|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Vent u napajanju
Radi se o napajanju iz siga u kojem je 12cm vent, kontam po postovima koje sam pročitao da je do ležajeva. Da li bi što dobio zamjenom za npr. Xilence 12cm(vjerujem da da)? Isto me tako zanima, u jednom od prethodnih postova sam pročitao da u napajanju bude klasično spajanje(pinski)kao na matičnoj ili bude zalemljeno. Mene zanima, da li je problem ako je kod mene zalemljeno(još nisam pogledao) da izvučem žicu od venta i spojim ga na ploču? Nisam vičan lemljenju, pa bolje ne dirati
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Tako je i najpametnije. Stare zvice odcvikas/istekass stari vent, a zicu od novog provuces kroz onu veliku obujmicu skupa sa svima ostalima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
To sam si i mislio,samo reko "ko pita ne skita". Zahvaljujem, sad mirne duše odoh u pc shop uzeti 12cm Xilence sa diodicom.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidiš, ja nebih tako napravio. Novi ventilator bi spojio na isto mjesto kao stari u napajanju, a ako nema rpm sense kroz PSU onda samo tu žicu spojiš na neiskorišten priključak za vent. na ploći na pin 3. Tako imaš kontrolu rpm - a ventilatora, a samo napajanje (i možda upravljanje) prepustiš samom psu. Edit: Standardni konektor za ventilator i raspored žica ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.03.2007. u 13:43. Razlog: Nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Slažem se, al ako je u psu korišten ventilator sa dvije žice (a najčešće je, bar kod jeftikanera) onda ova verzija za dobivanje informacije o rpm - u preko motherboard - a funkcionira. Sam termal control u psu prilikom povečanja temperature podiže napon ventilatora a time i rpm. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|