|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Front USB!
Imam problem... Na kučištu imam front usb, al očito je usb 1, a ne 2 jer mi na njemu ne može proraditi npr usb disk i sl. Konektor na ploči za front usb ima još jedan pin koji je ostao sam (ko pas) jer na njemu je očito još dodatnih 5V mislim? Sad me zanima dal se to da kak spojiti na usb i dal se uopće isplati za***avati sa tim! To me zahebava pošto svako malo kopiram sa USB diska svega i svašta, pa mi je pun kufer da se svaki put provlačim ispod stola kako bi prištekal na USB 2,0! Ili da jednostavno kupim ovo.... http://217.14.221.177/EUWeb/Start.as...KItQcpBTe0ebQz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li spojio kako treba one četiri žice (crvena, bijela, zelena, crna)? Ako jesi, a neki uređaji ti naprijed rade, drugi ne rade, problem je u lošem kućištu, USB kablu i sl.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
ja sam imao slicnih problema na jednom kucistu ali to je bilo zato sto je iz 2 kabela sa ploce islo 4 USB uticnice no inace nikad nisam susreo takav problem nigdje drugdje... Naime jedan tip: dok sam imao prastaro kucista i nisam imao front panel izvukao sam si USB sa produžnim do monitora i tamo ga zaljepio kompcom isto iz razloga što se nisam htio zavlaciti svaki puta pa ako ne uspijes rijesiti problem napravi tako.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako je ploča sa usb2.0, front usb ne može nikako biti usb1.1 jer ga prikopčavaš na ploču koja po defaultu ima usb2.0. Problem je negdje drugdje, kao što to kolega domy kaže. btw, mislim da vindoze podržavaju usb2.0 tek od SP1. Navedi koju ploču, kućište i OS imaš pa ćeš nam malo olakšati.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pokusaj spojiti na drugi konektor na ploci, mozda proradi. Mi na poslu imamo slicno sranje. Najednom je front usp prestao raditi. Smatram da je greska (malo glupo, ali moguce) to sto imamo laminat na podu. Gotovo uvijek kad taknes rukom neki predmet - masu (radijator, metalni ormar, pa cak i front usb) pojavi se iskra. Najvjerojatnije se nekaj dogodilo s konektorom (kontrolerom) na koji je bio f.usb spojen. Prestekal sam ga na drugi konektor na ploci i sad radi bez problema - do daljnjega ![]()
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Mislim da je bit problema u tome da usb 2.0 ima naponsku žicu više! Paaaa... mislim da je jako teško spojiti krivo pošto je doslovce nacrtano gdje koji pin ide, a da sam neku žicu krivo spojio dal bi i manji potrošači radili? Kučište je neko www.caselogic-smeće.com staro cirka 4g. i > Struja je u redu, jer sam išel ispitivat dal možda kojim slučajem gdje probija.... kao kod frenda, kad si rukom primio za radijator i prstom dotaknuo kučište malo te stepe struja! Ali ništa. Svi uređaji rade kako treba, al kad prištekam disk on se upali ali kao da ga nemre zavrtititi pa se samo čuje neki prekidač kako škjloca u njemu!!!! Probal sam sve konektore, i ništa. Matičnjava GigaByte 965P-DS3P Mene muči taj zadnji pin na ploči koji zjapi prazan...! Imam profešnl win XP SP2, tako da problem nije sftware nature! Idem još probati spjiti žicu od napona na taj prazan naponski pin, možda u njemu ima više A? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
USB 1.1 i 2.0 su fizički jednaki, nema razlike. Jedina razlika je u kontroleru koji je u south bridgeu najčešće. Kod tebe je problem u nekvalitetnim kablovima koji idu od USB headera na matičnoj do prednjih konektora. Tu nema pomoći...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Moj prijedlog svima s nekvalitetnijim kućištima da se okanu tih FP. Nisam jednom svjedočio kao je FP spalio USB memoriju, disk itd...Kupi jednostavno onaj USB hub za 50 kn i miran si. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
ne kuzim kako moze komad zice s konektorima na oba kraja spalit usb stick ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ma ak ne spojis dobro, onda ti npr 5V pin dode na mjesto kontakta za razmjenu informacija, i to jednostavno pregori cip na usb uredaju. dakle, boje se zica ne moraju ni gledati, jermogu biti pobrkane. samo prouci malo manual.
![]() |
#12 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Iskreno, ni sam ne znam kako spali ali da sam vidio - vidio sam. I to ne kada krivo spojiš, to je jasno. Nego ono, radi neko vrijeme i onda rikne. Sad sam se sjetio najgluplje stvari koja mi se desila s tim front panelima. Jednom sam umjesto na USB pinove spojio na FW konektore na matičnoj (isto izgledaju, u materinu) i stvar je šljakala par dana bez problema! Pa ti sad raci da se netko drži specifikacija i standarda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Tor ovo je za ne vjerovat. ![]() ![]() Jednom si mi rekao da si uspio instalirat crnobijele win. Povjeroval sam ti tek kad sam dobio na popravak jedne koji su sami od sebe mijenjali teme. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
a ovo za firewire: jel radilo brze, i kakve posljedice su bile ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Usb hub bude na kraju riješil moje muke, a kad se domognem neke lovice kupujem Thermaltake Soprano Black kučište u koje sam slagal jednu konfu i sve odlicno radi, koj se tice tih perifernih priključaka na kučištu! A kaj se tiće žica... ne znam kaj da velim osim da sam slučajno naponsku stavio na krivi pin kaj do sad nebi več nekaj izgorilo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|