasno. Nego ono, radi neko vrijeme i onda rikne.
Sad sam se sjetio najgluplje stvari koja mi se desila s tim front panelima. Jednom sam umjesto na USB pinove spojio na FW konektore na matičnoj (isto izgledaju, u materinu) i stvar je šljakala par dana bez problema! Pa ti sad raci da se netko drži specifikacija i standarda...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2007., 20:47   #13
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Tor ovo je za ne vjerovat. Uvijek ti imas tih ludih prica.

Jednom si mi rekao da si uspio instalirat crnobijele win. Povjeroval sam ti tek kad sam dobio na popravak jedne koji su sami od sebe mijenjali teme.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2007., 08:02   #14
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Iskreno, ni sam ne znam kako spali ali da sam vidio - vidio sam. I to ne kada krivo spojiš, to je jasno. Nego ono, radi neko vrijeme i onda rikne.
Sad sam se sjetio najgluplje stvari koja mi se desila s tim front panelima. Jednom sam umjesto na USB pinove spojio na FW konektore na matičnoj (isto izgledaju, u materinu) i stvar je šljakala par dana bez problema! Pa ti sad raci da se netko drži specifikacija i standarda...
onda znaci da treba pregledat sam usb dio na kucistu da ne bi skurio nesto... moguce da je tamo krivo spojeno.
a ovo za firewire: jel radilo brze, i kakve posljedice su bile
Staro 15.03.2007., 15:59   #15
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Usb hub bude na kraju riješil moje muke,
a kad se domognem neke lovice kupujem Thermaltake Soprano Black kučište u koje sam slagal jednu konfu i sve odlicno radi, koj se tice tih perifernih priključaka na kučištu!
A kaj se tiće žica... ne znam kaj da velim osim
da sam slučajno naponsku stavio na krivi pin kaj do sad nebi več nekaj izgorilo?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno